Artikeln innehåller reklamlänkar

Lugnar och hjälper solbränd hud – 9 sköna hudlotions med aloe vera

En kvinna med ett aloe vera blad. Produkter med aloe vera till höger.

Foto: TT

Råkade du spendera för mycket tid i solen idag? Hjälp huden återhämta sig med en hudlotion som innehåller vårdande och återfuktande aloe vera. Här tipsar vi om våra favoriter för solbränd hud!

Även om du smörjer huden noggrant är det lätt att bränna sig när solen är som starkast. Då är det viktigt att hjälpa huden med återhämtningen. För snabb hjälp är aloe vera helt klart ett bra alternativ, då den effektivt lugnar huden men också innehåller fytosteroler som ska verka både smärtstillande och antiinflammatioriskt. Perfekt för bränd hud, med andra ord.

Upplev 6 svenska semesterpärlor i sommar
Slå på ljud

9 sköna hudlotion med aloe vera

Förutom att du boostar huden med fukt ger aloe vera en svalkande effekt, vilket är skönt när huden bränner. Här tipsar vi om våra favoriter bland hudlotion för solskadad hud:

En mjuk och härlig mousse som snabbt absorberas av huden, från Evy cosmetics. Förutom aloe vera innehåller den C och E vitamin samt kollagen för att motverka solskador. Här kan du köpa den (länk till butik)

En ekologisk lotion på sheasmör och aloe vera som mjukgör och vårdar din brända hud, från Aloe Pura. Här kan du köpa den (länk till Apotek Hjärtat)

En riktigt kylande fuktbomb för din solbrända hud, från Avivir. Passar dig med känslig hy då den är fri från bland annat parabener, parfym och mineraloljer. En vegansk och miljövänlig lotion. Här kan du köpa den (länk till butik)

För dig som vill ha ren aloe vera finns denna underbara gel från Fancy Handy som du masserar in i huden tills den absorberats helt. Här kan du köpa den (länk till butik)

Ett ekologiskt body butter från Sasco som förutom aloe vera innehåller oljor från solros och avokado. Här kan du köpa den (länk till butik)

Tycker du om att bli nedkyld efter en dag i solen är Niveas after sun lotion med aloe vera ett bra val. Mjukgörande, vårdande och lugnande. Här kan du köpa den (länk till butik)

En fräsch sommarlotion med aloe vera, från Estelle & Thild som är lätt och absorberas snabbt av huden. Den återfuktar och ger balans till din hud. Här kan du köpa den (länk till butik)

Skydda huden dubbelt med en lotion som har SPF15 och aloe vera, på samma gång. Ska du spendera mycket tid ute trots att din hud kanske behöver en paus är det här en bra lotion att packa ner i väskan och förbättra ditt solskydd med under dagen. Här kan du köpa den (länk till butik)

En härlig after sun-produkt från Hawaiian Tropic, som kyler och återfuktar din hud. Fylld med härlig aloe vera lugnar det huden en efter en dag på stranden. Här kan du köpa den (länk till butik)

Så solar du säkert – 5 enkla råd