Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Lugnar och hjälper solbränd hud – 9 sköna hudlotions med aloe vera

25 jun, 2020 
Rebecca Wictor
En kvinna med ett aloe vera blad. Produkter med aloe vera till höger.
Råkade du spendera för mycket tid i solen idag? Hjälp huden återhämta sig med en hudlotion som innehåller vårdande och återfuktande aloe vera. Här tipsar vi om våra favoriter för solbränd hud!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Även om du smörjer huden noggrant är det lätt att bränna sig när solen är som starkast. Då är det viktigt att hjälpa huden med återhämtningen. För snabb hjälp är aloe vera helt klart ett bra alternativ, då den effektivt lugnar huden men också innehåller fytosteroler som ska verka både smärtstillande och antiinflammatioriskt. Perfekt för bränd hud, med andra ord.

Upplev 6 svenska semesterpärlor i sommarBrand logo
Upplev 6 svenska semesterpärlor i sommar

9 sköna hudlotion med aloe vera

Förutom att du boostar huden med fukt ger aloe vera en svalkande effekt, vilket är skönt när huden bränner. Här tipsar vi om våra favoriter bland hudlotion för solskadad hud:

Evy after sun mousse

En mjuk och härlig mousse som snabbt absorberas av huden, från Evy cosmetics. Förutom aloe vera innehåller den C och E vitamin samt kollagen för att motverka solskador. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons
Aloe pura Aloe Vera Lotion

En ekologisk lotion på sheasmör och aloe vera som mjukgör och vårdar din brända hud, från Aloe Pura. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Avivir Aloe Vera Body Lotion

En riktigt kylande fuktbomb för din solbrända hud, från Avivir. Passar dig med känslig hy då den är fri från bland annat parabener, parfym och mineraloljer. En vegansk och miljövänlig lotion. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons
Aloe Pure body moisturizer

För dig som vill ha ren aloe vera finns denna underbara gel från Fancy Handy som du masserar in i huden tills den absorberats helt. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Vegan body care Aloe Vera body butter
Annons

Ett ekologiskt body butter från Sasco som förutom aloe vera innehåller oljor från solros och avokado. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Tycker du om att bli nedkyld efter en dag i solen är Niveas after sun lotion med aloe vera ett bra val. Mjukgörande, vårdande och lugnande. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Estelle & Thild Softening body lotion

En fräsch sommarlotion med aloe vera, från Estelle & Thild som är lätt och absorberas snabbt av huden. Den återfuktar och ger balans till din hud. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons
Body shop Aloe

Skydda huden dubbelt med en lotion som har SPF15 och aloe vera, på samma gång. Ska du spendera mycket tid ute trots att din hud kanske behöver en paus är det här en bra lotion att packa ner i väskan och förbättra ditt solskydd med under dagen. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Hawaiian tropic after sun cooling aloe gel

En härlig after sun-produkt från Hawaiian Tropic, som kyler och återfuktar din hud. Fylld med härlig aloe vera lugnar det huden en efter en dag på stranden. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons