Så slipper du irriterande hårstrån på kläderna

Hårborste med hårstrån.

Foto: TT/Shutterstock

Visst är det irriterande med hårstrån på kläderna? Vi lär dig hur du kan göra för att slippa dras med detta problem en gång för alla. Lösningen är både enkel och miljövänlig!

Enligt en undersökning som gjordes på allas.se i maj 2020 irriterar sig var femte svensk kvinna mellan 35 och 70 år på att ha hårstrån på kläderna. I undersökningen deltog strax över 500 personer som är spridda över hela landet.

Vi kan alla relatera till irritationsmomentet och känner igen oss i situationen där hårstråna kan förstöra ett annars perfekt plagg. Få saker är så irriterande som att upptäcka att den fina tröjan, som sitter som en smäck, är full av irriterande hårstrån som envist naglar sig fast i tyget. Kanske kommer det från ditt älskade husdjur, men även den som har långt hår vet hur svårt det kan vara att få bukt med de förhatliga hårstråna och undrar i sitt stilla sinne hur det är möjligt att vi har något hår kvar på huvudet med tanke på hur mycket vi verkar tappa.

Bli av med hårstrån – två traditionella metoder

Det finns olika sätt att bli av med hårstråna. Att snurra lite tejp runt fingrarna och dra över tyget är en gammal och beprövad metod, liksom att använda klädrullar för att få bukt med problemet. Tyvärr är inget av dessa alternativ något vidare för varken kläder eller miljö då du ofta drar med dig lite av textilierna när du pillar bort hårstråna.

Utvalt: 7 saker som väcker latmasken i dig hemma

En annan populär metod för att få bort hårstrån från kläder är att torktumla dem i kall luft innan du tvättar dem. Runt tio minuter behöver vara lagom att torktumla för att bli av med hårstråna. Kom ihåg att rensa filtret ordentligt när du är klar.

Självrengörande borste får bort hårstråna

Ett miljövänligt alternativ till gammeldags klädrullar är den självrengörande luddborsten som blir allt mer populär. Den smarta borsten har tusentals små microborstar inbyggd som gör att du får bort såväl irriterande hårstrån som ludd i ett enda svep. luddborsten går att köpa i 2-pack där en modell är lite mindre för att du ska kunna ta med dig den i handväskan.

Läs mer och beställ borstarna här (reklamlänk från Aller media shop)

Läs mer och beställ borstarna här (reklamlänk från Aller media shop)

Läs också: 5 situationer i vardagen som irriterar svenska kvinnor mest

Mer inspirerande mode & skönhet hos allas.se: