Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisMidsommarCamping

Snuskiga videon: Därför ska du aldrig torka ansiktet på badhandduken

13 okt, 2021 
Linn Seipel
Kvinna torkar ansiktet på en handduk
Många torkar nog av ansiktet lite snabbt med handduken som ligger oss närmst till hands. Virala videon visar att om man har som vana att göra så, kanske man bör tänka om.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Kontot Clean Skin Club publicerade nyligen en video på TikTok som snabbt kommit att ses över en halv miljon människor – och vi förstår varför.

Det här är nog något det flesta av oss gör, men som man aldrig riktigt tänkt på kan riskera första hela ens (ofta dyra!) hudvårdsrutin.

”Strip wash” – tvättmetod som visar avlägsnade smutsen

Videon går ut på att visa hur smutsig din vanliga badhandduk faktiskt är, för att trycka på vikten av att inte använda den för att torka av sitt ansikte.

Clean Skin Club är själva återförsäljare av rengörings- och hudvårdsprodukter och menar på att det kan förstöra en god hudvårdsrutin om man avslutar med att torka sig med en smutsig handduk igen.

Se också: Tvättråden du förmodligen inte kände till

Bästa tvättknepen du förmodligen inte känner tillBrand logo
Bästa tvättknepen du förmodligen inte känner till

Metoden ”strip wash” eller ”laundry stripping” (finns ännu ingen riktigt bra svensk översättning) används för att bevisa detta. Det är när man tvättar på ett sätt som gör att du faktiskt ser smutsen som lämnat din tvätt.

Annons

Detta genom att lägga handdukarna exempelvis i ett vattenbad ihop med bakpulver och vitvinsvinäger. Trenden har på senare tid vuxit sig allt större, då många menar på att deras tvätt blir – eller åtminstone känns – renare. Dessutom finns en tillfredsställande faktor hos många att fysiskt se smutsen lämna det man nu tvättar.

Så smutsig blir din handduk på en vecka

I klippet visar användarna bakom kontot Clean Skin Club hur mycket smuts som hinner fästa sig vid deras badhanddukar efter bara en vecka. Resultatet är faktiskt ganska chockerande.

Så här skriver de i videon under rengöringsprocessen:

Bild 1 från tiktok videon

”Varför du inte ska torka av ditt ansikte med en badhandduk.”

Annons
Bild 2 från tiktok videon

”Se när jag tvättar mina handdukar efter en veckas bruk”

Bild 3 från tiktok videon

”Låt det ligga i två timmar”

Annons
Bild 4 från tiktok videon

"2 timmar efter att ha tvättat mina badhanddukar"

Bild 5 från tiktok videon

”Vattnet är så äckligt”

Annons

Gnugga inte smutsiga handdukar i ansiktet

I slutet på videon visas ett grumligt grågulbrunt smutsigt vatten upp, följt av att Clean Skin Club rekommenderar folk att använda deras egna "engångs-hudhanddukar" i stället för badhanddukar för att inte smutsa ner sin hud direkt efter man tvättat den.

Litet säljknep så klart, men nog kan det vara värt att tänka på vad man gnuggar i ansiktet om man lägger mycket pengar på hudvård – och önskar bli fri från orenheter på huden. Se hela virala videon och resultatet här.

Källa: The Sun

Annons