Snyggaste kändisfrisyrerna för kvinnor över 50 – inspireras av stjärnorna

Julianne Moore och Salma Hayek.
Bara för att man blir äldre betyder det inte att man vill bry sig mindre om sitt utseende eller att vara chic.
En bra inspirationskälla är som alltid Hollywood, där man minst sagt håller på stilen fast man har passerat 50-strecket.
Nu hjälper kändisfrisörerna oss att hitta stilen hos stjärnorna!

Alla blir äldre, men bara för att man åldras behöver man inte sluta hålla på stilen. I stället kan det handla om att man bara ska hitta rätt för att man ska bli sitt allra snyggaste och mest stilsäkra jag för just den åldern man är i.

Om vi ser till Hollywood så vägrar stjärnorna förfalla bara för att de har passerat 50. De kanske inte väljer de mest trendiga frisyrerna, utan snarare något som passar just dem – och gör att de blir snyggare än någonsin!

Se också: Kändisarna som rockar grått hår

1:18

Efter reklamen: 10 kändiskvinnor som rockar grått hår

(1:18)

Michelle Pfeiffer

Skådespelaren Michelle Pfeiffer tycker om sina långa strandlockar. Kändisfrisören Gina Rivera menar att det här gör att 63-åringen ger ett mer ungdomligt utseende.

– Långt vågigt hår är ett jättebra sätt att se ung och obrydd ut. Michelle Pfeiffer för det extra bra för att hennes lockar hålls borta från ansiktet, vilket gör att hennes fantastiska kindben får ta mer plats.

Rivera tipsar också om hur man bäst kopierar frisyren hemma:

– Torka håret upp och ner, och använd sedan en stor locktång, där du börjar halvvägs ner till hårroten. När du lockar håret, lämna 5-7 centimeter utanför locktången, och använd fingrarna i stället för en kam efteråt.

Foto: Evan Agostini/ INVISION/TT

Julianne Moore

Vackert rödhåriga Julianne Moore, 60, visar på vikten av att se efter sin hårfärg, och hur stor skillnad det kan göra för hur man uppfattar en frisyr.

– Färgen i hennes hår fungerar så bra med hennes vackra ögon och hennes hy. Den djupa kastanjeröda färgen drar verkligen en till sig och är väldigt vacker.

Foto: Evan Agostini

Salma Hayek

Den 54-åriga skådespelaren tycker om att ha en stram hög hästsvans, vilket är en oerhört elegant look om man har lite längre hår.

– Höga hästsvansar kan verkligen vara fantastiskt för de som vill ha långt hår. Ingen för det bättre än Salma Hayek, säger Rivera.

Hårrutinen som räddar håret när man blir äldre

För att lyckas få till looken hemma ska man första hårtorka håret rakt, och sedan placera hästsvansen högt. Avsluta med att ta en hårslinga att täcka själva tofsen med, för en mer sofistikerad look.

Foto: Omer Messinger

Tilda Swinton

Tilda Swinton, 60, bjuder på andra sidan av spektrat från Salma Hayek – men en riktigt kortklippt frisyr.

Foto: Susan Wright

– Tilda Swinton är alltid riktigt snygg i eleganta looks som vi ser henne i om och om igen. Med hennes delikata drag så passar det Tilda perfekt. Mycket volym skulle lätt kunna jobba emot att framhäva hennes snygga linjer, säger kändisfrisören.

Lisa Kudrow

Tidigare Vänner-stjärnan Lisa Kudrowm 57, har de senaste åren varit trygg i att ha en längre page – en så kallad lob.

– Den här looken är extremt naturlig. Lisa Kudrow har en aning färg i rötterna med lite uppljusning och slingor som ger extra dimensioner för ett ungdomligt, naturligt utseende.

Foto: Chris Pizzello

Evan Agostini

Chris Pizzello