Vi testar fransförlängning – så blev det!

Glöm klumpiga lösögonfransar! Med nya strå för strå-metoden får du långa, böjda fransar som ser naturliga ut! Perfekt för dig som vill slippa sminka dig eller för dig som har fått lite glesare fransar med åren. Vi skickade ut vår layoutare Christina Perleryd för att testa!

Så går det till att göra en fransförlängning

Hur sätts fransarna fast?

– Fransarna, som är gjorda av silke, limmas fast med ett svart speciallim som är testat och framtaget för fransförlängning. Metoden kallas strå för strå, vilket innebär att en silkesfrans sätts fast på varje egen naturlig frans.

Hur många fransar används?

– Alla människor har 50–100 fransar per öga. Antalet fransar beror därför på hur många fransar man själv har.

Går det att välja längd på fransarna?

– Kunden kan själv välja längd, men det går inte att limma på en längre frans än den egna fransen kan bära. Hur långa de kan bli beror därför på hur den egna fransen ser ut.

Hur länge sitter de på?

– Alla människor tappar sina fransar regelbundet, och lösfransarna ramlar av när man tappar den egna fransen. Efter 3–4 veckor brukar de flesta ha tappat hälften av sina fransar och det är oftast då som kunden kommer tillbaka för att fylla på.

Kan jag använda mascara?

– Det går att använda mascara men det sliter på fransarna, vilket kan få dem att ramla av. De allra flesta som gör behandlingen upplever att de inte behöver någon mascara eftersom lösfransarna gör att ögat ser sminkat ut.

Går det att använda vanlig rengöringscrème?

– Det går att använda vanlig rengöringscrèm, men den får inte innehålla olja! Olja löser upp limmet, vilket får fransarna att falla av. Det är också viktigt att man är försiktig när man rengör sig kring ögonen och inte gnuggar på fransarna.

Hur lång tid tar behandlingen?

– Behandlingen tar cirka två timmar.

Vad kostar det?

– Första gången kostar det 950 kronor. När man sedan fyller på fransarna kostar det 450–500 kronor beroende på hur ofta man gör det.

Vem gör fransförlängning?

– Unga tjejer som älskar långa ögonfransar, kvinnor som ska gifta sig eller vill slippa sminka sig under sommarsemestern. Äldre kvinnor som har fått glesare fransar med åren eller som ser dåligt och tycker det är svårt att få till mascaran snyggt.

Bra att veta!

Fransarna klarar både bad i saltvatten och klorvatten.

Förutom svarta fransar går det att få bruna, gula, röda och andra färger på fransarna.

Har du glasögon?

Tänk på att inte göra så långa fransar att de slår i glaset!

Det är inget probelm att göra fransförlängning om du använder linser.

Fransförlängning före:

Fransförlängning efter:

Foto: Anna Kallberg

Makeup: Jenny Hildrin

Fransförlängningen gjordes på Salongen Davidshall i Malmö.