Lästips:Videotips för din trädgårdSommarblommorKöksträdgårdOdlingPerennerTrädgårdskalenderVårträdgårdOdla sparrisOdla på balkong

Årets perenn 2016 – Liten kärleksört

02 okt, 2015 
Anni Andreasson
Liten kärleksört blev årets perenn 2016
Liten kärleksört utgör en härlig färgklick på hösten tycker plantskolornas Perennagruppen som utsett den till Årets perenn 2016.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Liten kärleksört, Hylotelephium cauticola, är vacker både i rabatt och kruka. Den är fin som kantväxt eller då den får blomma över låga stenar.

Liten kärleksört är årets perenn 2016

Den låga kärleksörten, bara 10 centimeter hög, växer busklikt och fylligt. Den är vacker hela säsongen men blommar i augusti-september i lysande rödvioletta och rosa nyanser. Just den färgstarka höstblomningen bidrog till valet av Årets perenn.

10 lättodlade blommande perenner - för sol till halvskuggaBrand logo
10 lättodlade blommande perenner - för sol till halvskugga

Liten kärleksört är mycket härdig, och är en växt för full sol och väldränerad jord, som gärna får vara torr och mager. Därför trivs den också väldigt bra i krukor där den fyller fint i botten på en plantering.

Läs mer om den fina kärleksörten och få tips om samplanteringsväxter hos Perennagruppen.

Läs också:

Här är Årets perenn 2017 – Krypflox

Här är Årets perenn 2018 – Höstsilveraxen

Här är Årets perenn 2019 – Purpurmejram

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons