Därför måste du lägga ut en sked med socker i trädgården

Det kanske låter knasigt - men sked med socker är ett måste för trädgården och faktiskt hela mänskligheten. Vi förklarar varför.

Så här års blir insekterna färre – och långsammare. Kanske har du märkt att bina är särskilt sega. De små gulsvarta steklarna är en av vår planets viktigaste liv, men de senaste åren har biodlare rapporterat minskningar av kolonierna, enligt en rapport från Europaparlamentet.

Se också: Så gör du eget myggmedel
0:30

Efter reklamen: Se också: Så gör du eget myggmedel

(0:30)

Slå på ljud

Bina är nödvändiga för vår existens eftersom de är våra främsta pollinerare. Många växtarter riskerar att försvinna när bina blir färre, och det kan till och med påverka jordbruk och vår tillgång till mat. Utan bin skulle mänskligheten stå inför enorma utmaningar och förödande konsekvenser.

Varför bina blivit färre är svårt att svara på. Troligtvis handlar deras hotade tillstånd om en rad faktorer, som klimatförändringar, bekämpningsmedel och urbanisering.

Getingar – här är farligaste sorterna och så gör du om du blir stungen

Men det finns lite knep som hjälper bina så här års – och som ger dem lite extra energi.

Så gör du

Blanda 2 teskedar vitt strösocker med 1 tesked ljummet vatten, så att sockret löser sig en aning. Lägg en sked med sockerlösningen i trädgården eller på balkongen. Voilà, nu har du en superkur för trötta och uttorkade bin.