Trending: Videotips för din trädgårdKöksträdgårdOdlingPerennerTrädgårdskalenderVårträdgårdVårblommor

Därför måste du lägga ut en sked med socker i trädgården

16 aug, 2023 
Det kanske låter knasigt - men sked med socker är ett måste för trädgården och faktiskt hela mänskligheten. Vi förklarar varför.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Så här års blir insekterna färre – och långsammare. Kanske har du märkt att bina är särskilt sega. De små gulsvarta steklarna är en av vår planets viktigaste liv, men de senaste åren har biodlare rapporterat minskningar av kolonierna, enligt en rapport från Europaparlamentet.

Se också: Så gör du eget myggmedelBrand logo
Se också: Så gör du eget myggmedel

Bina är nödvändiga för vår existens eftersom de är våra främsta pollinerare. Många växtarter riskerar att försvinna när bina blir färre, och det kan till och med påverka jordbruk och vår tillgång till mat. Utan bin skulle mänskligheten stå inför enorma utmaningar och förödande konsekvenser.

Annons

Varför bina blivit färre är svårt att svara på. Troligtvis handlar deras hotade tillstånd om en rad faktorer, som klimatförändringar, bekämpningsmedel och urbanisering.

Men det finns lite knep som hjälper bina så här års – och som ger dem lite extra energi.

Så gör du

Blanda 2 teskedar vitt strösocker med 1 tesked ljummet vatten, så att sockret löser sig en aning. Lägg en sked med sockerlösningen i trädgården eller på balkongen. Voilà, nu har du en superkur för trötta och uttorkade bin.

Annons