Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

1 mot Sverige – kan en person slå hela Sverige?

06 okt, 2021 
Johanna Svan
Babben Larsson, Erik Ekstrand och Farah Abadi i 1 mot Sverige på svt.
I frågesportprogrammet 1 mot Sverige med Babben Larsson kan hela Sverige vara med och tävla – i direktsändning.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Kan en person slå hela Sverige? I frågesportprogrammet 1 mot Sverige kan hela Sverige vara med och tävla i direktsändning.

Se också: 10 svenska tv-serier du följde om du var ung på 90-talet

10 svenska Tv-serier du följde om du var ung på 90-taletBrand logo
10 svenska Tv-serier du följde om du var ung på 90-talet

Programledare för 1 mot Sverige är Babben Larsson och vid hennes sida finns Farah Abadi och Erik Ekstrand.

Så funkar 1 mot Sverige på SVT

I varje program genomförs sju fascinerande och spektakulära experiment och det gäller för den tävlande i studion och för tv-publiken hemma att komma så nära det rätta svaret som möjligt. Vem vinner – den ensamma tävlande i studion eller lag Sverige?

Annons

Hur många ballonger behövs det för att kunna flyga? Hur många personer krävs för att dra ett flygplan? Hur många meter går det att köra motorcykel på vatten? Det är några av de experiment som görs i programmet.

– Jag brinner för underhållning, älskar direktsändningar och gillar när en god gissning kan bli värd riktigt mycket. Detta och mer därtill får jag i 1 mot Sverige. Våra experiment är spektakulära, resultaten går inte att googla och vem som helst i Sverige kan vinna, säger Babben Larsson i ett pressmeddelande.

I varje program kan man vinna 50.000 kronor. I studion deltar en ensam tävlande, samtidigt som tv-publiken kan vara med och tävla live via Duo-appen.

Hela Sverige tävlar som ett lag och allas svar räknas ihop till en gissning. Om lag Sverige vinner över den tävlande i studion ringer Babben upp en tittare och utser den till vinnare.

Annons

Till sin hjälp har den tävlande i studion några livlinor, bland annat en expertsoffa med kända profiler, samt vänner och familj att vända sig till för att få hjälp med svaret.

Tävlande och kändisar i 1 mot Sverige

Några av de tävlande är Tarek Saliba, 42 år från Hagby (avsnitt 1) och Cornelia Wilhelmsson, 30 år från Linköping (avsnitt 2).

I kändispanelen medverkar bland andra Keyyo, Jesper Rönndahl, Ellen Bergström, Kodjo Akolor, Clara Henry, Anders Jansson, Pia Johansson, Tareq Taylor och Henrik Fexeus.

1 mot Sverige bygger på det danska format All against 1 som har sänts i ett antal länder med stor framgång.

1 mot Sverige har premiär söndagen den 17 oktober kl 20.00 i SVT1 och SVT Play.

Annons