Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Barbro Babben Larssons stora kärlekslycka

06 jul, 2020 
lovisa ström
Babben
I september förra året träffade Barbro Larsson sin nya kärlek efter flera år som singel.
Nu berättar hon om hur det har gått sedan dess.
– Han är en jättefin kille, säger hon till Expressen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Barbo ”Babben” Larsson, 63, är den glada gotlänningen som charmat hela Sverige med sin humor och dialekt. Efter 30 år i branschen är hon fortfarande kvar och har hunnit med allt från att köra stand up till att turnera som jazz-musiker och ha sin egna tv-show. Men trots att hon spenderar mycket tid på att åka runt i Sverige och underhålla människor på olika sätt, har hon även tid för kärleken.

Allt om Babben LarssonBrand logo
Allt om Babben Larsson

Nu berättar hon om mannen som har fångat hennes hjärta.

Blev bedragen

Tidigare i våras var Babben med i talkshowprogrammet Skavlan och berättade om när hon blev lurad av en man genom en dejtingsida. När Fredrik Skavlan, 53, frågade henne vad man som en känd person skriver på en dejtingsida svarade hon:

– Jag skrev en text där jag faktiskt förklarade att jag har ett extrovert jobb, men att jag också har en introvert sida. Att jag både är stark, men också svag, modig, men också rädd och så vidare. Jag förklarade att det finns så mycket här som inte syns, men som finns bakom och att det är den som de kommer att träffa.

Annons

På den välskrivna introduktionen fick hon väldigt bra respons, men det hon trodde skulle bli en kärlekssaga tog en oväntad vändning.

En av de som hörde av sig var nämligen en amerikan som var och jobbade i Sverige. Babben berättade att han hade fina bilder som tydde på många gemensamma intressen, och det tog därför inte lång tid innan de lämnade sajten och istället började mailväxla. Allt såg med andra ord lovande ut, för att sedan vända totalt.

Plötsligt ställde han in dejten med tre timmars varsel, för att sedan ringa upp från ett nummer som inte gick att spåra. Ganska snart började Babben misstänka att något inte stod rätt till och hennes magkänsla blev bekräftad efter att hennes inneboende berättade för henne om programmet Catfish, showen som handlar om människor som luras på internet för att senare lura dem på pengar.

– Han hade inte heller några vänner på Facebook och det är en stor varningssignal, berättade hon.

På sin väns bevåg bad Babben då om ett FaceTime-samtal med mannen, vilket han inte kunde ställa upp på. Då tog hon tag i saken och anmälde honom.

Annons

– Det var ganska uppenbart att det skulle bli en romantic scam av det här om inte jag hade sett de här varningssignalerna, sa hon.

Nya kärleken

Men trots det tidigare bedrägeriet gav hon inte upp på hoppet att hitta någon genom dejtingsajten, och i höstas träffade hon äntligen kärleken på riktigt. När hon var med i Skavlan hade de bara känt varandra i sex månader drygt och hade då bestämt sig för att vara särbos.

– Det är mysigt när han kommer, och också ganska mysigt ibland när han åker, erkände Barbro då skrattandes och syftade på hennes stora behov av egentid.

Men i en intervju med Expressen ger hon nu en ny uppdatering om hur det går med kärleken.

– Det går bra. Jag har faktiskt samma kille nu. Vi har hängt ihop sedan i höstas. Jag hittade honom genom en dejtingsida. Vem det är – är privat. Han är en jättefin man och jag är glad att jag har träffat honom.

Foto: TT

Annons