Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

5 Bonde söker fru-bönder vi aldrig glömmer

09 dec, 2020 
Minna Wallén-Widung
Delad bild. Till vänster synds Fredrik Karlsson Wirén som var med i Bonde söker fru 2007. Till höger syns Leonora Vilhelmsson som var med i programmet 2017 och 2018.
Bonde söker fru är inne på sin femtonde säsong och under årens lopp har vi fått stifta bekantskap med en rad färgstarka personligheter och fått uppleva både kärlek, hopp och förtvivlan tillsammans med dem. Här är fem bönder som vi aldrig kommer att glömma!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

1. Fredrik Karlsson Wirén

När Fredrik Karlsson Wirén, grisbonden från Halland, gjorde entré i Bonde söker fru 2007 blev han omedelbart en favorit bland tittarna med sitt lite tafatta och försiktiga sätt. Ingen har väl glömt det klassiska mötet mellan honom och brevskrivaren Lena Granström där han fick total tunghäfta?

Även om tittarna älskade Fredrik gick det inget vidare på kärleksfronten, och efter programmet var han åter ensam på gården. Men sedan dess har turen vänt och bara några år efter programmet fann Fredrik kärleken i Helena Wirén, som han träffade på en dans. Paret gifte sig 2014 och har i dag två döttrar tillsammans.

5 par vi minns från Bonde söker fruBrand logo
5 par vi minns från Bonde söker fru

2. Simon Ohlsson

Många var vi nog som ömmade lite extra för mjölkbonden Simon Ohlsson från Öland som deltog i Bonde söker fru 2018. Speciellt i det sista avsnittet blev det dramatiskt – och hjärtekrossande. När Simon stod på flygplatsen och väntade på brevskrivaren Frida Eriksson för att åka på kärlekssemester till Rhodos, dök hon aldrig upp. För Aftonbladet berättade Simon efteråt att det hade varit konstig stämning mellan honom och Frida veckorna efter slutvalet, men att han ändå var inställd på att det skulle bli en härlig semester.

Simon Ohlsson i Bonde söker fru 2018.
Simon Ohlsson.

– Det känns som ett svek, som att ha fått en kniv i bröstet, lite så känns det. Jag får väl åka på resa själv, sa han till tidningen.

Annons

Programledaren Linda Lindorff kallade det för ”den brutalaste dumpningen” hon varit med om i hela sitt liv. Men det tog inte lång tid förrän lyckan vände för Simon och han åter fann kärleken, den här gången i Kalmartjejen Amanda Håkansson. Och den här gången var det visst äkta kärlek, för bara några månader efter första dejten var de förlovade och i juli i år ringde bröllopsklockorna.

I efterhand verkar Simon väldigt nöjd med hur saker och ting utvecklades. I samband med bröllopet skrev han så här på Instagram:

”Vill även tacka att det blev som det blev i ”Bonde söker fru” för hade det inte hänt så hade jag inte hittat den underbaraste frun som någonsin har funnits på denna jord”.

3. Leonora Vilhelmsson

I den tolfte säsongen av Bonde söker fru som sändes 2017, var skogsbonden Leonora Vilhelmsson en av bönderna som sökte kärleken. Och många var vi som hoppades att hon skulle lyckas efter att ha hört hennes historia – hon hade blivit lämnad av sin fru samtidigt som hon var höggravid med dottern Mollie. Trots de många försök på en klinik i Danmark som hade krävts för att hon skulle bli gravid och som de hade gått igen om tillsammans, blev Leonora ensam kvar att axla föräldrarollen bara veckor före förlossningen. Hennes fru hade hittat en ny partner.

Leonora Vilhelmsson i Bonde söker fru 2017.
Leonora Vilhelmsson.

Leonoras medverkan i Bonde söker fru blev händelserik. Redan i avsnitt två hoppade hon av inspelningarna efter att ha blivit kär i en av brevskrivarna, Louise Eriksson. Paret blev blixtförälskade och hann till och med förlova sig med varandra, innan förhållandet till sist tog slut. Året därpå fick Leonora återigen chansen att hitta kärleken i tv, som en av deltagarna i Bonde söker fru – kärlek åt alla, som sändes på TV4 Play.

Annons

Trots en sommar full av dejter, blev det ingen matchning den gången och efter säsongen var Leonora fortfarande singel. Men kärlekslyckan verkar ha vänt igen och på sin blogg skriver Leonora numera med jämna mellanrum om en hittills anonym särbo som hon träffar regelbundet.

4. Marie-Louise Rungegård

Varje säsong av Bonde söker fru bjuder verkligen på överraskningar och dramatik. Säsongen som sändes 2012 var inget undantag. Den stora snackisen då var att två av bönderna fann kärleken – i varandra! Det var hästbonden Marie-Louise Rungegård och köttbonden André Ödegård som förekom brevskrivarna och fattade tycke för varandra under en informationsträff inför inspelningarna.

Marie-Louise Rungegård och André Ödegård fann varandra i Bonde söker fru 2012.
Marie-Louise Rungegård och André Ödegård.

Paret hoppade av programmet, flyttade snabbt ihop på Marie-Louises gård i Tingsryd och efter att André friat i tv gifte de sig.

Annons

– Det som hände när jag och André möttes, det var något alldeles speciellt. Sedan fanns det ingen återvändo, sade Marie-Louise i ett av programmen.

5. Marcus Sjöberg

Redan i den allra första säsongen av programmet som sändes 2006, var Marcus Sjöberg med för att söka efter kärleken. Då var han 27 år gammal och stämningen på gården efter att tjejerna kommit dit, har han själv senare beskrivit som ”lite tyst”. Även om hans egen blyghet satte stopp för kärleken den gången, tog inte hans längtan efter ett förhållande slut.

Marcus Sjöberg i Bonde söker fru som sändes 2006.
Marcus Sjöberg.

Därför var han inte svårövertalad när Linda Lindorff frågade om han ville få revansch i säsongen som sändes 2017. Och den här gången gick det bättre. Redan innan inspelningarna började hade han kontakt med en av brevskrivarna, Erica Mahnkopf. Och när hon och de andra tjejerna väl flyttat ut till gården slog det gnistor om paret.

Annons

Under säsongen tvingades de dock smyga med sina känslor, med hänsyn till de andra brevskrivarna. Erica avslöjade i ett av avsnitten att hon brukade smyga över till Marcus efter att de andra tjejerna somnat på kvällen. Att smyga med sin kärlek blev jobbigt i längden, och därför var det en lättnad för dem båda när inspelningarna var avslutade. Erica flyttade in på gården och hade planer på att både renovera huset och bygga en sommarstuga.

Men kärleken blev inte långvarig och redan under våren 2018 valde Marcus att göra slut. Avslutet tog hårt på Erica.

– Det har varit ett fruktansvärt tungt år för mig. Jag har aldrig blivit lämnad i en relation tidigare, som jag blev av Marcus. För mig var det en väldigt stor chock, har hon sagt till Expressen.

Efter uppbrottet har Marcus inte avslöjat någon ny relation, men han har uttryckt en förhoppning om att träffa någon framöver.

Annons