9 fantastiska klipp med Leif GW Persson i Veckans brott

Efter 16 säsonger av kriminella utläggningar i Veckans brott har programmet gått i mål. Men polisprofessorn Leif GW Perssons insatser kommer bli svåra att glömma. Här är några favoriter ur arkivet.

Klipp med Leif GW Persson från Veckans brott:

1. GW:s svar på gubbhånet

Programledaren Camilla Kvartoft tycker att GW låter som ”en sur gammal pensionär” och polisprofessorn anlägger verbal moteld.

– Oavsett om man är en sur gubbe eller en sur kärring så kan det finnas sakliga anledningar för att vara sur, och det är dom man ska diskutera!

2. GW om Sveriges klantigaste rånare

En tittarfråga om Sveriges klantigaste rånare får GW att piggna till. Det blir en historia om en rånare med ett par strumpbyxor över huvudet som misslyckas med allt.

Utan att avslöja får mycket så kan man berätta att gärningsmannen fick gå under namnet ”Kaninen” i fängelset.

3. Leif GW Persson om fildelning och hembränt

Dåvarande justitieministern Beatrice Ask gästar studion. Samtalet om fildelning kantrar dock över i frågan hur GW ställer sig till att bli bjuden på hembränt. Ni kan inte gissa vad han svarar!

4. Leif GW Persson i rånarluva

Camilla Kvartoft har mycket svårt att hålla masken när GW drar på sig rånarluvan. Han behöver bara mumla för att få kollegan ur balans.

5. Leif GW Persson: ”Somna inte i snödrivor”

GW har fått svara på mängder av tittarfrågor genom åren. Och polisprofessorn har, allt som oftast, svar på tal.

6. Leif GW Persson om skumbananer

Alla som har följt med i spalterna vet att Leif GW Persson gillar mat. Här avslöjar han också en böjelse för skumbananer och ett visst mått av självförakt.

7. Leif GW Persson blir påkommen med knark

Sökhunden ”Bea” demonstrerar hur hon sniffar efter knark. Ni kan inte gissa var hon markerar!

8. Leif GW Persson och pillandet på glasögonen

Leif GW Persson har en tydlig karaktär som går genom rutan. Han äter jordnötter i sändning, glömmer att stänga av mobilen men flyttar, framförallt, läsglasögonen från näsan till pannan.

9. Leif GW Perssons grymtande

Det finns de som har räknat hur många gånger GW pillar på läsglasögon under sändning. Det återkommande grymtandet är ett annat fast inslag i den Perssonska karaktären.

Sista avsnittet av Veckans brott med Leif GW Persson sänds tisdag 13/3, 21.00 på SVT1.