Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Allt du behöver veta om nya säsongen av Trädgårdstider i SVT

16 mar, 2020 
Ida Gustafsson
John Taylor, Malin Persson, Tareq Taylor och programledaren Pernilla Månsson Colt poserar inför nya säsongen av Trädgårdstider 2020.
Snart är det återigen dags för det uppskattade programmet Trädgårdstider i SVT igen. Läs om programmets storslagna planer för årets trädgårdssäsong.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Programmet med trädgårdsmästaren John Taylor, inredaren Malin Persson, kocken Tareq Taylor och med programledaren Pernilla Månsson Colt i spetsen återvänder i år till trädgården i Rögle utanför Lund. Programmet har blivit en av SVT:s långkörare, man är i år inne på den nionde säsongen av programmet som först sändes under namnet Trädgårdsfredag och som senare även haft namnen Trädgårdstisdag, Trädgårdsmåndag och Trädgårdsonsdag. Och slutligen landade man för ett par år sedan i namnet Trädgårdstider.

Följ med till John Taylors kolonilott:

På besök i trädgårdsmästaren John Taylors kolonilottBrand logo
På besök i trädgårdsmästaren John Taylors kolonilott

Hälsa årets tema för Trädgårdstider

När Pernilla och teamet öppnar trädgården för säsongen hittar de stora som små objudna gäster – precis som i vilken trädgård som helst.

Men under denna säsong är det hälsa som är det stora temat i Trädgårdstider. Gänget vill veta hur de med trädgårdens hjälp kan bli friskare och mer hälsosamma, en del av dem lämnar blod- och avföringsprover för att undersöka hur deras fysiska hälsa kan förbättras.

Annons

Malin Persson vill ta vara på egenskaperna hos traditionella läkeväxter och kokar bland annat te på dem samt visar tittarna hur man gör sin egen kombucha, ett fermenterat te som sägs ha flera nyttiga egenskaper. Sedan stylar hon om en gavel med inspiration från Frankrike.

Anlägger rosträdgård

I trädgården planerar John Taylor för en rosenträdgård och inför anläggningsarbetet med den tar man in ett gäng grisar som ska böka och gödsla i jorden. Trädgårdens vackra lummiga skogsparti ska denna säsong få en makeover och det planeras dessutom för en asiatisk trädgård, det planterats nytt i radhusträdgården och det ska anläggas en damm.

Trädgårdsmästaren John Taylor startar i år en solrostävling där han utmanar de andra att driva upp den högsta solrosen från ett frö.

Tareq Taylors kitesurfingolycka

Dessutom undersöker teamet hur bra det egentligen är att göda sina växter med urin? Och Tareq Taylor bygger enligt konstens alla regler ett utedass på tomten för att ta tillvara på kiss och bajs för att använda till gödning , något som inte är helt enkelt då det finns en rad regler från kommunen som man måste följa.

Annons

Mitt under inspelningarna av årets säsong råkade Tareq Taylor ut för en olycka då han var ute och kitesurfade, vilket innebar att han fick ställa in sin medverkan i programmet. Men som tur gick allt till slut bra med Tareq.

Dessutom skapas en vacker asiatisk trädgård, planteras nytt i radhusträdgården, byggs en damm och en gavel stylas om med inspiration från Frankrike.

Första programmet av årets säsong av Trädgårdstider sänds tisdagen den 24 mars klockan 20.00 i SVT och SVT Play.

Foto: SVT, Max Tellving/TT

Annons