Lästips: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Allt vi vet om fortsättningen av Bonusfamiljen – då kan du se filmen

15 dec, 2021 
AvLukas Ernryd
Vera Vitali och Erik ”Jerka” Johansson spelar Lisa och Patrik i SVT:s Bonusfamiljen.
Populära Bonusfamiljen har precis avslutat sin fjärde säsong. Men nu har produktionen släppt fler nyheter om den kommande filmen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons

Måndagen den 13 december sändes det sista avsnittet i fjärde säsongen av SVT:s Bonusfamiljen. Det blev åtta avsnitt vilket var färre än de tio som tidigare säsonger har gett oss.

Men trogna tittare behöver inte oroa sig.

I oktober stod det klart att en långfilm skulle spelas in med titeln Länge leve Bonusfamiljen. Då visste vi bara att Felix Herngren och Moa Herngren skulle stå för manuset. Något premiärdatum eller skådespelarna i filmen var ännu inte klart.

Men det vet vi nu.

Se också: 3 tips för att få en lycklig bonusfamilj

3 tips för att få en lycklig bonusfamiljBrand logo
3 tips för att få en lycklig bonusfamilj

I ett inlägg på SVT Dramas instagram-konto skämtar först Lisa och Patrik, som spelas av Vera Vitali och Erik ”Jerka” Johansson, att "det inte blir något mer". Sedan utbrister paret unisont: "Skoja!" och säger att de just nu spelar in en långfilm. I det ögonblicket kommer Felix Herngren in från sidan och fyller på med "som jag regisserar!".

Annons

Att det var en välkommen nyhet märktes direkt i kommentarsfältet. Till exempel skrev Sanna Nielsen: "Längtar!".

Detta vet vi om Länge leve Bonusfamiljen

Filmen har biopremiär någon gång kring julen 2022. Exakt datum är inte spikat. Enligt ett svar som SVT ger i kommentarsfältet på instagram ska handlingen också ta vid tio månader efter att säsong fyra avslutades.

Enligt sajten Måbra kommer vi att se Vera Vitali och Erik “Jerka” Johansson i sina vanliga roller. Även Marianne Mörck, Krister Lindarw, Amanda Lindh, Fredrik Hallgren, Nour El Refai, Frank Dorsin och Tuva Novotny kommer att medverka.

Detta är Bonusfamiljen

Den första säsongen av Bonusfamiljen sändes 2017. Den fjärde säsongen hade premiär den 25 oktober och det sista avsnittet sändes den 13 december.

Serien kretsar kring Stockholmsparet Lisa (Vera Vitali) och Patrik (Erik Johansson) och deras barn.

Annons

Här finns också Katja, Patriks förre detta fru, som spelades av Petra Mede under de första tre säsongerna. Hon ersattes i säsong fyra av Emma Peters på grund att Mede drabbats av covid-19.

Lisas ständigt krisande exman Martin (Fredrik Hallgren) är också med i bilden.

Allt är medvetet lite rörigt som det kan vara när mångas viljor och önskningar ska samsas med varandra. Men seriens popularitet visar att igenkänningen sannolikt är stor för många familjer i vårt avlånga land.

Se också: 3 tips för en lycklig bonusfamilj

3 tips för att få en lycklig bonusfamiljBrand logo
3 tips för att få en lycklig bonusfamilj
Annons