Lästips: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Anders Bagge om längtan efter barn: "Jag vill det"

13 dec, 2018 
AvFredrik Rubin
Anders och Johanna Lind Bagge berättar om sin relation.
Anders och Johanna Lind Bagge öppnar upp dörren till sitt hem och sina hjärtan, i TV4:s Tillsammans med Strömstedts.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons

När Niklas och Jenny Strömstedt kommer på besök till Anders och Johanna Lind Bagge, i Ekerö utan Stockholm, pågår renoveringen av deras hus för fullt. Huset saknar ett fungerande kök och disk och tvätt sköts i duschen.

– Man kör bara samma kläder och diskar i duschen, det är smidigt för man kör allting samtidigt, skämtar Johanna Lind Bagge apropå byggröran i Tv4:s Tillsammans med Strömstedts.

Johanna hjälper Anders Bagge med struktur

Anders och Johanna träffades redan för 15 år sedan, då var båda såväl upptagna som ointresserade av att inleda någon relation med varandra. Men genom åren höll de kontakten och när båda var singlar, för tre år sedan, tog Anders Lind Bagge mod till sig. En satsning som föll väl ut.

– Vi har extremt roligt ihop, jag har aldrig skrattat så mycket ihop med någon annan. Det gick från vänskap till kärlek, det var en häftig övergång måste jag säga istället för att det går från kärlek till vänskap, säger Johanna.

Niklas och Jenny Strömstedt får en unik inblick i Baggarnas liv.
Niklas och Jenny Strömstedt får en unik inblick i Baggarnas liv. Foto: TV4

Johanna sätter ner foten

För Niklas och Jenny Strömstedt berättar de båda Baggarna att Johanna tar ett stort ansvar i deras förhållande. Anders adhd-diagnos, som han själv menar är en funktionsförutsättning snarare än en funktionsnedsättning, innebär att han ibland har svårt att fokusera och strukturera.

Annons

I programmet undrar Niklas Strömstedt om det inte blir för mycket för Johanna, inte minst när det kommer till att ta så mycket ansvar i deras förhållande. ”Går inte proppen ibland?” undrar Niklas.

– När jag är trött och kommer hem och inget är diskat och han kanske inte haft så jättemycket att göra. Då kan jag känna att du kan väl plocka upp dig lite efter dig, då kan proppen gå, säger Johanna.

Johanna berättar om hur hon ibland måste ryta ifrån.
Johanna berättar om hur hon ibland måste ryta ifrån. Foto: TV4

Anders Bagges sorg att vara barnlös

I programmet spekulerar Anders kring hur det kommer sig att han i så hög grad har sitt barnasinne kvar. En teori är att han själv inte blivit pappa och att han istället intar såväl barn- som vuxenrollen i sitt eget liv.

Annons

– Det har varit en enorm sorg för mig för jag har försökt hela mitt liv, säger Anders Bagge.

– Tänker du på vad som skulle kunna hända om du träffat Johanna tidigare, frågar Niklas.

– Då tror jag att jag hade haft barn, för då hade vi funnit ett sätt som fungerar. Det har vi pratat om. Att vi kanske ska försöka. För jag vill det, säger Anders och slår fast att han är övertygad om att han skulle bli en bra och närvarande pappa till sitt barn.

Niklas och Anders uppträder för sina respektive.
Niklas och Anders uppträder för sina respektive. TV4

Tillsammans med Strömstedts med Anders Bagge och Johanna Lind: Torsdagen den 13 december kl 21.00 i TV4

Läs också:

Anders Bagge om sin stora kamp mot panikångesten

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons