Lästips: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Antikrundan ställer in inspelningsturné – på grund av corona

30 apr, 2020 
https://image.allas.se/image-202116?imageId=202116&width=1320&height=1320&cropw=43.75&croph=43.75&x=28.44&y=28.13
Minna Wallén-Widung
Inspelning av Antikrundan och Anne Lundberg.
Foto: Tommy Holl/TT och Eero Hannukainen/TT
Efter coronautbrottet tvingas SVT nu fatta beslutet att ställa in inspelningsturnén av den älskade klassikern Antikrundan.
– Vi kommer att göra vårt yttersta för att våra tittare i vinter ändå ska få uppleva den värme, glädje och kunskap som vi vant oss vid i serien, säger producenten Pernilla Månsson Colt i ett pressmeddelande.
Nu efterlyser hon tidigare besökare som vill berätta vad som hänt med deras föremål efter inspelningarna.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons

I coronapandemins spår har mängder av konserter, idrottshändelser, mässor, filminspelningar och andra evenemang ställts in eller skjutits på till framtiden. Nu har turen kommit till SVT:s långkörare Antikrundan, vars producent Pernilla Månsson Colt på torsdagen meddelar att man tvingas ställa in sommarens inspelningsturné.

Knut Knutsson, Anne Lundberg och Rickard Thunér under inspelningen av Antikrundan i Solna 2019.
Så här såg det ut under Antikrundan 2019, då Knut Knutsson, Anne Lundberg och Rickard Thunér träffade besökarna i Solna. Foto: Stina Stjernkvist/SVT/TT

– Vi har nu fattat det tunga beslutet att ställa in årets inspelningsturné. Med tanke på osäkerheten kring den pågående coronapandemin och hur det kommer att se ut i augusti och september, känns det inte realistiskt längre att planera för en vanlig turné med så många besökare på en relativt liten yta, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons

Antikrundan 2020 skjuts upp till 2021

Istället kommer turnén att skjutas fram ett år, till sommaren 2021. Men även om det vanliga upplägget alltså inte blir av som planerat, ska inte tittarna behöva sakna Antikrundan i tv-rutan. Den kommande säsongen av programmet är inte inställd, men blir en något annorlunda tappning än vi är vana vid. Exakt hur det kommer att se ut är inte klart än, men SVT lovar att tittarna ska känna igen sig.

– Vi kommer att göra vårt yttersta för att våra tittare i vinter ändå ska få uppleva den värme, glädje och kunskap som vi vant oss vid i serien, och kanske kan vi berätta fler historier om hur det gick sen, säger Pernilla Månsson Colt.

Efterlyser tidigare besökare i Antikrundan

Hon efterlyser nu tidigare deltagare i programmet, som kan berätta om hur det gick för deras föremål efter att kamerorna släckts.

Annons

– Nu efterlyser vi besökare som varit med på Antikrundan med ett föremål och som vill berätta vad som hände sen? Kanske fick det flytta in från garaget, eller såldes det? Eller fick föremålet en större plats i hjärtat efter värderingen hos oss.

Pernilla Månsson Colt
Pernilla Månsson Colt, producent för Antikrundan, hoppas att tidigare besökare nu ska höra av sig och berätta om vad som hände med deras föremål efter inspelningen. Foto: Anders Wiklund/TT

Den som har varit med i programmet tidigare och vill berätta om just sitt föremål och vad som hände sedan, kan ta kontakt med produktionen via mejl på [email protected].

Antikrundan är en riktigt klassiker i SVT. Den första säsongen sändes redan 1989 och bygger på en brittisk förlaga, Antiques Roadshow, som sändes av BBC. De första tio säsongerna av programmet leddes av Jesper Aspegren. Sedan 2001 är Anne Lundberg programledare för Antikrundan. Flera av experterna, som till exempel Knut Knutsson, Bo Knutsson och Anette Granlund, har varit med i programmet ända sedan starten 1989.

Annons