Antikrundans Lars-Yngve Johansson död – blev 77 år

Antikrundanexperten Lars-Yngve Johansson har avlidit vid 77 års ålder. Det meddelar Antikrundan på sin Facebook-sida. ”En oerhört färgstark figur”, säger vännen och kollegan Bo Knutson till Expressen.

Antikrundans expert på smycken Lars-Yngve Johansson har gått bort efter en kort tids sjukdom. Kollegerna i det populära SVT-programmet berättar själva om dödsfallet och sänder sina avskedshälsningar i ett inlägg på Antikrundans officiella Facebook-sida.

”Det är med sorg i hjärtat vi meddelar att vår omtyckte smyckesexpert, Lars-Yngve Johansson, gick bort i natt efter en tids sjukdom. Han har varit expert i Antikrundan sedan 1999 och har berikat programmet enormt med både sitt kunnande, sitt sköna sätt att ta publiken och sin underbara humor! Tack för allt Lars-Yngve, vi kommer att sakna dig!”, skriver de i inlägget.

”Var aldrig ensam”

Vännen och mångåriga kollegan Bo Knutson berättar om en färgstark person med stor kunskap.

Öppenhjärtig, rak och varm och med en stor vänkrets.

– Jag kan säga att under sin sjukdomstid var han i alla fall aldrig ensam. Han hade dagligen besök av vänner, säger Bo Knutson.

Lars-Yngve Johansson, Antikrundan

Lars-Yngve Johansson blev expert på Antikrundan 1999. Bild. IBL

Lars-Yngve Johansson var i grunden utbildad silver- och guldsmed.

Från 1999 var han expert i SVT-programmet Antikrundan och var där specialiserad på att värdera smycken, silver och ljuskronor, skriver Expressen.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Anne Lundberg: ”En fantastiskt fin människa”

I säsongspremiären av Antikrundan 2018 fick Lars-Yngve Johansson göra en uppmärksammad värdering när den lokale prästen kom med kyrkans dopskål.

– Jag kan tala om för dig att jag är ännu kärare i den. Det här är det häftigaste föremålet jag sett i Antikrundan, sa han i programmet.

Lars-Yngve Johansson värderar den vackra silverskålen till ett stort belopp i Antikrundan. Bild: SVT

Programledaren Anne Lundberg minns med värme en man som var skicklig i sitt gebit och som kunde förmedla det med humor.

– Han var en fantastiskt fin människa. Han hade humor och han var kunnig, säger hon till Expressen.

– Vi kom varandra ganska nära under den här resan och han hade jättemycket humor. Han älskade att umgås med folk, att berätta historier och han var en väldigt uppskattad expert bland tv-medarbetarna och de andra experterna. Han gillade livets goda, han rökte, gillade god mat och goda viner. Han gillade livets goda och njöt till fullo.

Av Henrik Högström

Läs också:

Lars-Yngve Johansson om ”dopskålen”: ”Häftigaste föremålet jag sett”