Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Babben Larssons mamma var narcissist – komikerns ord om uppväxten

22 feb, 2021 
Jessica Rådne
Fotograftt
Babben Larsson berättar i SVT-programmet Min sanning om sin mor som var narcissist.
Bakom den folkkära programledaren och komikern Babben Larssons, 64, varma leende finns en smärta. I SVT:s Min sanning berättar hon nu om uppväxten med sin narcissistiske mor som gav örfilar istället för tröst och kärlek.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Babben Larsson gör just nu succé som programledare i Bäst i test på SVT. Vi känner henne som mångårig sådan samt komiker med tidigare medverkan i program som Parlamentet, egna talkshowen Babben & Co och Intresseklubben, för att nämna några.

I veckans avsnitt av det en timme långa intervjuprogrammet Min sanning är det en annan sida som hon visar upp – den som barn i en komplicerad familjesituation.

Terapi hjälpe Babben sätta diagnos

För hon berättar om sin uppväxt på ett gotländskt lantbruk. Babben var yngst av fyra systrar och förklarar att hela bardomen präglades av hennes mammas oförmåga att visa kärlek. Babben säger:

– Mamma var speciell på det viset att hon var svår att nå. Hon var själv i centrum, det var en hel del martyrskap i luften. Mamma hade inte riktigt anknytningen med varken mig eller min syster skulle jag säga.

Babben förklarar att mamman hellre gav örfilar än tröst och att hon inte var en person barnen kände att de kunde vända sig till när de hade problem. Babben förklarar att det har tagit många terapitimmar innan hon insett att mamman idag skulle fått diagnosen narcissist med borderline-drag.

Annons

Mammans ord på dödsbädden

Babben fortsätter:

Jag löste den här bristen på kommunikation och att vi inte hade den känslomässiga kontakten med terapi. Väldigt mycket har jag gått. Jag har löst den knuten genom andra.

Se också: Ccaroline om våldet – ”Han kissade på mig och mamma”

Caroline om våldet: "Han kissade på mig och mamma"Brand logo
Caroline om våldet: "Han kissade på mig och mamma"

Idag är båda Babbens föräldrar döda. Hon berättar att när mamman låg på sin dödsbädd så frågade hon Babben om det fanns något hon ville få sagt kring mammans agerande. Babben beslöt sig där och då för att inte ta upp sina upplevelser utan låta mamman gå i frid.

– Jag tittade på den här döende personen och sade ”Vet du mamma, jag tror alla gör så gott de kan”, säger hon i Min sanning.

Min sanning med Babben Larsson finns att streama nu på SVT Play.

Annons