Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Bonde söker fru 2022: Här är alla bönder som söker kärleken i årets säsong

04 apr, 2022 
Minna Wallén-Widung
Bonde söker fru kommer tillbaka med en sjuttonde säsong i höst. Nu presenteras de åtta bönderna som hoppas hitta den stora kärleken i årets omgång.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Årets säkraste vårtecken är här – det har blivit dags att lära känna de åtta bönder som hoppas hitta kärleken i Bonde söker fru! Programmet är tillbaka med en sjuttonde säsong i höst, och programeledaren Linda Lindorff ser fram emot ännu en sommar fylld av kärlek och pirr i magen.

Se video: 5 par vi minns från Bonde söker fruBrand logo
Se video: 5 par vi minns från Bonde söker fru

– Jag är väldigt glad att få presentera årets bönder. Det är ett charmigt och kärlekstörstande gäng som väntar ivrigt på att ta emot alla brev. Det kommer att bli en fin och kärleksfull sjuttonde säsong, där vi hoppas på mycket passion och iver, säger hon till TV4.

Annons

Här är de åtta bönderna som hoppas hitta kärleken i Bonde söker fru 2022:

Elin Sandblom, 27, får- och skogsbonde från Sandhult

Elin Sandblom, en av bönderna som deltar i Bonde söker fru 2022.
Elin Sandblom.

Får- och skogsbonden Elin bor i det lilla samhället Sandhult utanför Borås. För några år sedan tog hon över sina morföräldrars gård och driver nu verksamheten med engagemang och stora utvecklingsplaner. Elin beskrivs som en friluftsmänniska som gärna tillbringar mycket tid utomhus. Det är ute i naturen som hon tankar energi – oavsett om det är genom att göra yoga på en paddelbräda på sjön, skida eller sova under bar himmel.

Annons

Elin är mycket förtjust i sin hjullastare som hon köpte för att kunna röja snö under vinterhalvåret. Jakt och matlagning utomhus är två andra intressen. I framtiden drömmer Elin om att öppna en gårdsbutik med lokala delikatesser till försäljning, bland annat sina egna lammkorvar.

Nu hoppas Elin hitta kärleken i en kille som ”inte är så knusslig”. Drömmannen gillar precis som hon livet på landet och är inte rädd för att hänga med på hennes projekt.

Kuriosa om Elin: Hon har åkt Vasaloppet, gillar att dansa och ska snart utöka gården med grisar som hon nyligen köpt in.

Filip Eliasson, 27 år, skogsbonde från Lammhult

Filip Eliasson, en av bönderna som deltar i Bonde söker fru 2022.
Filip Eliasson.

I de småländska skogarna bor skogsbonden Filip. Han beskrivs som en ödmjuk kille med en stor kärlek till sina hundar och ett liv nära naturen. Ett av hans stora intressen är jakt, men också crossfit och dans upptar en hel del av hans tid.

Annons

Filip lärde sig dansa för många år sedan i syfte att imponera på en tjej, men när han väl hade lärt sig det var hon inte längre singel. Men då hade dansintresset vuxit sig så stort att han i dag är utbildad dansinstruktör och dansar allt från foxtrot till bachata och west coast swing.

Filip har nu varit singel ett tag och längtar efter att träffa någon att dela livet med. Det blir många timmar i skogsmaskinerna varje dag och då dagdrömmer han ofta om vad hans framtida fru gör i just den stunden – ”för någonstans där ute finns hon ju”.

Kuriosa om Filip: Han har genomfört en svensk superklassiker, men pandemin satte dessvärre stopp för hans planer om att delta i Ironman.

Henrik Johansson, 27 år, hästbonde från Ede

Henrik Johansson, en av bönderna som deltar i Bonde söker fru 2022.
Henrik Johansson.

Hästbonden Henrik bor i Ede en bit utanför Östersund. Han beskrivs som ett riktigt energiknippe med nära till skratt, samtidigt som han också uppskattar allvar och djupa samtal. Hästarna har varit en stor del av hans liv ända sedan barnsben, och är det även i dag tillsammans med travsporten.

Annons

Men Henrik uppskattar också friluftsliv och tar gärna en skidtur i de jämtländska fjällen. Nu har han tröttnat på att vara singel och letar efter någon som kan vara hans trygga punkt i tillvaron. Henrik letar efter en tjej som också har lätt för att skratta – och som gärna får gilla hästar.

Kuriosa om Henrik J: Han älskar att spela in humorklipp med sig själv.

Henrik Kullander, 34 år, växtodlingsbonde från Gällared

Henrik Kullander, en av bönderna som deltar i Bonde söker fru 2022.
Henrik Kullander.

I det lilla samhället Gällared i Falkenbergs kommun bor växtodlingsbonden Henrik. Han är förtjust i stora maskiner och beskrivs som en händig kille som kan fixa det mesta. Han är barnkär och omtänksam, men kan bli lite blyg och osäker när det kommer till att träffa tjejer. Ändå är han en riktig romantiker.

Annons

– Jag blir rörd av att höra att jag är fin som jag är, säger han till TV4.

Efter att ha varit singel ett tag längtar Henrik efter att träffa den rätta, en tjej som han kan vakna upp bredvid varje morgon i resten av livet. För Henrik var uppväxten på gården trygg och kärleksfull och han hoppas kunna ge samma förutsättningar till sina egna barn i framtiden.

Kuriosa om Henrik K: Han är en fena på musikquiz, tar gärna en tur med båten, spelar innebandy varje vecka och har ett förflutet som 100-meterslöpare.

Jon-Krista Jonsson, 29 år, renskötare från Tavelsjö

Jon-Krista Jonsson, en av bönderna som deltar i Bonde söker fru 2022.
Jon-Kristan Jonsson.

Renskötaren Jon-Krista bor i Tavelsjö, strax utanför Umeå. Jon-Krista har alltid spännande projekt på gång och beskrivs som en äventyrlig tvåbarnspappa. Att vara renskötare upptar mycket av hans tid, men Jon-Krista har även ett annat företag med flera olika verksamheter vid sidan av. Till exempel driver han en ranch med tamrenar i syfte att sprida kunskap om samisk kultur och traditioner. Det bästa Jon-Krista vet är att sitta på skotern och driva renhjorden framför sig.

Annons

Jon-Krista har det mesta i livet på plats, men den sista pusselbiten saknas – kärleken. Nu hoppas han hitta rätt tjej att dela livet nära naturen med.

Kuriosa om Jon-Krista: Han är utbildad vildmarksguide och skidinstruktör.

Klas Erik Andersson, 56 år, grisbonde från Gnarp

Klas Erik Andersson, en av bönderna som deltar i Bonde söker fru 2022.
Klas Erik Andersson.

På en vacker hälsingegård som har gått i arv i generationer sedan 1700-talet, bor grisbonden Klas Erik. Han beskrivs som en levnadsglad person som inte är rädd för att testa nya grejer. Till exempel har han nyss påbörjat en buggkurs och han åker gärna ut till kusten för att känna doften av havet, eller in till storstan för att gå på teater.

Annons

Klas Erik har tidigare förlorat sin livskamrat, vilket vände upp och ner på tillvaron totalt. Men efter att ha fått tid att sörja och bearbeta händelsen, är han nu redo för att möta kärleken på nytt. Klas Erik beskrivs som en person som inte tror på ensamhet och som trivs allra bäst när han lever i en relation.

Kuriosa om Klas Erik: Han älskar att resa och upptäcka nya kulturer. Andra intressen är bridgespel, att snickra och att ta en tur med längdskidorna.

Kristian Gustafsson, 38 år, mjölkbonde från Gotland

Kristian Gustafsson, en av bönderna som deltar i Bonde söker fru 2022.
Kristian Gustafsson.

Mjölkbonden Kristian driver vidare lantbruket på den gotländska gården där han växte upp. Han har alltid älskat djuren och lantbruket och har i dag en verksamhet med cirka 200 kor. På sin lediga tid uppskattar Kristian små saker som sätter guldkant på tillvaron – som en charkbricka och ett glas bubbel.

Annons

Han gillar också att resa, gärna till destinationer långt borta, som Mexiko. En gång bokade han helt spontant en yogaresa till Kenya. Kristian har tidigare levt i en lång relation, och skojar om att när han sist var singel fanns inte ens internet. Men nu hoppas han hitta kärleken igen.

Kuriosa om Kristian: En gång öppnade han en lyckokaka med budskapet ”en kullerbytta om dagen gör dig lycklig”, vilket fick hon att le och genast börja göra just det.

Lars-Petter ”Peppe” Bergendahl, 49 år, spannmålsbonde från Sorunda

Lar-Petter ”Peppe” Bergendahl, en av bönderna som deltar i Bonde söker fru 2022.
Lar-Petter ”Peppe” Bergendahl.

Spannmålsbonden ”Peppe” bor på en gård i Sorunda utanför Stockholm. Han beskrivs som en familjekär sexbarnsfar som tycker om träning. På Peppes gård finns det plats för alla – förutom den stora familjen finns här också utrymme för barnens hästar och självklart också för den stora kärleken när han träffar henne.

Annons

Peppe kommer ur en lång relation och känner sig nu redo att börja dejta igen.

Kuriosa om Peppe: Han är händig och gillar att snickra. Han har ofta nya projekt på gång på gården och på fritiden deltar han gärna i gruppträningspass som bodypump och spinning.

Då sänds castingprogrammet av Bonde söker fru 2022

Den 11 april sänds Bonde söker fru – casting 2022, ett presentationsprogram där tittarna har chans att lära känna bönderna lite bättre, i TV4 och på TV4 Play.

Precis som vanligt är det fyra av bönderna som kommer att få söka efter kärleken i Bonde söker fru, medan de övriga fyra får chansen att hitta någon speciell i webbserien Kärlek åt alla.

Annons