Bråket i Stjärnorna på slottet – skådespelaren slog näven i bordet

Två säsonger av Stjärnorna på slottet

Foto: Duygu Getiren/Jessica Gow/TT

Sannolikheten för att det ska bli dramatiskt i år igen är stor. Nu drar ”Stjärnorna på slottet” igång igen.
1:44

Efter reklamen: Marika Carlsson om sin medverkan i Stjärnorna på slottet

(1:44)

Snart drar 13:e säsongen av ”Stjärnorna på slottet” igång och sannolikheten för rejäla konflikter under de annars puttrigt mysiga middagarna är som vanligt relativt stor. Årets deltagare är komikern och skådespelaren Per Andersson, ståuSppkomikern Marika Carlsson, skådespelaren Grynet Molvig, journalisten och författaren David Lagercrantz, samt artisten Carola Häggkvist.

Marika Carlsson om Stjärnorna på slottet: ”Jag är bara rolig tre minuter om dagen”

Dramatiska bråket i Stjärnorna på slottet

Exakt vad som kommer att hända i samspelet dem emellan vet vi än så länge inget om, men i många tidigare säsonger har dramatiska bråk blossat upp då starka viljor och personligheter hamnat på kollisionskurs med varandra.

En av de mest dramatiska säsongerna hittills var 2016. Först rök skådisarna Morgan Alling och Claire Wikholm ihop när Claire kallade Morgan för ”självgod” efter att han berättat om sin tuffa uppväxt. Deras kollega Stefan Sauk var också med den säsongen, och även han hamnade i en verbal boxningsmatch med Claire. Under Marika Lagercrantz middag gick det så hett till att han slog näven i bordet och lämnade detsamma fullpumpad med oförlösta aggressioner. Detta efter att Claire avbrutit honom.

– Då gick propparna på mig faktiskt. Det var en gräns, den hade överträtts, sa Stefan i programmet.

Bråket handlade den gången, precis som i konflikten med Morgan, om att Claire tyckte att männen tog för mycket plats och gav deras egon ett par rejäla rallarsvingar. Men innan säsongen var över hamnade hon och Stefan dessutom i konflikt med Marika under en politisk debatt vid middagsbordet.

När Stefan kallade politiker för ”ett gäng backstabbers” och Claire sa att de var ”de tråkigaste som finns” blev Marika fly förbannad och slängde ur sig att det visade på att de egentligen förespråkade diktatur.

Om det kommer att gå lika hett till den kommande säsongen återstår att se.

Se också. Carola om sin medverkan i Stjärnorna på slottet

3:03

Efter reklamen: Carola Häggkvist om sin medverkan i Stjärnorna på slottet

(3:03)