Därför blir det inget Allt för Sverige i SVT i höst

Anders Lundin tillsammans med alla deltagare i Allt för Sverige 2019.

Foto: Mattias Ankrah/SVT

Tittarfavoriten Allt för Sverige är inställd hösten 2020. Det är coronapandemin som sätter stopp för inspelningarna.
– Allt känns helt enkelt för osäkert nu, säger Haida Jamshidi, exekutiv producent för programmet, till SVT Nyheter.

I det populära tv-programmet Allt för Sverige brukar vi få lära känna amerikaner som vill ta reda på mer om sina svenska rötter. I en serie program får tittarna lära känna deltagarna, som alla längtar efter att få veta mer om sitt ursprung, och se dem tävla mot varandra i en rad kluriga utmaningar. De reser runt i landet och får uppleva olika svenska traditioner som att fira midsommar och äta surströmming. Den som till sist vinner hela tävlingen får träffa sina svenska släktingar.

Men hösten 2020 blir det inget Allt för Sverige i tv-rutan. På grund av den rådande coronapandemin har produktionen bestämt att ställa in inspelningarna av programmet. Sedan tidigare hade man bestämt sig för att skjuta på dem till följd av virusspridningen, men i juni tvingades man fatta beslut om att ställa in dem helt.

– Det går inte att resa och vi har en massa amerikaner som skulle komma hit. I programmet besöker vi ju dessutom många svenskar, allt känns helt enkelt för osäkert nu, säger Haida Jamshidi, exekutiv producent, till SVT Nyheter.

Se också: Allt om Anders Lundin

Anders Lundin besviken över beskedet

Hela säsongen har nu skjutits upp till 2021 och som det ser ut i dagsläget blir det samma deltagare som var uttagna i år som är med då istället.

Anders Lundin är besviken över att inte få spela in årets säsong.

– Vi jobbade hårt in i det sista med olika alternativt för att det skulle bli möjligt att göra ändå. Nej, det har varit jättejobbigt och det har tagit tid att smälta detta. Det är ett roligt och stort jobb för mig så det var sorgligt faktiskt, har han sagt till Expressen.

De gifte sig efter Allt för Sverige

Allt för Sverige har sänts i SVT sedan 2011. Programmet har vunnit flera priser, bland annat vann den 2016 en Emmy i kategorin ”non-scripted entertainment” på Emmy-galan i New York. År 2017 tog Allt för Sverige hem Kristallen för Årets dokusåpa.

Programmet har också gett upphov till åtminstone ett kärlekspar. Nathan Younggren och Victoria ”Tori” Allen fann varandra när de båda var med i programmet 2017. De två gifte sig kort därpå och 2018 föddes parets son Elwood Henry August Younggren.

Anders Lundin om premiären av ”Allt för Sverige” 2019