Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

De letar efter kärleken i Bonde söker fru 2020

02 apr, 2020 
Minna Wallén-Widung
Linda Lindorff under en pressträff inför Bonde söker fru 2018.
Linda Lindorff. Foto: Carolina Byrmo/Aftonbladet/TV4
Åtta nya singelbönder är redo att hitta kärleken och ge sig ut på romantiska äventyr. Den kommande säsongen av Bonde söker fru sänds i höst och nu öppnar TV4 postlådan för alla som vill skicka ett kärleksbrev till bönderna.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Hösten 2020 sänds den femtonde säsongen av Bonde söker fru i TV4. Precis som vanligt är det Linda Lindorff som är programledare, och precis som vanligt är det bönder från hela landet som letar kärleken i programmet.

Nu har det blivit dags att stifta en första bekantskap med årets bönder och den som blir intresserad uppmanas att skicka ett kärleksbrev till produktionen.

– I tider som dessa är kärlek extra viktigt. Vi hoppas att våra fina bönder kommer att hitta sin drömpartner senare i sommar, säger Clara Tengbom, exekutiv producent på TV4, i ett pressmeddelande.

TV4 räknar fortfarande med att kunna genomföra inspelningarna av programmet under sommaren, trots den pågående coronakrisen.

– Vi arbetar hela tiden efter de förutsättningar och direktiv som myndigheterna ger. Vi kommer att följa dessa och samtidigt göra allt vi kan för att ge svenska folket möjlighet att följa böndernas kärleksäventyr senare i sommar, skriver Clara Tengbom i ett mejl till Aftonbladet.

Annons

Här är bönderna i Bonde söker fru 2020

Åtta kärlekstörstande bönder har valts ut av TV4 i årets upplaga av programmet. Förra säsongen, 2019, var det fyra bönder vi senare fick följa i programmet medan tre av bönderna medverkade i webb-serien Kärlek åt alla.

Jon-Erik Andersson, 44, skogsbonde från Näsviken

Jon-Erik Andersson i Näsviken.
Jon-Erik Andersson. Foto: TV4

Skogsbonden Jon-Erik bor på en stor och anrik gård i Hälsingland tillsammans med sina två barn och en hund. Enligt TV4 beskriver han sig själv som "en glad kille med mycket energi och många bollar i luften". Vid sidan av lantbruket jobbar han också som behandlingspedagog. På fritiden gillar han att spela med sitt band och sommartid är hans Harley-Davidson ett stort intresse.

Erik Parai Arnesson, 25 år, köttbonde och klövvårdare från Skruv

Erik Parai Arnesson i Skruv.
Erik Parai Arnesson. Foto: TV4

25-åriga Erik beskrivs som en småländsk charmör, som tillsammans med sin pappa driver den gemensamma familjegården. Han har stora planer för framtiden och är en person som gillar att ha många projekt i rullning samtidigt. Erik älskar att träna och favoriten är cross fit. Men han älskar en god fika minst lika mycket. Enligt TV4 drömmer han nu om att hitta sin "tös på jorden" att dela livet och framtida kafferaster med.

Erik Bolang, 30 år, köttbonde och sågverksansvarig från Dunker

Erik Bolang i Dunker.
Erik Bolang. Foto: TV4

I Södermanland finns Erik – en driven och arbetsam person som i många år har jobbat hårt för att bygga upp familjegården. Därför har kärleken hamnat i skymundan, men nu är Erik redo att träffa den rätta och bilda familj. Han beskrivs som en sportig, händig och äventyrslysten kille. På fritiden flyger han gärna luftballong. Erik tar gärna med sin dejt på en tur i luftballongen och i en drömvärld avslutas dejten med champagne, jordgubbar – och pussar.

Erik Carlsson, 39 år, köttbonde från Vimmerby

Erik Carlsson i Vimmerby.
Erik Carlsson. Foto: TV4

I många år hade småländska Erik mjölkdjur och var väldigt engagerad i mjölkproduktionen. Med tiden insåg han att jobbet höll på att fullständight ta över hans liv och därför valde han till sist att gå över till köttdjur istället. På så sätt har han frigjort tid för att kunna ge kärleken en ärlig chans. På fritiden ägnar Erik sig gärna åt matlagning och dans. Erik beskrivs som en omtänksam, varm och barnkär kille.

Patrik Fernlund, 32 år, skogsbonde från Kråksjö

Patrik Fernlund i Kråksjö.
Patrik Fernlund. Foto: TV4

Musik är Patriks stora passion i livet, och när han inte jobbar i skogen eller snickrar på sitt hus hittar man honom på scenen. Countrymusiken ligger honom varmt om hjärtat och Patrik både sjunger och spelar gitarr. Han beskriver sig själv som en "traditionell romantiker", han tror på tvåsamhet och drömmer om att hitta någon att gifta sig med. Nu hoppas han hitta en trygg kille som vill dela hans liv på landet och som ser honom för den han är.

Pontus Mikaelsson, 35 år, skogs- och spannmålsbonde från Dalvik

Pontus Mikaelsson i Dalvik.
Pontus Mikaelsson. Foto: TV4

I Dalvik utanför Borlänge bor Pontus tillsammans med sin dotter. Här finns också dotterns hästar och jakthunden Mimmi. För Pontus har det alltid varit ett självklart val att bli bonde – intresset för jordbruk har funnits i familjen i generationer. Pontus tycker själv att han är en romantisk, lugn och trygg kille. Nu längtar han efter någon att dela livet med. Pontus gillar att vara i skogen – jakt är ett stort intresse – men trivs också i köket då han gillar att laga mat.

Linn Regild, 28 år, hästbonde från Färingsö

Linn Reglid med sin häst på Färingsö.
Linn Reglid. Foto: TV4

Hästbonden Linn bor på Färingsö utanför Stockholm. Hon beskriver sig själv som en lantis. Hon tillbringar mycket tid i stallet och är sällan inne i huvudstaden, trots närheten. Linn beskrivs som en driven tjej full av energi. Hon klarar det mesta på egen hand, men längtar nu efter att träffa en trygg kille som hon kan dela nya äventyr med.

Mats Thomsson, 54 år, hästbonde och hovslagare från Gotland

Mats Thomsson med två hästar på Gotland.
Mats Thomsson. Foto: TV4

Efter många år på fastlandet, flyttade Mats tillbaka till hembygden på Gotland för att förverkliga sin dröm om att bli hästuppfödare och självförsörjande. Mats beskrivs som en "stilig charmör med glimten i ögat". Hans stora passion är nordsvenska brukshästar. Mats är nöjd med det mesta i livet just nu, men han saknar den sista pusselbiten – att hitta kärleken.

Då sänds Bonde söker fru

Castingprogrammet sänds torsdagen den 9 april 2020 klockan 20.00 i TV4 samt på TV4 Play och C More. Redan nu går det att skicka in en ansökan via kanalens hemsida. Bonde söker fru sänds under hösten 2020.

Annons