Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

5 saker du måste veta om Ernst Kirchsteiger

01 jul, 2021 
Malin Ny
Han har charmat tv-tittarna i 20 år och är aktuell med en ny säsong av Sommar med Ernst. Här är fem saker du måste veta om Ernst Kirchsteiger!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Ernst Kirchsteiger är aktuell med en ännu en säsong av succéprogrammet Sommar med Ernst i TV4. I år ska Ernst Kirchsteiger rusta upp ett gammalt skånskt fiskartorp men även få besök av kända gäster. Men vad vet vi egentligen om den charmiga programledaren?

Här är fem saker du inte visste om Ernst Kirchsteiger!

Vem är Ernst Kirchsteigers fru?

Ernst har varit gift med Ulla-Britt Kirchsteiger i 46 år och de träffades när de gick i gymnasiet i Karlskoga.

Ernst tog första steget - och snart blev de ett par. Då var de sjutton.

Se också: Titta in hos Karl Fredrik på Österlen

Titta in hos Karl Fredrik på ÖsterlenBrand logo
Titta in hos Karl Fredrik på Österlen

– Jag förstod snabbt att det här inte var någon vanlig kille. Han hade ett annat språk, kändes vuxen. Han var då som nu en romantiker och sa tidigt: "Vi ska skapa ett hem och ett bra liv tillsammans". Jag kände redan då att jag skulle få ett spännande och rikt liv med Ernst, har Ulla till tidningen Hemma med Ernst.

Annons

De har även två barn tillsammans och har gift sig två gånger.

Var bor Ernst Kirchsteiger?

Ernst bor i en 1600-talsgård utanför Örebro, och han och hans familj köpte huset för 34 år sedan.

– Jag bor i ett gammalt hus. Det äldsta jag vet om huset är att det var ett bröllop här 1662. Tanken svindlar. Jag är oerhört intresserad av svensk byggnadshistoria och att vandra i kyrkböcker. I grunden är jag en invandrarpojk, även om jag föddes i Sverige. Mina föräldrar kom hit från Österrike, där kyrkböckerna brann under kriget. Redan som barn var jag intresserad av historien om det nya landet, har han sagt till Expressen Leva & Bo.

Tv-profilen har även ett sommarhus på Österlen.

Hur lång är Ernst Kirchsteiger?

Ernst Kirchsteiger är 1,98 centimeter lång.

Vilka är Ernst Kirchsteigers barn?

Ernst har två söner tillsammans med Ulla-Britt, Sebastian, 36, och Ludvig, 31. De är båda involverade i sin pappas företag, något Ernst tidigare har lyft fram som en fördel.

Annons

– Det gör att jag får prata med mina barn varje dag. Det blir inte bara det där att man svänger över och fikar tillsammans, utan vi har dagliga resonemang. I och med det vet jag hur de mår och vad de gör, säger han och fortsätter:

– Det är också spännande att se sina barn växa upp och bli ansvarstagande vuxna. Jag blir stolt som pappa när det slår mig att de är kloka och kan en massa saker som inte jag kan, har han sagt till Expressen.

Vad är Ernst Kirchsteiger utbildad till?

Ernst har en utbildning som formgivare men har även arbetat som restauranglärare. Som kock skapar och formger han med mat som råvara.

Annons