Lästips: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Gina Dirawi ryter ifrån mot näthat inför Idol 2018

28 sep, 2018 
AvFredrik Rubin
Gina Dirawi
Gina Dirawi har tröttnat på näthat och att alla förväntas vara likadana. Nu höjer hon rösten och ger årets ”Idol”-deltagare stöd efter att flera utsatts för hat och negativa kommentarer på nätet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons

Inför fredagens direktsändning av ”Idol” i TV4 har programledaren Gina Dirawi valt att gå ut med ett personligt budskap. Detta sedan flera av de unga deltagarna mötts av en våg av näthat och negativa kommentarer redan innan veckofinalerna inletts.

9 powerkvinnor vi minns från Idol

9 powerkvinnor vi minns från IdolBrand logo
9 powerkvinnor vi minns från Idol

– Speciellt tjejerna, men också en del av killarna, får extremt mycket hat. Man blir helt förkrossad att det ska påverka en tonåring bara för att de känner ”det här identifierar jag mig med”. De ska inte bli straffade från nån vuxen människa som inte vet hur de ska bete sig, säger Gina Dirawi till Expressen.

Gina vet hur det känns

Gina Dirawi vet vad det innebär att utsättas för näthat och negativ kritik. Under sin karriär har hon vid flera tillfällen mötts av en våg av hat, senast i samband med förra årets sändning av ”Idol”. Då föll hennes skarpa ton och skämt inte i god jord hos alla tittare. Samma sak skedde i samband med att hon var programledare för Melodifestivalen i SVT.

Annons

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Det är med dessa erfarenheter i bagaget som hon nu ställer sig bakom årets deltagare, med stöd av hela teamet bakom ”Idol”-produktionen.

– Jag har växt upp i den här branschen, och jag om någon har verkligen märkt av det här och ibland försökt anpassa mig och kompromissa min person. Men jag tror verkligen inte att man kan vara lycklig om man inte är sitt fulla jag och förstå att det är okej. Man måste få utforska sig själv och vara autentisk i det, säger Gina Dirawi till tidningen.

Källa: Expressen

Idol 2018 fredagsfinaler sänds på TV4 kl 20.00 på fredagar.

Läs också: Idol 2018 – Här är alla finalister!

Här är alla finalister i Idol 2018.
Här är alla finalister i Idol 2018.
Annons