Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Gustav Mandelmann flyttade – trots läkarens varning

17 jan, 2018 
Helena Sjögren
När Gustav och Marie Mandelmann skulle flytta ut på landet blev Gustav avrådd av sin läkare. Men trots varningen valde han att trotsa läkarens ord. "Ryktet spred sig direkt i byn att nollåttorna, det vill säga jag, inte klarar av livet på landet", säger han.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I början av 1990-talet lämnade Gustav och Marie Mandelmann storstadslivet i huvudstaden för att flytta ut på landet.

Men alla har inte varit helt övertygade om att Gustav Mandelmann skulle klara av lantlivet på grund av sina allergier. Hans läkare valde till och med att avråda honom.

– Han sa: ”En sån som du med hösnuva och rinnande ögon ska hålla sig i stan.” Jag blev så galet ledsen faktiskt och gick moloken därifrån. Jag hade börjat fantisera ordentligt om landet då. Men så tänkte jag att: ”Nej, jag ska fanimig visa att det inte behöver vara så”. Jag tror att man anpassar sig och immunförsvaret vänjs, jag var ju jätteung då, säger han till Aftonbladet.

Blev dödssjuk av grisar

Trots förmaningen valde paret att genomföra flytten. När de flyttade till Djupadal skaffade de även slaktsvin eftersom det fanns ett slaktstall.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

– Jag blev dödssjuk, knalldålig med astma direkt. Det bildas jättemycket allergener när de är instängda. Som tur är har vi ju medicin och kortison. Men ryktet spred sig direkt i byn att nollåttorna, det vill säga jag, inte klarar av livet på landet, säger Gustav Mandelmann till tidningen.

Gustav och Marie Mandelmann på gården Djupadal
I dag har Gustav Mandelmann hittat knep för att komma förbi sina allergier. Foto: Cecilia Möller/TV4

I dag har paret grisarna utomhus.

Gustav Mandelmann säger också att hästar är helt uteslutna eftersom de ger honom en så kraftig allergisk reaktion. Han är också känslig mot äpplen.

– Men vår granne, Bi-Hans, gav mig ett allergifritt äpple som heter Gloster. Jag blev galet lycklig: ”Fan jag kan äta äpple”. Vi har ett stort träd nu, säger Gustav Mandelmann till Aftonbladet.

Mandelmanns gård sänds kl 20.00 på tisdagar i TV4.

Läs också:

Mandelmanns får bygglov för hus och parkering

Marie Mandelmanns barndomstrauma: ”Präglat mitt liv”

Gustav och Marie Mandelmanns kärleksdag: ”Jag älskar verkligen henne”

Annons