Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Gustav Mandelmann trotsade pappan för lyckan med Marie

31 jul, 2020 
jakob meijer
Paret Mandelmann
Gustav och Marie Mandelmanns har varit gifta i 28 år.
Men vägen till lyckan var långt från självklar för paret.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons


Gustav, 55, och Marie Mandelmann, 56, har gjort succé med TV4-serien Mandelmanns gård. Programmet har inte bara blivit en tittarsuccé, utan paret har även kammat hem prestigefyllda priser på Kristallengalan. 2017 vann de tre priser, däribland för årets tv-program och årets tv-personlighet. Folk verkar helt enkelt inte få nog av att följa paret på deras gård på Österlen i Skåne, ta del av deras tips och få se hur det är att leva på landet.

Familjen MandelmannBrand logo
Familjen Mandelmann

Många har nog också fattat tycke för det fina sätt som paret Mandelmanns har gentemot varandra. Det går nämligen inte att ta miste på att kärleken dem emellan är stark. Gustaf och Marie gifte sig 1992 och har alltså varit äkta makar i 28 år! Tillsammans har Mandelmmans fyra barn; Aaron, 30, Tora, 29, Disa, 26, och Joel, 19.

Men vägen till familjelyckan var inte helt spikrak, vilket de tidigare berättat om i en intervju med Ica Kuriren.

Gustav Mandelmann trotsade sin pappas ord

Gustav och Marie träffades på en konstskola i Bohuslän av alla ställen. Marie hade siktet inställt på att bli konstnär, men för Gustav var skolan mest ett sökande efter svar, att äntligen hitta en plats i livet.

Annons

Gustavs pappa, som själv sysslat med lantbruk, var nämligen av uppfattningen att sonen inte skulle följa hans exempel. I stället tyckte han att Gustav skulle bli läkare. Sagt och gjort. Gustav började plugga till läkare, men han kände snart att det inte var rätt väg att gå. Därför kom han att söka till konstskolan där han senare skulle träffa Marie. Och tur var det!

Efter konstäventyret fortsatte Gustav med läkarstudierna, för att sedan sadla om helt och satsa på att bli journalist.

Men längtan till landet blev för stor. Och det var då han tog beslutet att trotsa sin pappas råd och i stället satsa fullt ut på sin stora dröm.

Gustav insåg att han hellre har ett jobb med osäker ekonomi, men som också innebär att han får vara nära sin familj, än att göra något han inte trivs med.

– Skillnaden mellan pappa och mig är att jag har Marie. Hon är jordnära, en ekorre som vill samla mat för vintern. I vårt förhållande är det jag som gillar rutinerna, hon är mycket mer skapande, säger Gustav Mandelmann till Ica Kuriren.

Att livet de valt inte alltid är helt enkelt vittnar Marie Mandelmann. Nyligen berättade hon om hur coronavirusets spridning påverkat deras vardag och gård. Hon konstaterar att det kommer bli svårt att få ihop det ekonomiskt. Samtidigt är hon inte orolig eftersom de är självförsörjande.

Och viktigast av allt, Gustav och Marie har varandra!

FOTO: Hans Shimoda/ Karin Törnblom/TT

Annons