Här är alla deltagare i Let's dance 2018

"Let's dance" har säsongspremiär fredagen den 23 mars 2018. Här är allt du behöver veta om samtliga deltagare, vem de dansar med och vad de ska dansa i premiäravsnittet!

Deltagare i Let’s dance 2018:

Britt Ekland

Britt Ekland och danspartnern Aaron Brown.

Britt Ekland och danspartnern Aaron Brown. Foto: Magnus Sandberg/Aftonbladet/IBL

Britt Ekland föddes den 6 oktober 1942 i Stockholm. Som ung studerade hon vid Calle Flygares teaterskola och efter det medverkade hon i Povel Ramels Knäppupprevyer.

Britt Ekland är kanske mest känd för roller som Bondbruden Mary Goodnight i Mannen med den gyllene pistolen. Under 1960-talet var hon också gift med skådespelaren Peter Sellers.

Britt Ekland har tre barn, dottern Victoria Sellers samt sönerna Nikolaj Adler och T.J. Mcdonnell.

2007 medverkade hon i Stjärnorna på slottet i SVT.

I ”Malou efter tio” säger Britt Ekland att hon valt att ställa upp i Let’s dance för att hon inte vill gå miste om något.

– Jag känner att vi kan inte bara sitta här och dö. Unga människor är kul och jag har många kusiner och kusinbarn. Vi är en enorm familj och det är kul att visa dem att faster Britten, hon kan, säger Britt Ekland i programmet.

Britt Ekland dansar tillsammans med Aaron Brown i Let’s dance.

Claes Malmberg

Malin Watson och Claes Malmberg.

Malin Watson och Claes Malmberg. Foto: Eero Hannukainen/IBL

Claes Malmberg föddes den 8 april 1961 i Göteborg. Han slog igenom med karaktären Ronny Jönsson, innan han slog sig in på banan som ståuppkomiker tillsammans med Lennie Norman.

Under sin långa karriär som skådespelare har han bland annat spelat i musikaler som Les Misérables och Annie och gjort odödliga roller som pappa i Astrid Lindgrens klassisker Lotta på Bråkmakargatan. 2013 deltog han i Melodifestivalen tillsammans med Tommy Körberg, Johan Rabaeus och Mats Ronander som gruppen Ravaillacz.

Claes Malmberg är buddhist och ett stort fan av fotbollsklubben Gais. Han är pappa till fem barn och bor numera i Skåne.

Claes Malmberg dansar tillsammans med Malin Watson i Let’s dance.

Daniel Norberg

Daniel Norberg och Maria Zimmerman.

Daniel Norberg och Maria Zimmerman. Foto: Magnus Sandberg/Aftonbladet/IBL

Daniel Norberg föddes den 21 april 1990 och växte upp i Uddevalla.

Karriären som youtuber började 2014 med att han publicerade ett klipp som parodierade Melodifestivalens finalfält som snabbrepris. Artisterna hade fått nya namn och texterna hade spetsats till. Klippet fick 2,1 miljoner visningar.

Traditionen med att parodiera Melodifestivalen har, sedan dess, varit årligt återkommande. Under tiden har bröderna Norbergs Youtubekanal vuxit och har idag över 250 000 prenumeranter.

Daniel Norberg producerar klippen tillsammans med sin bror Emil men det är Daniel som syns mest framför kameran.

Under karriären har Daniel Norberg även hunnit med att vara med i Idol, 2010 då han kom på en åttondeplats. 2017 syntes han i SVT:s ornitolog-underhållning Det stora fågeläventyret som han vann i lag med Donat Hullmann.

Daniel Norberg dansar tillsammans med Maria Zimmerman i Let’s dance.

Gunde Svan

Jeanette Carlsson och Gunde Svan.

Jeanette Carlsson och Gunde Svan. Foto: Eero Hannukainen/IBL

Gunde Svan, född 1962 i Dalarna, vann fyra OS-guld och sju VM-guld under sin karriär som längdskidåkare. Han vann den totala världscupen fem gånger under 1980-talet.

Efter sin skidkarriär har Gunde Svan bland annat jobbat som programledare, framför allt för det populära underhållningsprogrammet Fångarna på fortet. 2007 – 2009 var han också chef för det svenska skidlandslaget.

Gunde Svan är gift med hustrun Marie Svan och har två barn, Johanna Svan och Ferry Svan som båda haft sportsliga framgångar.

Gunde Svan dansar tillsammans med Jeanette Carlsson i Let’s dance.

Margaux Dietz

Margaux Dietz tillsammans med danspartnern Alexander Svanberg.

Margaux Dietz tillsammans med danspartnern Alexander Svanberg. Foto: Karin Törnblom/IBL

Margaux Dietz föddes den 25 september 1990 i Stockholm. Hon bloggar hos Elle och har en egen Youtubekanal med drygt 120 000 prenumeranter.

Margaux Dietz pappa har både engelska och svenska rötter. Hennes mamma Eveline har holländska rötter. Det kanske kan förklara att dotterns fullständiga namn är Margaux Stephanie Oceania Puck Pehrsson Dietz.

Tillsammans med sambon Jacob Liebermann har Margaux Dietz sonen Arnold, som snart fyller ett år. Hon valde att filma hela förlossningen och lade upp filmen på Youtube – hela vägen från det att vattnet gick till att sonen Arnold var född den 27 april 2017.

– Jag började filma medan jag ringde Jacob, och sprang hemåt, har hon berättat för tidningen Mama.

Filmklippet fick stor uppmärksamhet. I höstas utsågs Margaux Dietz till ”Årets Nykläckta mama” av tidningen Mama. Hon tog även emot priset ””Årets influencer” på Ellegalan 2018.

Tillsammans med sambon driver hon podcasten Parterapi.

Margaux Dietz dansar tillsammans med Alexander Svanberg i Let’s dance.

Martina Haag

Martina Haag och Tobias Bader.

Martina Haag och Tobias Bader. Foto: Magnus Sandberg/Aftonbladet/IBL

Martina Haag föddes den 9 juni 1964 i Stockholm. Hon gick på Calle Flygares teaterskola och scendebuterade redan som sjuåring.

Martina Haag är också författare och ligger bakom populära böcker som Det är något som inte stämmer, ”Underbar och älskad av alla samt Glada hälsningar från Missångerträsk. De två sistnämnda har också filmatiserats med Martina själv i huvudrollen. Hon har också deltagit i andra filmer som Adam & Eva.

Martina hette från början Uusma i efternamn. Hennes syster är Bea Uusma, läkare och författare som bland annat skrivit boken Expeditionen: Min kärlekshistoria som handlar om Andrées polarexpedition 1897. Bea Uusma var tidigare gift med komikern Henrik Schyffert.

Martina Haag var under 18 år gift med komikern och skådespelaren Erik Haag, 51. Tillsammans har paret fyra barn. Martina och Erik vann underhållningsprogrammet På spåret ihop 2012.

Martina Haag dansar tillsammans med Tobias Bader i Let’s dance.

Gustaf Hammarsten

Jasmine Takács och Gustaf Hammarsten.

Jasmine Takács och Gustaf Hammarsten. Foto: Magnus Sandberg/Aftonbladet/IBL

Skådespelaren Gustaf Hammarsten föddes den 2 september 1967 i Stockholm.

Gustaf Hammarsten har ett förflutet inom reklambranschen, innan han beslutade sig för att satsa på skådespeleriet. Han är utbildad vid Calle Flygares teaterskola och Teaterhögskolan i Stockholm.

Det debuterade i en mindre roll i tv-serien Den goda viljan av Ingmar Bergman och Bille August 1991. Han har sedan dess medverkat i en rad filmer, som Lukas Moodysons uppmärksammade Tillsammans och The Girl With the Dragon Tattoo. Han har också gjort roller i bland annat filmerna om Beck och Wallander.

I julas syntes han i den fjärde och sista säsongen av den hyllade SVT-serien Fröken Frimans krig.

Gustaf Hammarsten har också spelat teater och 2014 hade han en av rollerna i årets julkalender, Tjuvarnas jul, i SVT. 2011 var han sommarpratade i Sveriges radio.

Han är sambo med Jessica Liedberg och pappa till döttrarna Edit, 15, Ella, 12, och Märta, 7.

Gustaf Hammarsten dansar tillsammans med Jasmine Takács i Let’s dance.

Jon Henrik Fjällgren

Jon Henrik Fjällgren och danspartnern Katja Luján Engelholm.

Jon Henrik Fjällgren och danspartnern Katja Luján Engelholm. Foto: Magnus Sandberg/Aftonbladet/IBL

Artisten Jon Henrik Fjällgren föddes den 26 april 1987 i Colombia.

Sina första månader tillbringade han i en by innan han hamnade på barnhem. Bara ett par månader senare blev han adopterad av en samisk familj i Sverige. Han växte upp i Mittådalens sameby i Härjedalen och arbetar som renskötare parallellt med sitt artisteri.

Som 14-åring uppträdde Jon Henrik för kungen och drottningen när regentparet besökte Funäsdalens kyrka. Redan som 16-åring spelade han in debutalbumet Goeksegh. Goeksegh är samiska och betyder norrsken. Men det dröjde fram till vinsten i underhållningsprogrammet Talang 2014 innan albumet släpptes.

Jon Henrik Fjällgren har tidigare berättat att hans uppväxt kantades av mobbning. När han var 16 år gammal blev han del av ett tajt kompisgäng på sex personer. Men innan Jon Henrik var med i Talang hade alla de övriga gått bort. Daniels jojk, som han tävlade med i Talang, är därför en hyllning till hans bortgångne vän.

Jon Henrik Fjällgren har tävlat i Melodifestivalen vid två tillfällen, 2015 och 2017. Kort innan sin medverkan i Melodifestivalen 2017 fick Jon Henrik Fjällgren diagnosen posttraumatiskt stressyndrom. På sin Instagram har artisten berättat öppet om den tunga tiden.

Jon Henrik Fjällgren dansar tillsammans med Katja Luján Engelholm i Let’s dance.

Nikki Amini

Tobias Karlsson och Nikki Amini.

Tobias Karlsson och Nikki Amini. Foto: Karin Törnblom/IBL

Nikki Amini är född 1984 i Teheran, Iran. Hon kom till Sverige som 1,5-åring och växte upp i Stockholm.

Trots sin unga ålder har hon lång erfarenhet av musikbranschen. Tidigare har hon jobbat som ”International marketing manager” hos skivbolaget Universal i London. Hon har jobbat med artister som Rihanna, Justin Bieber, Taylor Swift och Lady Gaga bland annat.

I höstas berättade Nikki Amini för Hänt att hon fått ett nytt toppjobb, som ”Head of global marketing” på Amuse. Företaget kallar sig för världens första mobila skivbolag, och tanken är att man hjälper artisterna att själva distribuera sin musik, genom att agera mellanhand mellan artisterna och de stora streaming- och nedladddningstjänsterna.

Sedan säsongen 2016 är Nikki Amini en av jurymedlemmarna i Idol. Musikintresset har Nikki Amini fått med sig redan sedan barnsben.

– Jag har alltid älskat att lyssna på musik. Min pappa har varit en stor influens som musiker och jobbar med traditionell persisk musik, har hon berättat för TV4.

Nikki Amini gifte sig sommaren 2017 med pojkvännen Niklas Twetman.

Nikki Amini dansar tillsammans med Tobias Karlsson i Let’s dance.

Therese Alshammar

Calle Sterner och Therese Alshammar.

Calle Sterner och Therese Alshammar. Foto: Karin Törnblom/IBL

Elitsimmaren Therese Alshammar föddes den 26 augusti 1977 i Stockholm.

I början av sin karriär satsade Therese Alshammar på ryggsim, men gick i slutet av 1990-talet över till frisim och senare fjärilssim. Hon har europeiskt rekord i antalet internationella mästerskapsmedaljer – under sin aktiva karriär vann hon över 70 stycken.

Therese Alshammar har haft flera världsrekord och vunnit den totala världscupen flera gånger. Hon har prisats med Jerringpriset, Victoriastipendiet och Svenska Dagbladets guldmedalj.

År 2016 meddelade Therese Alshammar att hon skulle sluta med simningen på elitnivå. Tillsammans med sambon och simtränaren Johan Wallberg fick hon sonen Fred 2013. I höstas födde hon parets andra barn, Ted, som hon för tillfället är mammaledig med.

Therese Alshammar dansar tillsammans med Calle Sterner i Let’s dance.

Viktor Frisk

Linn Hegland och Viktor Frisk.

Linn Hegland och Viktor Frisk. Foto: Eero Hannukainen/IBL

Viktor Frisk är född 1995 i Alberga i Eskilstuna kommun. Han är uppvuxen i Stora Sundby med föräldrar och en storasyster. Viktor Frisk spelade hockey under uppväxten i Kungsörs IK.

När Viktor Frisk var 17 år diagnosticerades han med ADHD. Energin har varit ett genomgående drag i allt Viktor Frisk tagit sig för. 2010 började han blogga om sin vardag och mode.

Bloggen har växt med åren och har numera 30 000 besökare i veckan som läser om allt från träning till mat, musik och mode. Bloggen fanns tidigare på Metro men sedan 2017 bloggar Viktor Frisk på Café.

2014 träffade han Samir Badran genom gemensamma vänner i Göteborg. Duon fick sitt publika genombrott med Melodifestivalen och låten Groupie (2015). Sedan dess har det hunnit bli två melodifestivaler till Dansa nakna (2016) och Shuffla (2018). Nyligen genomförde duon en turné där de spelade i 11 städer på tre dagar, till förmån för Barncancerfonden.

2017 gav han ut en bok om sina erfarenheter av ADHD tillsammans med Mia Gahne – Min superkraft! : så har jag lärt mig älska min struliga adhd.

Viktor Frisk dansar tillsammans med Linn Hegdal i Let’s dance.

Startordning och samtliga danser i premiären av Let’s dance 2018:

1. Viktor Frisk och Linn Hegdal – Quick step

2. Martina Haag och Tobias Bader – Cha cha

3. Nikki Amini och Tobias Karlsson – American smooth

4. Gustaf Hammarsten och Jasmine Takacs – Samba

5. Daniel Norberg och Maria Zimmerman – Cha cha

6. Therese Alshammar och Calle Sterner – Quick step

7. Jon Henrik Fjällgren och Katja Luján Engelholm – American smooth

8. Claes Malmberg och Malin Watson – Samba

9. Margaux Dietz och Alexander Svanberg – Samba

10. Britt Ekland och Aaron Brown – American smooth

11. Gunde Svan och Jeanette Carlsson – Cha cha

Let’s dance har premiär i TV4 fredag den 23 mars 2018. Programledare är David Hellenius och Tilde de Paula Eby.

I expertjuryn som bedömer deltagarna sitter Tony Irving, Ann Wilson och Cecilia Lazar.

Läs också:

Tony Irvings kamp efter Let’s dance – ställt in alla åtaganden

Se deltagarnas roliga sång om Let’s dance 2018!

Gunde Svans fru reagerar efter Let’s dance: ”Märker hur sliten jag är”