Här är kockarna som deltar i Kockarnas kamp 2021

Alla deltagande kockar i Kockarnas kamp i ladan i Skåne tillsammans med Pär Lernström.

Alla kockarna i Kockarnas kamp 2021!

Foto: Jakob Dahlström/TV4

Det är dags för jubileumssäsong av Kockarnas kamp som firar 10 år i rutan. Pär Lernström är som vanligt programledare. Här är alla deltagande kockar 2021!

Det har blivit dags att kliva in i Skånes mest ökända lada igen. Här kommer åtta av Sveriges duktiga kockar att göra upp om vinster i Kockarnas kamp 2021.

Spännande tävlingsmoment, personliga berättelser och en hel del blod, svett och tårar utlovas i årets jubileumssäsong. För i år är det 10 år sedan Tommy Myllemäki vann den fösta säsongen.

Se också: Tareq Taylor leder nytt matlagningsprogram

0:36

Efter reklamen: Tareq Taylor leder nytt matlagningsprogram

(0:36)

I årets säsong får vi lära känna åtta nya stjärnkockar. Förutom att ge oss en inblick i vardagen från några av världens mest prestigfyllda kök, delar kockarna med sig av berättelser om psykisk ohälsa, sorg och utanförskap – men också berättelsen om varför en hjortronsoufflé lyfter mycket högre än en katrinplommonsoufflé.

Tävlingar och nostalgi

Som vanligt sätts kockarna i Kockarnas kamp på prov i allt från att steka flest antal plättar till att hacka rättika med förbundna ögon.

Programmet kommer bjuda på flera nostalgiska tillbakablickar och kära återseenden, inte minst för Pär Lernström som varit programledare från starten.

– Det känns nästan overkligt att det gått tio år sedan Tommy Myllemäki vann den första säsongen. Många hackade rättikor och ännu fler såsdueller senare är det dags för en ny säsong av programmet som blivit en institution i kocksverige. Jag kan lova att det blir minst lika mycket drama och spänning som vi är vana vid. Trots att det gått tio år kommer jag aldrig få nog av känslan som infinner sig varje gång jag står i ladan inför landets bästa kockar och får säga: ”Tävlingen börjar nu”, säger Pär Lernström i ett pressmeddelande.

Kocken Jan Boris-Möller

Jan Boris-Möller är en av årets deltagare i Kockarnas kamp.

Foto: Anders Jahrner/TT

Kockarnas kamp 2021 – alla deltagare

Desirée Jaks, 24 år, Stockholm

Jobbar på: Spesso

Jan Boris-Möller, 63 år, Lund

Yrke: Matingenjör

Frida Ronge, 36 år, Göteborg

Jobbar på: TAK och UNN

Jacob Holmström, 39 år, Halmstad

Jobbar på: Gastrologik

Jessie Sommarström, 42 år, Vaxholm

Jobbar på: Urban Deli-koncernen

Jürgen Grossmann, 62 år, Stockholm

Jobbar på: Hemma hos chef Grossmann

Tea Malmgård, 33 år, Stockholm

Jobbar på: Doma

Ludwig Tjörnemo, 29 år, Stockholm

Jobbar på: Etoile

Allt vi vet om Sveriges mästerkock VIP 2021

Vem är domare i Kockarnas kamp?

Under tävlingarna är det tävlingsproducenten som även är domare. Enligt TV4 går hen igenom tävlingen i detalj med kockarna innan tävlingen och sedan bedömer hen tävlingen efteråt. Inget av detta spelas dock in framför kamerorna.

Vad händer med all maten i Kockarnas kamp?

Maten och råvarorna som prepareras eller tillagas i tävlingarna i Kockarnas kamp tas tillvara och används alltid på något sätt. Ibland skänks maten till kockar TV4 känner till i området och ibland lämnas maten till cateringfirman som lagar tv-teamets mat.

Tidigare vinnare i Kockarnas kamp

2012: Tommy Myllemäki

2013: Håkan Thörnström

2014: Gustav Trädgårdh

2015: Peter J Skogström

2016: Edin Dzemat

2017: Tareq Taylor

2018: Thomas Sjögren

2019: Sebastian Gibrand

2020: Jonas Lagerström

Tionde säsongen av Kockarnas kamp sänds i åtta program och har premiär tisdagen den 28 september klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Relaterade artiklar

Nytt matlagningsprogram med Tareq Taylor – Vem är bäst i köket?

Det här gör de tidigare vinnarna av Sveriges mästerkock idag