Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Hela kändis-Sverige bakar 2022: Här alla kändisar som deltar i programmet!

14 apr, 2022 
Minna Wallén-Widung
Gänget som ska delta i "Hela kändis-Sverige bakar" 2022
Linda Bengtzing, Maria Montazami, Nour El Refai – listan över deltagarna i årets Hela kändis-Sverige bakar är fullproppad av folkkära personligheter. Här är allt om kändisarna som ska visa upp sina färdigheter i köket!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Hela kändis-Sverige bakar har blivit ett återkommande succéprogram i TV4. Precis som förra året är det tio folkkära personligheter som ska tävla i vem som kan åstadkomma de godaste och vackraste bakverken i tävlingsköket.

Se också: 5 svenska serier vi ser fram emot 2022Brand logo
Se också: 5 svenska serier vi ser fram emot 2022

När har Hela kändis-Sverige bakar 2022 premiär?

Under fem veckor ska kändisbagarna sätta sina bakkunskaper på prov och göra sitt bästa för att imponera på juryn. Allt för att få chansen att vinna 50 000 kronor att skänka till en valfri välgörenhetsorganisation.

Programmet sänds i TV4, TV4 Play och C More med start den 2 maj 2022 klockan 21.00.

Programledare Hela kändis-Sverige bakar

Precis som vanligt är Tina Nordström, 48, programledare och vem som vinner avgörs av juryn som består av Johan Sörberg, 53 och Elisabeth Johansson, 56.

Nour El Refai i Hela kändis-Sverige bakar

Nour El-Refai.

Komikern och skådespelaren Nour El Refai föddes 1987 i Libanon, men flyttade till Sverige när hon var några månader gammal. Hon växte upp i Lund och har medverkat i en lång rad humorprouktioner under sin karriär, såväl shower som tv- och radioprogram. Hon har varit programledare och även jobbat som skådespelare i både filmer och tv-serier, nu senast i SVT-succén Bonusfamiljen.

Annons

Hon har öppet pratat om att hon lider av dystymi, vilket är en form av kronisk depression, och även satt upp en föreställning på ämnet. 2021 debuterade hon som regissör av ungdomsserien Skitsamma.

Nour El Refai är tillsammans med komikern Henrik Schyffert, och paret har en son ihop. I Hela kändis-Sverige bakar tävlar hon tillsammans med skådespelaren Eric Ericson.

Eric Ericson i Hela kändis-Sverige bakar

Eric Ericson.

Eric Ericson föddes 1974 och växte upp i Sollentuna. Han slog igenom i tv-serien Storstad i början av 1990-talet och utbildade sig senare på teaterhögskolan i Göteborg. Sedan dess har han haft roller i mängder av filmer, tv-serier och teateruppsättningar.

Annons

Tv-publiken har också kunnat se honom i På spåret, där han tävlade säsongerna 2014, 2015 och 2017 tillsammans med skådespelarkollegan Kjell Wilhelmsen.

Eric Ericson bor i Jonsered utanför Göteborg tillsammans med sin fru Tove Wiréen, även hon skådespelerska. Paret har två söner ihop.

Linda Bengtzing i Hela kändis-Sverige bakar

Linda Bengtzing.

Artisten Linda Bengtzing föddes 1974 och växte upp i Gullspång. Hon började sjunga redan som barn och uppträdde på olika lokala evenemang tillsammans med en tjejkompis. Efter att ha vunnit en talangtävling fick hon i mitten av 80-talet spela in några singlar och arbetade efter det på Wallmans salonger och sjöng även i dansband.

Annons

2005 medverkade hon i tv-programmet Fame factory och tävlade i Melodifestivalen samma år med låten Alla flickor. Sedan dess har hon deltagit i tävlingen ytterligare sju gånger, nu senast 2022 med låten Fyrfaldigt hurra. Under karriären har hon medverkat i flera underhållningsprogram i tv och gett ut flera album.

Linda Bengtzing har barnen Vera och Nils tillsammans med fästmannen Peter Ståhlgren. Hon tävlar tillsammans med Jessica Andersson i Hela kändis-Sverige bakar.

Jessica Andersson i Hela kändis-Sverige bakar

Jessica Andersson.

Artisten Jessica Andersson föddes 1973 i Stockholm, men växte sedermera upp på flera olika ställen runt om i Sverige.

2002 var hon en av deltagarna i den första säsongen av Fame factory. Året därpå bildade hon tillsammans med Magnus Bäcklund popduon Fame och ställde upp i Melodifestivalen med låten Give me your love. Duon vann hela tävlingen och fick representera Sverige i Eurovision song contest i Riga samma år. År 2006 spelade de in sin sista gemensamma låt innan duon splittrades.

Annons

Jessica Andersson har sedan dess ställt upp i Melodifestivalen flera gånger som soloartist och turnerat landet runt med Diggiloo. Hon har även skrivit en självbiografi om sin svåra uppväxt med missbrukande föräldrar.

Jessica Andersson är sambo med kocken och krögaren Johan Malm. Hon är mamma till sonen Liam, som hon har sedan en tidigare relation.

Maria Montazami i Hela kändis-Sverige bakar

Maria Montazami.

Maria Montazami föddes 1965 i Västerås. I slutet av 1980-talet reste hon till Los Angeles för att jobba som au pair och servitris. Hon träffade sin blivande man – och blev kvar i USA. År 2009 var Maria en av deltagarna i Svenska Hollywoodfruar, där hon snabbt gjorde sig ett namn.

Annons

Sedan dess är Maria en välkänd tv-personlighet. Hon har bland annat medverkat i Let's dance och nu senast kunde vi se henne i realityserien The Island Sverige.

Tillsammans med maken Kamran Montazami har hon barnen Sara, Hanna, Emma och Nicholas. Maria tävlar tillsammans med sin syster Catharina Westphal i Hela kändis-Sverige bakar.

Catharina Westphal i Hela kändis-Sverige bakar

Catharina Westphal med sin syster, Maria Montezami.

Catharina Westphal är född 1968 och yngre syster till Maria Montazami. Hon bor i Malmö och jobbar som flygvärdinna för SAS. På Instagram lägger hon ofta ut bilder från olika resmål hon besökt i jobbet och inte sällan hälsar hon på sin syster med familj i USA.

Catharina har tidigare synts i olika tv-sammanhang. Hon medverkade i flera avsnitt av Svenska Hollywoodfruar tillsammans med sin syster och 2011 var hon en av deltagarna i TV3-serien Sommar i Sverige.

Annons

År 2017 delade systrarna ut pris för Årets drag på QX-galan, och Maria berättade då att Catharina kommit ut som gay några år tidigare. Hon är mamma till dottern Emilia.

Morgan Alling i Hela kändis-Sverige bakar

Morgan Alling.

Morgan Alling föddes 1968 i Mölndal. I slutet av 80-talet studerade han på Teaterhögskolan i Malmö och tillsammans med sin kurskamrat Lasse Beischer slog han igenom med sommarlovsprogrammet Tippen 1993.

Sedan dess har Morgan medverkat i mängder av uppsättningar på teaterscener runt om i landet, liksom tv-serier och filmer. Han har bland annat spelat Sunes pappa, både på scen och på vita duken.

I sitt sommarprat 2009 berättade Morgan om sin uppväxt på olika foster- och barnhem. Senare har han tagit strid mot mobbning, och i två säsonger ledde han programmet Morgans mission, där mobbning på arbetsplatser och i skolvärlden lyftes.

Annons

Morgan är gift med Anna-Maria Dahl – som han också tävlar tillsammans med i Hela kändis-Sverige bakar, och paret har fyra barn ihop.

Anna-Maria Dahl i Hela kändis-Sverige bakar

Anna-Maria Dahl med sin man, Morgan Alling.

Anna-Maria Dahl föddes 1979. Tillsammans med Morgan Alling har hon fyra barn – Wilhelm, Love, Alva och Edvin. De två sistnämnda är tvillingar.

Anna-Maria Dahl har tidigare drivit en blogg, och där berättar hon att hon tidigare jobbat med diverse yrken, bland annat brevbärare, innan hon landade som HR-specialist på H&M. Tillsammans med Morgan har hon också producerat en podcast och på Instagram kan man följa familjens förverkligande av sin husbyggardröm i Saltsjö-Boo.

År 2020 drabbades Anna-Maria av en hjärntumör. Fem veckor efter operationen fick hon svaret från analysen att tumören var godartad och att inga ytterligare behandlingar krävdes.

Mattias Hargin i Hela kändis-Sverige bakar

Mattias Hargin.

Slalomåkaren Mattias Hargin föddes 1985 och växte upp i Huddinge utanför Stockholm. Han har fyra äldre syskon och växte upp i en familj som tillbringade mycket tid i skidbackarna.

Annons

År 2017 blev Mattias svensk mästare i slalom och några år senare, 2015, vann han hela världscupen. Vidare har han tävlat i såväl VM som OS. År 2019 meddelade han att han tänkte avsluta sin alpina karriär.

I april 2016 gifte han sig med flickvännen och den alpina friåkaren Matilda Rapaport. Bara några månader senare omkom Matilda, då bara 30 år gammal, i en lavinolycka i Chile. Efteråt grundade Mattias tillsammans med Matildas familj stiftelsen MM Rapaport Hargin, med syfte att stötta och inspirera unga skidåkare.

Mattias lever i dag tillsammans med Lovisa Falkenberg. I Hela kändis-Sverige bakar tävlar han tillsammans med André Myhrer.

André Myhrer i Hela kändis-Sverige bakar

André Myhrer.

Utförsåkaren André Myhrer föddes 1983 i Bergsjö och växte upp med föräldrar och två syskon. Redan 1998 tog han sitt första guld i ungdoms-SM, och sedan dess har han tävlat i alla de största tävlingarna. På meritlistan finns bland annat två olympiska medaljer i slalom och flera världscupsegrar.

År 2021 vann han SVT-programmet Mästarnas mästare. Sedan 2020 driver han också Myhrer ski academy, där ett gäng ungdomar som skidar på tävlingsnivå bjuds in att träna tillsammans med André under några dagar i Tandådalen.

André gifte sig 2014 med Madelene Tollin, som varit hans flickvän sedan gymnasietiden. Tillsammans har de tre barn.

Annons