Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisMidsommarCamping

Jul med Ernst 2021 – då är det premiär

18 nov, 2021 
Lukas Ernryd
Härligt pyssel, ljuvlig julmat och smart återbruk. Det är i fokus när Ernst återigen tar position framför kameran för att leda oss hela vägen till dagarna före julafton.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Årets Jul med Ernst blir den fjortonde gången som programmet visas i TV4.

Med hans patenterade mix av mys, kreativitet och praktiska kunnande har han blivit mångas favorit i olika programformat.

Men frågan är om inte hela hans repertoar kommer som allra mest till sin rätt i Jul med Ernst.

Se också: Allt om Ernst Kirchsteiger

Allt om ​Ernst KirchsteigerBrand logo
Allt om ​Ernst Kirchsteiger

Tisdagen den 30 november är det premiär. I år befinner han sig på herrgården Saxå Bruk från 1800-talet. Den ligger i Värmland mellan Grythyttan och Filipstad. Vana tittare kommer nog känna igen. Ernst har varit på platsen några gånger förr.

I denna säsong kommer Ernst visa hur man kan göra pynt av olika slags återbruk. Bland annat kommer gamla konservburkar att göras om till en adventsljusstake. Han gör även innovativt julpynt av granris – i en färg som traditionellt inte hör julen till.

Annons

Såklart även julmat

Givetvis blir det också julmat i alla dess former. Redan i första avsnittet kastar sig Ernst över uppgiften att baka ett vackert skådebröd. Det blir också mandelmassa från grunden.

Till Expressen säger Clara Tengbom, som är producent för programmet, att tittarna definitivt kommer att känna igen sig.

– Tittarna behöver inte vara oroliga, det blir som vanligt härliga fix, underbar mat och massor med julkänsla även i år, säger hon till kvällstidningen.

Förra året hade programmet fokus på att julen skulle firas i mindre sällskap. Detta på grund restriktionerna som gällde då. Clara säger till Expressen att årets upplägg har ett fokus på samvaro och gemenskap oavsett om man är många eller få som firar jul tillsammans.

Då sänds Jul mer Ernst 2021

Jul med Ernst sänds i fyra avsnitt. Premiären är på tisdagen den 30 november klockan 20 i TV4. Sedan sänds tre avsnitt till varje tisdag fram till 21 december.

Programmet går också att se via TV4 Play och C More.

Se också: Ernst Kirchsteiger gästar Skavlan

Ernst Kirchsteiger gästar SkavlanBrand logo
Ernst Kirchsteiger gästar Skavlan
Annons