Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Julkalendern 2021 – En hederlig jul med Knyckertz

29 sep, 2021 
Johanna Svan
Julkalendern 2021på svt - en hederlig jul med Knyckertz.
Mycket igenkänning i ett ”tvärtomuniversum”. Så har julkalendern 2021, En hederlig jul med Knyckertz, på SVT beskrivits.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Årets julkalender på SVT heter En hederlig jul med Knyckertz och de vuxna huvudrollerna spelas av Gizem Erdogan (Kalifat, Tunna blå linjen) och David Sundin (komiker och skådespelare som även programlett Melodifestivalen).

Se också: Trailern till En hederlig jul med Knyckertz

Julkalendern: En hederlig jul med Knyckertz – se trailern härBrand logo
Julkalendern: En hederlig jul med Knyckertz – se trailern här

Julkalendern 2021 kommer att handla om tjuvfamilljen Knyckertz, efter ANNONS böckerna med samma namn. Författaren, Anders Sparring, har själv skrivit manuset till julkalendern.

Tjuvfamilj i julkalendern

Johanna Gårdare, programchef på SVT Barn, beskriver berättelsen om familjen Knyckertz som en humorkalender med mycket igenkänning i ett ”tvärtom-universum”. För i En hederlig jul med Knyckertz är normen att vara kriminell, och vi följer Ture som inte riktigt passar in.

Annons

– Han vill inget hellre än att hans familj ska leva ett vanligt liv där ingen sitter i fängelse. Han gör dem besvikna hela tiden när han inte vill gå den kriminella banan, säger Johanna Gårdare, till SVT Nyheter.

– Det känns jättekul och spännande. Dels för att det är en julkalender, men också för att det är om familjen Knyckertz. Jag har läst de här böckerna för mina barn och tycker de är väldigt mysiga, säger David Sundin.

Skådespelare i julkalendern 2021

David Sundin spelar pappan Bove i En hederlig jul med Knyckertz. Gizem Erdogan spelar mamman, Fia, i familjen. Och deras två barn, Ture och Kriminellen, spelas av Axel Adelöw och Paloma Grandin.

David Sundin säger till SVT att vi kommer få möta många fina skådespelare i årets julkalender, men även andra kända ansikten.

– Det kommer vara folk som kanske inte är så kända som skådespelare, men som vi känner igen, som kommer vara lite av en överraskning, säger han.

Julkalendern En hederlig jul med Knyckertz sänds i SVT från 1 december.

Annons