Se första bilderna från årets julkalender i SVT

Familjen Knyckertz spelas av David Sundin (pappa Bove), Gizem Erdogan (mamma Fia) och barnen Ture och Kriminellen spelas av Axel Adelöw och Paloma Grandin. Till höger syns mormor Stulia, som spelas av Gunnel Fred och Ture.

Foto: Till vänster, Ulrika Malm/SVT till höger, Olof Johnson/Unlimited Stories

Nu har SVT släppt bilder på årets julkalender ”En hederlig jul med Knyckertz”.

I år tjuvstartade SVT julkalender-traditionen med att sända "Mer panik i tomteverkstaden" som hade premiär i oktober. Serien var en fortsättning på "Panik i tomteverkstaden" som sändes år 2019.

Nu börjar det närma sig årets officiella julkalender. SVT har därför släppt de första bilderna och en trailer för att ge en känsla av vad de 24 avsnitten kommer att handla om.

Se också: En hederlig jul med Knyckertz – se trailern här

0:60

Efter reklamen: Julkalendern: En hederlig jul med Knyckertz – se trailern här

(0:60)

Slå på ljud

Årets julkalender 2021

Berättelsen kretsar kring elvaårige Ture som vill fira en normal jul som alla andra barn, men det är en utmaning när familjen består av tjuvar. Särskilt är lillasyster ett kriminellt geni och inte särskilt intresserad av att ändra på sin livsstil.

Familjen Knyckertz spelas av David Sundin (pappa Bove), Gizem Erdogan (mamma Fia) och barnen Ture och Kriminellen spelas av Axel Adelöw och Paloma Grandin.

Foto: Ulrika Malm /SVT

SVT beskriver årets julkalender som en "komisk berättelse i en tvärtomvärld, som ställer allt vi tänker om rätt och fel i nytt ljus".

Familjen Knyckertz i fängelset.

Foto: Olof Johnson /Unlimited Stories

– Vi har velat skapa en varm, humoristisk och mysig sagovärld som passar hela familjen. Den här historien kan nog bidra till en diskussion hemma i soffan om vad man får och inte får göra. Det handlar också om hur det känns att vara annorlunda i en familj där Ture är den enda som vill fira en hederlig jul. Vi hoppas kunna bidra till att våra tittare blir uppmuntrade att välja sin egen väg. Att följa sitt eget brinn och hjärta, säger Anna Alandh, tf programchef SVT Barn i ett pressmeddelande.

Sara (Nova Tiwana) och biskopen Kikki (Vanna Rosenberg)

Foto: Ulrika Malm/SVT

En tanke är att serien ska bidra till en diskussion i tv-sofforna om vad som är okej och inte okej att göra.

–Vi hoppas kunna bidra till att våra tittare blir uppmuntrade att välja sin egen väg, säger Anna Alandh.

Julkalendern 2021 – En hederlig jul med Knyckertz

Ture ställs inför en rejäl prövning när han nås av nyheten att en sällsynt julstjärna, som varit på vift i över ett sekel, har hittats. Givetvis vill tjuvfamiljen stjäla den, men Ture vill inte fira jul i fängelset. Han vill istället ha ett riktigt mysigt julfirande med familjen.

Populära skådespelare

Tures föräldrar spelas av Gizem Erdogan, känd bland annat från Tunna blå linjen, och David Sundin som synts i ett flertal av SVT:s produktioner de senaste åren.

David Sundin (pappa Bove) och Gizem Erdogan (mamma Fia).

Foto: Ulrika Malm/SVT

– Årets julkalender är en otroligt mysig historia om rätt, fel och allt däremellan. Att få vara med i en julkalender är så klart en dröm och jag är så glad att det blev just den här - jag älskar böckerna om Familjen Knyckertz och kunde väl aldrig tro att jag själv en dag skulle vara en del av den familjen, säger David Sundin till SVT.

Här är allt du vill veta om skådespelarna i hyllade tv-serien Tunna blå linjen

SVT har sänt julkalendern sedan år 1960. Förra året slog Mirakel, julkalendern 2020, tittarrekord online. Det var 1,1 miljoner som dagligen såg programmet i SVT Play.

Se också: David Sundin berättar om sin sjukliga shopping i SVT

0:52

Efter reklamen: David Sundin berättar om sin sjukliga shopping i intervju med Carina Bergfeldt

(0:52)

Slå på ljud