Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskopPåskpyssel

Kändisarna som började sin karriär i Robinson – kommer du ihåg dem?

19 apr, 2021 
AvHanna Brolund
Mikael Soldoktorn Sandström i bar överkropp från tiden i Expedition Robinson och en bild på hur han ser ut i dag.
Genom åren har många deltagare passerat i tv-rutan och för vissa har överlevnadsprogrammet varit starten på en karriär. Kommer du ihåg vilka som började sin framgångssaga i Robinson?
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Årets Robinson är i full gång. Som vanligt är programmet fyllt av intriger, hårda tävlingar och färgstarka karaktärer.

Historiskt Robinson i Sverige – se trailern härBrand logo
Historiskt Robinson i Sverige – se trailern här

Tv-aktuella säsong 20 är en historisk säsong på så sätt att Robinson för första gången spelas in i Sverige, nämligen i Haparanda Skärgård. Förutom detta är allt sig likt i programmet. Med så många säsonger är det lätt glömma bort även de mest minnesvärda deltagarna. MåBra bidrar till en uppfriskning av minnet.

Annons

Martin Melin

Martin Melin var med i Robinson 1997.

Medieprofilen Martin Melin, 54 var Robinsons första vinnare – år 1997. När Martin medverkade i Robinson jobbade han som polis vilket han även fortsatte med efter sin vinst. Förutom jobbet i uniform har Martin skrivit böcker, medverkat i tv-program som Let´s Dance, föreläst, bloggat och skaffat sig har en stor följarskara på instagram.

Alexandra Zazzi

Alexandra Zazzi var med i Robinson 1998.

1998 blev Alexandra Zazzi, 54 överlevnadsprogrammets andra vinnare. Idag är Alexandra en välkänd tv-kock och kokboksförfattare. Hon är även matskribent på Göteborgs-Posten.

Annons

Alexandra Zazzi har under åren tävlat i tv-program som kockarnas kamp och Biggest Loser VIP.

Jan Emanuel Johansson

Jan Emanuel Johansson vann Robinson 2001.

Robinson-vinnaren 2001 var Jan Emanuel Johansson. Efter sin medverkan har Jan Emanuel bland annat varit riksdagsledamot för Socialdemokraterna samt en framgångsrik entreprenör. Jan Emanuel har stundvis varit en snackis då han trots sin politiska tillhörighet inte är rädd för att prata om hur mycket pengar han tjänar. Jan Emanuel Johansson har lämnat politiken men han använder flitigt sina sociala medier för att debattera och driva olika samhällsfrågor.

Annons

Mikael “Soldoktorn” Sandström

Dr Mikael Sandström var med i Robinson 2003.

Alla känner väl igen Mikael “Soldoktorn” Sandström, men kanske inte att han fick sin första tv-tid i Robinson? Mikael Sandström deltog i programmet 2003 och kom på en femte plats.

Efter Robinson förknippar nog de flesta honom med den mångåriga medverkan i Nyhetsmorgon där han bland annat svarat på tittarnas frågor. Han har även, fram till alldeles nyligen, jobbat som yrkesverksam läkare i 35 år.

Annons

På senare tid har Mikael också blivit omskriven för sitt förhållande med tv-programledaren Lotta Engberg.

Isabel Adrian

Isabel Adrian var med i Robinson 2004.

Isabel Adrian, 43 medverkade i Robinson 2004. Isabel blev bland annat uppmärksammad för sitt förhållande med säsongens vinnare Jerry Forsberg (ett förhållande som inte höll speciellt länge efter säsongens slut).

Efter sin medverkan jobbade Isabel som modell och så småningom träffade hon även sin man Steve Angello som är en del av DJ-gruppen Swedish House Maffia. Isabel fick sitt stora genombrott i programmet svenska Hollywoodfruar där tittarna fick följa hennes glamorösa liv. Idag har Isabel och hennes familj flyttat tillbaka till Sverige och hon jobbar bland annat med sina sociala medier.

Annons