Kändisarna som träffats på något otippade sätt

Anja Pärson träffade sin fru Filippa Rådin i hennes klädbutik i Umeå och Filippa hjälte henne att välja kläder till Idrottsgalan i sitt yrke som stylist. Jenny och Niklas Strömstedt hängde på samma kafé och bytte nummer.

Foto: Eero Hannukainen/TT

Beundrarmejl som blivit till kärlek, kändistätt café och upptäckten att det finns annat än män. Här går vi igenom hur några svenska kändisar träffade sin partner! (Ja, Lotta Engberg och Mikael Sandström är så klart med.)

Jill Johnson och Mattias Elg

Jill Johnson och Mattias Elg gick ut som par 2018. Innan dess var Jill gift med Håkan Werner mellan 1999 och 2017, de har två barn tillsammans: Havanna och Bonnie.

Jill Johnson med pojkvän Mattias Elg Polar Music Prize, Grand Hotel, Stockholm, 2019-06-11 (c) Patrik Österberg / TT Kod 2857

Foto: Patrik Österberg/TT

Jill Johnson och Mattias Elg klev ut i offentligheten som par 2018. I ett avsnitt av Carina Bergfeldts talkshow avslöjade Jill hur hon och Mattias träffades – han skrev ett meddelande till henne som fångade hennes uppmärksamhet. Men det var fel tajming eftersom Jill nyligen hade skilt sig från hennes exmake Håkan Werner.

– Och så den där raggarrepliken att han var psykolog! Det tyckte jag var spännande. Så jag svarade honom lite trevligt att ”tack, kul att du hörde av dig men jag ligger lågt med livet. Vi hörs lite längre fram”, sa Jill i programmet.

Bara några veckor senare inledde Mattias konversationen på nytt – och på den vägen är det.

Jill Johnson berättar: Så träffade hon pojkvännen Mattias Elg

Lotta Engberg och Mikael Sandström

En historia som kanske snart inte tåls att upprepas en gång till: I början på 2020 sa Lotta i en intervju med Aftonbladet att det fanns ett undantag som skulle kunna få henne att börja dejta igen – Mikael Sandström.

Hon berättade att hon tyckte att han såg trevlig ut och inte skulle tacka nej till en dejt med honom. Efter det lämnade förstås inte kvällspressen Mikael ifred.

– Får jag en inbjudan så kommer jag direkt. Hon verkar vara en mycket trevlig person, sa han till Aftonbladet.

Även TV4programmet Efter fem agerade matchmakers. Resten är, rätt väldokumenterad, historia.

Lotta Engbergs och Mikael Sandströms kärlekshistoria
1:02

Efter reklamen: Lotta Engbergs och Mikael Sandströms kärlekshistoria

(1:02)

Slå på ljud

Anja Pärson och Filippa Rådin

Anja Pärson och Filippa Rådin gifte sig 2014 och har barnen Maximilian Rådin och Elvis Rådin ihop. Filippa har även en dotter från sitt tidigare äktenskap.

Foto: Eero Hannukainen/TT

Det var 2012 som Anja kom ut som homosexuell i Sommar med P1. Hon berättade då om kärleken till Filippa som hon väntade barn tillsammans med. Innan Anja och Flippa blev ett par 2008 hade de en fin vänskap som växte fram efter att Anja fått hjälp av Filippa, som är stylist, att välja kläder till Idrottsgalen. Båda hade bara haft långa relationer med män innan och Filippa levde med en man och deras barn, så när de blev förälskade kändes det läskigt.

– Hon sa bara rätt ut att hon älskade mig. Jag plågade henne i en vecka fast jag visste, för jag var livrädd för känslan. Det man oroar sig för är resan framåt, ta det där steget framåt, har Anja tidigare sagt i podcasten Gry och Anders med gäster i Mix Megapol.

Kärleken gick inte att hindra och Anja och Filippa gifte sig 2014.

Charlotte Perrelli och Anders Jensen

Charlotte Perrelli och Anders Jensen blev ett par 2011 och gifte sig 2015. De har två barn, sönerna Adrian Romeo Perrelli Jensen och Alvin Loui Perrelli Jensen födda 2013 och 2018. Charlotte har två andra barn sedan sitt tidigare äktenskap med Nicola Perrelli, även det två pojkar som heter heter Angelo och Alessio.

Foto: Eero Hannukainen/TT

Charlottes Perrellis kärlekssaga börjar på liknande sätt som Jills: En beundrare gjorde sig till känna genom ett mejl och sa att han sett henne uppträda på en julkonsert. Charlotte var skeptisk eftersom hennes tidigare erfarenheter var att det inte var de bästa av män som skrev denna typ av meddelanden, men något med hur Anders formulerade sig tyckte hon tydde på att han var en trevlig person.

– Efter att ha mejlat ett tag till varandra gav jag honom mitt telefonnummer och vårt första telefonsamtal varade i sju timmar. Efter en vecka bestämde vi oss för att ta en promenad tillsammans och då förstod jag att han var den rätte för mig. Vi delade samma drömmar och mål, båda ville bland annat ha fler barn, berättade Charlotte Perrelli i programmet Carina Bergfeldt.

Charlotte Perrelli: Mejlet blev början på min och Anders kärlek

2021 har de varit ett par i 10 år.

Jenny och Niklas Strömstedt

Niklas Strömstedt har tidigare varit gift med Efva Attling samt varit förlovad med både Agneta Sjödin och Kattis Ahlström. Tillsammans med Efva har han sönerna Simon och Adam Strömstedt. Med Agneta har han dottern Maja Strömstedt. Jenny Strömstedt var tidigare gift med Fredrik Östergren som hon har tre döttrar tillsammans med: Vanna och tvillingarna Kitty och Mika Östergren. Niklas och Jenny Strömstedt gifte sig 2011.

Foto: Eero Hannukainen/TT

Jenny och Niklas träffades 2007. I programmet Tillsammans med Strömstedts, där paret träffar andra kända par, har de tidigare berättat hur de träffades. De flyttade in i samma område samma dag och de gick till samma café som låg i krokarna, så en dag bytte de nummer. Jenny berättade att det var Niklas som raggade, men när de gick ut och åt middag tillsammans första gången visste hon inte om det var en dejt eller inte.

– Vi hade bestämt oss för att äta middag, men jag hade ingen aning om ifall det var en dejt. Jag hade inga pengar för jag var så fattig, så jag drog hem till en kompis som också var pank, men som lånade pengar av sin kille till mig. Så att jag skulle kunna betala för mig själv om det inte var en dejt, sa hon i programmet.

2011 gifte sig paret.