Kemals kärlekslåt i Idol rör Kishti till tårar

Kemal Prusevic, 23, från Karlstad beskriver sig själv som en hopplös romantiker. Trots att han bara sysslat med musik i ett och ett halvt år, framför han en egen kärlekslåt på sin Idol-audition. "Det gör mig nervös", säger jurymedlemmen Alexander Kronlund i programmet.

I tisdagens avsnitt av Idol har turen kommit till Värmland att visa upp sina bästa talanger. Juryn, bestående av Nikki Amini, Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund, har bänkat sig i jurybåset i Karlstad och är redo att bedöma de lokala förmågorna.

9 powerkvinnor vi minns från Idol

9 powerkvinnor vi minns från Idol
Slå på ljud

En av alla som har tagit sig till dagens audition är 23-årige Kemal Prusevic, ursprungligen från Storfors men numera bosatt i Karlstad. Medan många av de andra sökande har ägnat sig åt musik i hela sitt liv, är Kemal något av en novis i sammanhanget – han har bara sysslat med sång och musik i ett och ett halvt år.

Kemal Prusevic i Idol 2018 i TV4.

Kemal Prusevic i Idol. Foto: TV4

Han inte bara sjunger, utan skriver också egna låtar. Trots sin ringa erfarenhet, satsar han på att framföra en helt egen låt under sin audition i Idol. Ett val som gör juryns medlemmar lite illa till mods.

– Du är alltså så färsk med detta. Det gör mig nervös, säger Alexander Kronlund i programmet.

Kemal Prusevics låt Brave

Men Kemal Prusevic har bestämt sig – nu ska han köra sin egen låt Brave. Naturligtvis är det en kärlekslåt – Kemal Prusevic är nämligen väldigt romantisk.

– Jag skulle beskriva mig lite som en hopplös romantiker. Jag drömmer om att träffa någon av en slump. Jag blir kär kanske tre, fyra gånger per dag men det går ju över rätt så fort när musiken stängs av, säger han i Idol.

Kemal Prusevic i Idol 2018.

Kemal Prusevic framför sin egen låt Brave. Foto: TV4

Trots att han blir kär så ofta finns det någon hans hjärta bankar lite extra hårt för – och det är henne låten Brave handlar om.

– Det finns en tjej som jag inte riktigt vågar berätta det här för. Dagarna bara går och jag säger inte det jag vill. Så då kom den här låten i stället, som jag ska sjunga i dag, säger Kemal Prusevic.

Rör Kishti Tomita till tårar

Inne hos juryn är det inte bara Alexander Kronlund som är nervös, även Kemal Prusevic själv verkar lite pirrig över sin uppgift. Men det visar sig vara totalt onödigt – han golvar nämligen juryn med sitt framträdande.

– Förstår du själv hur bra du är? Och jag som hade sett fram emot att få förklara för dig att det här kan man inte bara kliva in i hur enkelt som helst – och så förstör du det! Jag är så besviken, utbrister Nikki Amini.

Kishti Tomita i Idol 2018 i TV4.

Kishti Tomita faller i tårar efter Kemal Prusevics framträdande. Foto: TV4

Och Kishti Tomita börjar till och med gråta av den känslosamma texten.

– Alltså vilken text – ”cause I’m only brave when you are gone”. Jag bara knäcker, säger hon mellan tårarna.

Om det blev en guldbiljett för Kemal Prusevic? Självklart.

Idol sänds måndag – onsdag klockan 20.00 i TV4.