Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Lars Lerin och Junior kämpade ihop mot missbruket

06 dec, 2018 
Fredrik Rubin
Lars Lerin och Junior öppnar upp sitt hem och hjärtan för tittarna.
När Lars Lerin och Junior träffades kände de inte till varandras mörka förflutna. Idag lever båda drogfria med en gemensam kärleksfull och växande familj.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

För många är vägen mot livets stora kärlek, om den infinner sig, lång. På så vis skiljer sig inte Lars Lerin och maken Junior från andra. Makarna som idag varit gifta sedan 2009, har två barn och bor tillsammans på Hammarö utanför Karlstad.

– Jag har aldrig tänkt på barn, att jag skulle vara en förälder var helt otänkbart. För jag kunde inte ta hand om mig själv, säger Lars Lerin.

Lars Lerins kamp mot drogerna

Det är i TV4:s relationsprogram Tillsammans med Strömstedts som Lars Lerin och Junior öppnar sitt hem för Jenny och Niklas Strömstedt. Paret är frikostiga med detaljer, på ett sätt som många skyr. Men så har de båda kommit långt i sin läkningsprocess. En process som inneburit att möta kompakt mörker som följd av ångest och droger, och den oundvikliga och svåra abstinensen innan drogfriheten.

Annons

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

– Att sluta med alkohol och tabletter, det var en förutsättning för att jag överhuvudtaget ska kunna ha det familjeliv som jag har idag, säger Lars Lerin och berättar om att det gick så långt att han stod i ett vägskäl där det fanns två alternativ. Ta tag i sitt missbruk, eller dö.

Lars Lerin berättar om kampen mot drogerna, en kamp han vann.
Lars Lerin berättar om kampen mot drogerna, en kamp han vann. Foto: TV4

Junior berätta om drogerna

Det var en brasiliansk granne som parade ihop Lars och Junior. När de träffades första gången hade de inget gemensamt språk. Men kärleken och attraktionen övervann språkbarriären, även om det inledningsvis var svårt.

Annons

Men även när språket blev gemensamt, fanns det saker som Junior först valde att inte berätta om.

– Jag hade ett slarvigt liv med knark och sprit. Nu tackar jag gud att jag är frisk, säger junior och fortsätter:

– Jag var rädd att berätta för Lars och förstod inte att han också hade problem. Men när han sa att han förstod mig eftersom han hade samma problematik. Vi hjälper varandra, säger Junior som menar att han annars inte hade överlevt.

Junior och Lars Lerin ser på föräldraskapet på olika sätt.
Junior och Lars Lerin ser på föräldraskapet på olika sätt. Foto: TV4

Lars och Juniors olika föräldraroller

Paret vittnar om att det är Junior som får sätta gränser för barnen, samtidigt som Lars är mer tillåtande och rent av slarvig, hävdar Junior i programmet.

Annons

Missa inte: Lars Lerin blir SVT:s julvärd 2020

– Lars kanske är lite feg, man måste vara försiktig med att inte skämma bort barnen, säger Junior.

Paret berättar om hur de stundom lever två separata liv, trots att de bor i samma hus. Deras arbeten, där Junior arbetar som chef på museum i Karlstad, och dygnsrytm matchar inte alla gånger. Men trots det hinner de bråka som vilket annat par som helst.

– Vad är det som håller ihop er nu 11 år senare, frågar Jenny Strömstedt.

– Nu har vi två barn och ett gemensamt ansvar. Vi känner varandra så pass att vi vet hur den andre vill ha det, säger Lars.

Jenny och Niklas Strömstedt besöker Junior och Lars Lerin
Jenny och Niklas Strömstedt besöker Junior och Lars Lerin. Foto: TV4

Vill leva resten av livet tillsammans

Även om paret på många sätt är varandras olikheter, är de båda fast beslutna att leva resten av livet tillsammans. För kanske är det just olikheterna som binder makarna samman. Lars Lerin är ofta lugn men kan sura länge, Junior å sin sida kan explodera i vrede men snabbt lägga det bakom sig.

Annons

– Jag kan inte tänka mig livet utan dig, att vi skulle skiljas åt. Det tar jag för givet att vi ska vara tillsammans resten av livet. Där finns ingen svartsjuka, säger Lars.

– Jag är svartsjuk, jag litar mycket på dig och att du är trogen. Men jag vet jag såg en bild på Facebook där du skrattade så gott på en bild med en kille. Jag kände i luften att det var något, säger Junior och skrattar åt sin egen svartsjuka.

Trots mörka samtalsämnen, är det plats för mycket kärlek och skratt programmet.
Trots mörka samtalsämnen, är det plats för mycket kärlek och skratt i programmet. Foto: TV4

Tillsammans med Strömstedts visas i TV4 på torsdagar kl 21:00 och på streamingtjänsten TV4-play.

Källa: TV4

Text: Fredrik Rubin

Läs också:

Lars Lerin om sitt mörka förflutna: Gjort så många kränkande saker

Annons