Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Lasse Åberg och Felix Herngren i Sjölyckan på TV4

23 aug, 2017 
Cecilia Ahle
Nu är det klart att allkonstnären Lasse Åberg, 77, har tackat ja till en av rollerna i Felix Herngrens nya komedi Sjölyckan. Herngren står för regi och hyllar Åberg på Instagram: ”Inte varje dag man får jobba med sin idol”.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Redan i mars i år avslöjade skådespelaren och regissören Felix Herngren, 50, sitt nya projekt Sjölyckan. Han ska själv stå för regi för komediserien som kommer spelas in i skärgårdsmiljö och handla om familjeliv.

I en mindre roll som mannen Gösta får vi se legendaren Lasse Åberg, ett samarbete som Felix Herngren tog initiativ till. Lasse Åberg tackade snabbt ja.

– Dels gillar jag honom och hans produkter, och sen så är jag nyfiken på hur de här unga filmteamen jobbar. De är väldigt duktiga och entusiatiska, det var ju ett tag sedan jag höll på, säger han till Aftonbladet.

Posar tillsammans på Instagram

Nu är inspelningarna redan i full gång och på Instagram är inte Felix Herngren sen med att hylla Lasse Åberg. ”Inte varje dag man får jobba med sin idol.”, skriver Herngren.

Lasse Åberg bollar snabbt tillbaka berömmet.

– Han är väldigt noga med att få fram rätt tonfall så det inte blir överspel och tar om så han har rejält med material, klippbilder och hit och dit. Han är jätteduktig, säger han om Felix Herngren till tidningen.

Annons

En annan skådespelare på rollistan är Hans Mosesson, mest känd som ”Ica-Stig” och en person som Lasse Åberg är glad över att få spela mot.

– Det har varit spännande, jag fick ju spela mot en duktig man som heter Hans Mosesson. Min roll är lite av en bollvägg mot hans karaktär som har problem.

Laddar för ny Stig-Helmer film

Förutom Sjölyckan så har Lasse Åberg en fullspäckad höst. Först står en sista turnékonsert med Electric Banana Band på schemat och en filminspelning tillsammans med Eskilstuna symfoniorkester. Sen väntar en julkonsert med artisten Janne Schaffer på Cirkus i Stockholm i december.

Men det är också något annat som ligger och gror hos Lasse Åberg, tanken på en sjätte film om karaktären Stig-Helmer Olsson.

Lasse Åberg i karaktären Stig-Helmer Olsson och Jon Skolmen som Ole Bramserud i "Den ofrivillige golfaren".
Lasse Åberg i karaktären Stig-Helmer Olsson och Jon Skolmen som Ole Bramserud i Den ofrivillige golfaren. Foto: IBL

– Än så länge känner jag mig såpass vid vigör att det skulle vara lite lattjo. Så jag går runt och tänker på olika teman. Om jag ska göra en ny film så vore det synd att inte­ använda figuren som är etablerad. Folk tror ju att de känner honom nu och är ­säkert nyfikna på Stig-Helmer Olsson, hur han mår och var han är och så vidare, säger Lasse Åberg i en tidigare intervju.

Läs också:

Lasse Åberg om hustrun och tankar om döden

Lasse Åberg om äktenskapskrisen: ”Skäms lite”

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons