Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Leif GW Persson och Hasse Aro återförenas i TV4

16 mar, 2018 
Henrik Högström
Leif GW Persson och Hasse Aro var under många år en dynamisk duo i Efterlyst. Nu jobbar parhästarna återigen i samma kanal och en återförening finns om hörnet. Kanske redan i nästa vecka, skriver Expressen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Hasse Aro och Leif GW Persson återförenas

Det har varit en turbulent GW-vecka. I måndags firade den folkkäre polisprofessorn en ”spartansk” 73-årsdag med att skriva på uppföljaren till självbiografiska Gustavs grabb.

– Är väl hög tid att få ordning på livet, sade GW angående åldern.

Och det verkar som att GW tänkt till om framtiden. Senare i veckan sändes det sista Veckans brott i SVT där Leif GW Persson kommenterat aktuella kriminalfall tillsammans med Camilla Kvartoft efter 18 säsonger.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Leif GW Persson och Camilla Kvartoft under inspelningen av Veckans brott.
Programledarna Leif GW Persson och Camilla Kvartoft gjorde sista sändningen av Veckans brott i veckan. Foto: SVT

TV4 skrällvärvade publikmagneten

Efter avskedet meddelade TV4 att kanalen värvat publikmagneten. SVT uttryckte sorg och GW själv kommenterade flytten såhär:

Annons

– Häromdagen fyllde jag 73 år. Då slog det mig plötsligt att jag borde börja planera min framtid. Jag kom då fram till att framtiden finns på TV4.

Samtidigt presenterade TV4 ett upplägg där GW, som redan spelat i en ny säsong av GW:s mord, ska göra ett nytt kriminalprogram om aktuella mord och knytas till nyhetsbevakningen.

Polisprofessorn ska bland annat medverka i två specialsändningar om och från rättegången mot Peter Madsen i Köpenhamn. Uppfinnaren som åtalats misstänkt för mordet på svenska journalisten Kim Wall.

Leif GW Persson kommer också att medverka regelbundet i Nyhetsmorgon. Och det är i det segmentet som det finns läge för en återförening med gamle parhästen Hasse Aro som redan leder Krimkvarten i nyheterna.

”Känns lyxigt att ha dem båda i huset”

GW och Hasse Aro har som bekant samarbetat förr. De gjorde tio år tillsammans i populära Efterlyst på TV3.

Annons

– Jag tror faktiskt att Leif kan dyka upp via länk från Danmark i Hasses krimkvart redan nästa om vi får ihop logistiken, säger Viveka Hansson, programdirektör nyheter och Samhälle på TV4 till Expressen.

Det är dock för tidigt att uttala sig om det blir en återförening på succéparet i ett eget program.

– Frågan vem Leif GW Persson ska jobba med i olika sammanhang är för tidigt ställd. Men det känns väldigt lyxigt att ha dem båda i huset, säger Viveka Hansson till Expressen.

Se Leif GW Persson ignorera Hasse Aro i Efterlyst

Annons