Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Lill Lindfors smarta knep vid löneförhandlingen: Spänn skinkorna

22 jan, 2021 
Sara Wizén
Lill Lindfors delar med sig i journalisten Carina Bergfeldts nya talkshow med samma namn. Hon gästar avsnitt 2 den 22 januari 2021 tillsammans med Gunde Svan, Björn Ferry, Ruben Östlund och Anna Ardin, den ena av de två kvinnor som anklagade Wikileaksgrundaren Julian Assange för sexuella övergrepp.
I Carina Bergfeldts talkshow delar folkkära Lill Lindfors med sig av ett knep för hur man ska förhandla till sig en bättre lön – genom att knipa ihop skinkorna. Hon berättar även om det något skrämmande mötet med män i k-pist i Libeira, som blev till ett fint möte i sång med barn.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Talkshowen Carina Bergfeldt blev en riktig tittarsuccé SVT när den hade premiär den 15 januari 2021. I avsnitt två gästar bland andra artisten Lill Lindfors programmet, och hon instruerar oss i hur vi ska spänna skinkorna när vi vill förhandla om en bättre lön.

– Kläm till med skinkorna. Det är svårt att gå avslappnat om man har spända skinkor, och det är av egen erfarenhet, säger hon i programmet.

Spänn skinkorna – Lill Lindfors knep vid löneförhandlingenBrand logo
Spänn skinkorna – Lill Lindfors knep vid löneförhandlingen

Samtidigt spänner hon rumpan och går från hopsjunkna axlar till perfekt hållning. Genom ett litet skådespel visar hon hur mycket pondus en bra hållning – som då kommer från de spända skinkorna – gör för intrycket.

– Ja, jag hade tänkt att vi skulle diskutera min lön, för den känns som ett gränsfall, säger Lill Lindfors.

Annons

Våga hålla ut pausen

De andra gästerna i programmet och Carina Bergfeldt tittar förtjust på skådespelet. Och Ruben Östlund ger ytterligare tips för löneförhandlingen:

– Om man pratar lön så är det också bra om man vågar hålla ut pausen, säger han.

Står man ut med att hålla pausen, menar han att det mycket väl kan bli så att den andra parten blir lite nervös och får lättare att instämma i ens förslag

Räddade situationen med sin sång

Lill Lindfors berättar också om när hon och tre andra musiker var i Liberia. När de var på väg till en gruva där de skulle spela för personalen bad män i k-pist dem barskt att kliva av bussen och pekade mot en bänk. Nyfikna barn var i närheten och Lill Lindfors kände att hon behövde göra något.

– Så började jag sjunga, säger hon och tar ton i programmet.

Sången utvecklade hon sedan till en påhittad berättelse för barnen.

– Så närmade de sig mig och det var ett så fantastiskt möte. Och så småningom blev vi hämtade, säger Lill Lindfors.

Talkshowen Carina Bergfeldt sänds på fredagar klockan 21.00 i SVT1 och SVT Play. Avsnittet där Lill Lindfors är med sänds den 22 januari.

Annons