Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Så hyllas Carina Bergfeldt efter premiären av nya talkshowen

16 jan, 2021 
https://image.allas.se/image-226889?imageId=226889&width=1320&height=1320&cropw=52.04&croph=100&x=15.24&y=0
Jessica Rådne
Carina Bergfeldt, 40, hyllas efter premiären av sin sprillans nya talkshow på SVT1. Så här lyder recensionerna och tittarnas reaktioner!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 saker du kanske inte visste om Carina BergfeldtBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Carina Bergfeldt

På fredagen var det dags för premiären av journalisten och före detta USA-korrespondenten Carina Bergfeldts egen takshow i SVT1 och på SVT Play. Gäster i första avsnittet var inga mindre än statsministerparet Stefan och Ulla Löfven, samt artisten Benjamin Ingrosso, friskidåkaren Henrik Harlaut och Sophie Jahn från dokumentären Hästgården.

Dagen efter premiären konstaterar nu så väl kritiker som tittare att första avsnittet blev en succé. Så här lyder hyllningarna.

Tidningarnas recensioner av Carina Bergfeldt

”Carina Bergfeldt klarar det utan problem”, skriver GP:s tv-redaktör Jan Andersson och syftar på hur hon nu fått det tunga uppdraget att axla Fredrik Skavlans mantel.

”Carina Bergfeldt har kanske alltid haft en fantastisk förmåga att komma folk nära”, skriver Andersson och menar att det är just vad hon nu gör i sin talkshow.

Annons

”För till skillnad från Skavlan som gjort en konstform av att låta de mest givna följdfrågor bli hängande i luften så följer Carina Bergfeldt verkligen med i samtalet”, skriver han och ställer sedan frågan ”Vem kommer att sakna Skavlan?”.

I Aftonbladet skriver recensenten Karolina Fjellborg så här:

”Visst var det lite nervöst på några ställen, annat hade varit konstigt. Men helhetsintrycket fungerade, med samtal som blev mer avslappnade allteftersom den coronaanpassade jättesoffan i C-form fylldes på med fler gäster, och frågor formulerade och ställda av en fredagstrevlig programledare, snarare än av en journalist”.

Hon konstaterar att Carina Bergfeldt den stora och lite knepiga uppgiften till trots ”gjorde ett habilt jobb med premiärprogrammet”.

Tittarnas reaktioner på programmet

Vad tittarna beträffar så har Carina själv uttalat sig om hur oerhört viktiga deras omdömmen är. Programmet ligger efter På spåret i tablån och förhoppningen är att flertalet av de 2,3 miljoner tittarna som denna fredagsinstitution har ska stanna kvar.

Annons

– Allt under en och en halv miljon kommer jag se som ett personligt misslyckande, sa Carina Bergfeldt inför premiären.

Att döma av kommentarerna på programledarens sociala medier tycks de som i vart fall följer henne vara mycket nöjda med programmet. Här är några av hyllningarna i urval:

”Sååå himla bra!! Lugnt med ändå väldigt intressant och mysigt samtal, blandade gäster som samspelade bra med varandra. Ser fram emot kommande program”, skriver en tittare.

”Jag gillade det! Kändes avslappnat o intressant. Dessutom lät du gästerna prata klart och verkar genuint intresserad av vad de har att säga”, skriver en annan.

En tredje fyller i:

”Jag älskade programmet!! Intressanta gäster. Varierande ämnen. Viktigast av allt din närvarande och härliga personlighet. Skitbra”.

Också kändisvänner som festfixaren Michael Bindefeld och TV4-journalisten Marcus Oscarsson har skrivit och gratulerat till en lyckad premiär.

Annons

Carina Bergfeldts egna ord dagen efter

Och Carina själv då? Tja, hon har av Instagram att döma fullt upp i helgen med att umgås med sin och maken Jesper Zolks snart 1 år gamla lilla son. I ett bildspel på sig och sonen skriver hon:

”Nån skiter högaktningsfullt i att mammas talkshow har haft premiär precis.Är ni mer engagerade än min unge? Vad gillade ni mer och vad gillade ni mindre?”

Kommentarsfältet under är som vi redan nämt fyllt med kärlek.

Carina Bergfeldt sänds fredagar 21.00 på SVT och SVT Play

Foto: Pillan Thelaus/SVT

LÄS MER:

Ulla Löfven om makens kritiserade shoppingtur: ”Föregå med gott exempel”

Carina Bergfeldt om nya talkshowen: ”Känns surrealistiskt”

Beviset på att Carina Bergfeldts son är halvdansk

Annons