Beviset på att Carina Bergfeldts son är halvdansk

SVT-journalisten Carina Bergfeldt med sin son Hamilton.

Carina Bergfeldt med sonen Hamilton.

Foto: Karin Törnblom/TT

Working 9 to 5? Nej, inte om SVT:s USA-korre Carina Bergfeldt får välja! När hon inte bevakar det stundande presidentvalet axlar hon föräldrarollen dag som natt. Men när mamma Carina jobbar tar lille Hamilton ut svängarna på hotellrummet med sin danske far…

Just nu befinner sig SVT:s korrespondent Carina Bergfeldt i USA för att bevaka det ödesmättade presidentvalet mellan Donald Trump och Joe Biden. Även hennes make, dansken Jesper Zølck, är journalist som bevakar det amerikanska valet. Och de verkar minst sagt ha fullt upp.

Carina Bergfeldt är gravid – berättar om tuffa kampen
Slå på ljud

På sin Instagram lägger Carina flitigt ut bilder och texter från hur dagarna och nätterna ser ut, med intervjuer, klippning, resor och skrivande. I ett inlägg skriver hon:

”Klockan är 01.28 och vi har varit på det dygnet runt-öppna snabbköpet och handlat kombinerad lunch och middag … Dansken ska ut och lajva om några minuter. 03.06 är det min tur, när klockan är 09.06 hemma i Sverige och Helgstudion sätter igång. Sen lite sömn på det, innan första saken vi hoppas på att få filma här i USA börjar 5,5h senare … Sen ska vi redigera jobbet som ska vara klart till måndag. Och så vill de ha en kolumn som också ska publiceras måndag som jag måste skriva sen. Sa jag att det är två dagar kvar till valet? Rock’n’roll.”

Carina Bergfeldts son festade på hotellrummet

Men ingen har väl undgått att Carina och Jesper, efter en lång kamp för att bli gravida, fick en son på alla hjärtans dag tidigare i år. Och eftersom båda föräldrarna befinner sig mitt i stormens öga för att bevaka världspolitiken är lille Hamilton med på resan.

– Det är inte hållbart i längden, men att göra det i två månader på grund av valet, det funkar. Jag hade kunnat välja att stanna hemma och vara föräldraledig, men min första vecka på jobbet var dagen han (Donald Trump, reds. anm.) valdes som representant för republikanerna. Jag har varit med sedan dag ett, och jag vill köra det här i mål. Jag var med på valnatten när han vann och vill vara med nästa, hur det än går. Det får vara värt lite gnäll. Någon gång kom nåt Hamilton-skrik i nån Aktuellt-sändning, men så kan det gå, har Carina Bergfeldt sagt till allas.se i en tidigare intervju.

När Jesper är ute på uppdrag tar Carina hand om den lille guldklimpen, och vice versa. Men när Carina är ute på jobb vet hon aldrig vad som kan hända… häromveckan när hon lämnade Hamilton på hotellrummet tillsammans med Jesper och fotografen Andreas Zernell (även kallad Hamiltons ”work-dad”) kom hon tillbaka och fick se sin son liggandes i sängen, glatt smaskandes på en spritflaska!

Visserligen hade åttamånadersbebisen inte lyckats få av korken, men med tanke på att Jesper är dansk verkade Carina inte förvånad:

”Man lämnar honom med sin pappa och sin work-dad i redigeringsrummet i 2h för att gå och skriva analys, och det här är vad man återvänder till. Nåväl. Han är ju halvdansk. Det hör väl till.”

Carina Bergfeldt och Jesper Zølck har gift sig – igen

Som om jobb och föräldraskap inte vore tillräckligt mycket att fylla dagarna med – i lördags passade Carina och Jesper även på att gifta sig. Igen! Det var när de åkte igenom Las Vegas som Carina såg A little white wedding chapel, som utför drive in-bröllop, och fick en snilleblixt. ”Ska vi gifta oss igen?” frågade hon sin make, som hon gifte sig med i Washington i juni 2019. Och han sa ja!

Dagen efter skrev hon så här på sin Instagram:

”Gårdagen bestod av redigering 10.30-15.00. Inspelning 15.20-16.45. Bröllop + foto 16.45-18.10. Inspelning 18.30-21.00. Sen: Andreas tog Hamilton så vi fick äta ”bröllopsmiddag” ifred! … Jesper började sedan en natt av livesändningar med start 23.00, sen 23.30, 00.00, 04.30, 06.00 och 06.30… så ingen tror att vi utnyttjar skattebetalarnas pengar till en dekadent bröllopsdag utan jobb.”

Nej då, Carina, det är nog ingen här hemma i Sverige som misstänker att du jobbar för lite… Keep up the good work!

Carina Bergfeldt tar över Skavlan
5 saker du kanske inte visste om Carina Bergfeldt