Mandelmanns gård tillbaka igen - då startar nya säsongen

Mandelmanns.

Marie och Gustav Mandelmann är aktuella med en ny säsong av Mandelmanns gård.

Foto:TV4

Ny odlingssäsong, en flytande dansbana och efterlängtad tillökning. Det är några av ingredienserna i sjunde säsongen av Mandelmanns gård som startar i TV4 den 10 januari.

Våren 2017 sändes första säsongen av Mandelmanns gård och sedan dess har familjen ofta synts i tv. I julas visades programmet Mandelmanns jul där paret tog tåget till Italien. Nu är det dags för den sjunde säsongen av Mandelmanns gård som skildrar livet hemma på gården på Österlen där odling och självhushåll står i centrum.

Se även: Följ med in bakom kulisserna hos Mandelmanns
2:20

Efter reklamen: Se även: Följ med in bakom kulisserna hos Mandelmanns

(2:20)

Slå på ljud

Marie Mandelmann medverkade i Let's Dance

Produktionen spelades in förra våren och sammanföll delvis med att Marie Mandelmann medverkade i programmet Let's Dance. Därför får Gustaf Mandelmann tillbringa en del tid ensam på gården. Han tar bland annat hand om nyfödda lamm och får göra en utryckning för att försöka hjälpa en ko i nöd.

Men han förverkligar också drömmen om en egen dansbana i form av en flytande konstruktion på en av gårdens dammar. Till bygget använder han ekstockar som sätts samman i en åttkantig form med ett staket runt om.

Överraskade med flytande dansbana

– Det var något jag länge drömt om att göra – och nu fick jag chansen! Jag visste precis vad jag skulle göra, och Marie visste ingenting. Det var ju inte en pyramid eller så, men det blev en dansbana ute på vattnet, säger Gustav i en intervju i Expressen.

Mandelmanns.

Marie och Gustav Mandelmann vid sin gård på Österlen.

Foto: TV4

Test: Är du en Mandelmann eller en Karl Fredrik på Österlen?

I första avsnittet tar Marie och hennes danspartner Jonathan Näslund i Let's Dance en avstickare från de intensiva repetitionerna i Stockholm för att inviga dansbanan på Djupadal. Gustav serverar langos och Marie bakar kakor - jitterbuggar, naturligtvis - innan hon återvänder till Stockholm och danstävlingen där hon till slut knep en tredjeplats.

Odling, matlagning och självhushåll

I de kommande programmen av Mandelmanns gård följer tittarna likt tidigare säsonger odlingsåret och det blir en del nyheter på gården, exempelvis testar paret för första gången att odla sockerrör.

Bygger tak av vass som skydd mot solen

Vi får även se fler byggprojekt växa fram, som ett ett solskyddstak av vass och en konstruktion till ett av gårdens citronträd.

Som vanligt har matlagningen en given plats och det blir en rad läckerheter som baseras på grödor från den egna odlingen.

Det utlovas även sötchocker i form av små kycklingar, lamm och så får hunden Selma sina första valpar.

Besök från Italien

Delar av den italienska familjen Camelli, som tittarna lärt känna i lite grand i programmet Mandelmanns jul, kommer på besök i sällskap av lagotton Lydia.

Även denna säsong flyttar paret ut till sitt sommarviste - en cirkusvagn för att kunna vara närmare korna.

Premiäravsnittet av Mandelmanns gård säsong 7 sänds tisdagen den 10 januari 2023 i TV4 och TV4 Play.

6 smarta trädgårdsknep som Mandelmanns har lärt oss