Musikkalendern i SVT: Här är alla artister som uppträder

Delad bild. Till vänster syns vinjetten till Musikkalendern i SVT. Till höger en bild på Sanna Nielsen, som är en av artisterna i Musikkalendern 2020.

Foto: Emil Nylander/Grumpy Production och Erik Simander/TT

Musik, gemenskap och värme. Det lovar SVT att ska genomsyra inslaget Musikkalendern, som sänds mellan den 1 och 24 december. Varje avsnitt bjuder på musikuppträdanden av några av våra mest älskade artister och nya stjärnskott.
– Jag är tacksam över de 24 artister som vill bidra till att sprida ljus i en mörk tid, säger Anna Luuk Priske på SVT i ett pressmeddelande.

Aldrig har väl december varit mer välkommet än i år, då coronapandemin har tagit ett fast grepp om våra liv. Vår längtan efter julmys, gemenskap och sammanhållning är något som SVT har tagit fasta på, och mellan den 1 och 24 december sänds Musikkalendern i SVT1. Varje dag uppträder en ny artist eller grupp i det fem minuter långa programmet för att lysa upp vinterkvällarna hos tittarna.

– SVT vill göra sitt allra bästa för att möta de behov som uppstår i långvarig kris, i allt från nyheter till kultur. Med Musikkalendern bjuder vi på en stunds avkoppling och gemenskap varje dag till och med julafton, säger Anna Luuk Priske, programbeställare med ansvar för kultur och fakta hos SVT, i ett pressmeddelande.

Se också: Lars Lerin är årets julvärd i SVT

Artistuppträdanden i SVT:s Musikkalendern

Artisterna som medverkar har själva valt vilka låtar de vill framföra, och det utlovas både egna alster och covers. Förutom att de uppträder på scen, bidrar de också med personliga hälsningar till tittarna. Bland de medverkande artisterna finns till exempel Sanna Nielsen, Måns Zelmerlöw, Peter Jöback, The Mamas och Sarah Dawn Finer. Målsättningen är att Musikkalendern ska bli en stunds avkoppling och känsla av gemenskap i en tid som är tuff för många.

– Jag är tacksam över de 24 artister som vill bidra till att sprida ljus i en mörk tid, och för att SVT:s scen kan tändas upp när andra musikupplevelser släcks. Och jag är särskilt glad över bredden av artister, att både nykomlingar och etablerade artister räcker ut en hand till hela Sveriges publik, säger Anna Luuk Priske.

Det sänder TV4 kl 15.00 på julafton – när SVT visar Kalle Anka

Här är alla artister i Musikkalendern i SVT 2020:

Amason

Arvingarna

Tomas Andersson Wij

Anna Bergendahl

Darin

Sarah Dawn Finer

Sabina Ddumba

Guleed

Hurula

Silvana Imam & Marzena

Janice

Sofia Jannok

Peter Jöback

Klara Keller

Samuel Ljungblahd

Petra Marklund

My Marianne (Molly Sandén) & Jonathan Johansson

Sanna Nielsen

Daniela Rathana

The Mamas

Tove Styrke

Zacke & Yarlie

Måns Zelmerlöw

Zikai

Musikkalendern sänds mellan den 1 och 24 december klockan 23.00 i SVT1. Avsnitten kommer också att finnas tillgängliga på SVT Play.

Karl-Bertil Jonssons julafton blir storfilm – han spelar huvudrollen
Jultraditioner – så har vi firat jul de senaste 90 åren