Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Tunna blå linjen förlängs med ny säsong

04 feb, 2021 
Sara Wizén
Dramaserien Tunna blå linjen hade premiär i januari 2021. I den följer vi poliserna Sara, Magnus, Leah, Jesse, Faye och Dani i deras jobbvardag i Malmö. Skådespelarna är Amanda Jansson, Gizem Kling Erdogan, Oscar Töringe, Per Larsson, Anna Sise och Sandra Stojiljkovic.
Succéserien Tunna blå linjen har hyllats av såväl tittare som kritiker. Nu bekräftar Svt att serien får en andra säsong.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Tunna blå linjen som skildrar livet som polis i Malmö har snabbt blivit omtyckt sedan premiären i mitten på januari. Genom att följa karaktärerna i serien bjuds tittarna in i jobbvardagen som polis – och visar hur svår den kan vara att kombinera med privatlivet.

Se också: 5 saker om succéserien du inte vill missa

5 Saker om succéserien Tunna Blå Linjen du inte vill missaBrand logo
5 Saker om succéserien Tunna Blå Linjen du inte vill missa

Den hyllade första säsongen är snart slut, men nu berättar Svt för Hänt att en ny säsong är att vänta.

– Vi är otroligt glada över den fantastiska responsen och höga tittningen vi fått för Tunna blå linjen, säger Anna Croneman, programchef för drama på Svt, till Hänt.

Annons

Säsong 2 tidigast nästa år

Manus är beställt för säsong 2, och nu börjar den långa processen med skrivande, finansiering och inspelning. Tittarna får med andra ord hålla ut ett tag för att se fortsättningen på polisernas händelserika vardag.

Svt meddelar att det kan bli premiär av säsong 2 tidigast under 2022, men det kan varken garanteras eller säkerställas, skriver Hänt.

Säsong 1 av Tunna blå linjen sänds på söndagar klockan 21.00 och finns även att streama på SVT Play.

Annons