Nya tv-premiärer i juni 2021 – allsångerna är tillbaka!

Sanna Nielsen på Allsång på Skansen.

Foto: Anders Wiklund/TT

Allsång på Skansen, Lotta på Liseberg, en ny serie med Johan Glans och Nour El Refai gör regidebut. Här är något av allt som kommer på tv i juni 2021!
5 härliga ögonblick vi minns från Allsång på Skansen
0:54

Efter reklamen: 5 härliga ögonblick vi minns från Allsång på Skansen

(0:54)

Snart är det dags för Allsång på Skansen att kicka igång ännu ett år. Tidigare i våras avslöjade programledaren Sanna Nielsen vad som faktiskt försiggår bakom kulisserna.

Sanna Nielsen slog igenom redan som 11-åring när hon hamnade på svensktoppen med låten Till en fågel. Sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt och med åren har hon bland annat fått programledarroller för två av Sveriges största musikprogram – Allsång på Skansen och Melodifestivalen.

Sanna har med andra ord inte behövt oroa sig över att inte få jobb, men under förra året blev det plötsligt annorlunda när det hon jobbade med ställdes in.

Se också: 5 fakta om Sanna Nielsen

1:47

Efter reklamen: Sanna Nielsen – 5 fakta om kändisen

(1:47)

Sanna hade fått den eftertraktade rollen som Fanny Brice i musikalen Funny Girl!, och glädjen var total. Men plötsligt hände det som många befarade – musikalen var tvungen att ställas in på grund av pandemin. Plötsligt stod Sanna med varken jobb eller svar på hur den kommande tiden skulle se ut. I en intervju med SVT berättade hon om den frustrerande situationen.

– För det första så är det fruktansvärt tråkigt att det ställs in såklart. Det här var ju en drömroll att göra, men det absolut viktigaste är ju att vi ska bromsa smittspridningen, sa hon då innan hon fortsatte:

– Jag har ingen aning om någonting än så länge. Jag vet jag bara att jag inte ska åka ner till Malmö och spela den här älskade föreställningen som jag har njutit av så himla mycket. Utan nu blir det tid för hem och jag går ju all in för att pynta huset och bakar varje dag som en vila på ett vis och försöker landa i det här.

11 bilder på Lotta Engberg som du antagligen inte sett förut

Men Sanna Nielsen tog sig ur den oklara tiden och har idag fullt sikte på Allsång på Skansen som kommer att äga rum även denna sommar. I ett inlägg på Instagram berättade hon för sina följare hur de förbereder sig inför sommarens stora händelse.

”Bra dag idag på Allsångsmötet med bästa gänget där vi hann gå igenom 420 allsånger. Det är drygt 100 kvar att gå igenom innan vi valt klart. Det är ett arbete som jag tycker är jättekul att vara med på. Det är också svårt för det finns så många som man vill ha med såklart som inte alltid får plats, men det kommer bli bra!”, skrev hon då.

Allsång på Skansen 2021 har premiär 29 juni på SVT.

Övriga premiärer på tv i juni 2021

Johan Glans i ny serie – Home Invasion

Johan Glans i Home Invasion.

Johan Glans i Home Invasion.

Foto: Viaplay

Familjen Family är till synes en normal familj som anstränger sig för att passa in i samhället. På uppdrag av deras ondskefulla ledare har de blivit utsända för att invadera jorden. Deras sanna skepnad avslöjas snart när två inbrottstjuvar bryter sig in i jakt på pengar, och upptäcker istället att ägarna till huset är utomjordingar.

Family, som gjort sig hemmastadda på jorden, börjar ångra sig och vill istället gå emot sin ondskefulla ledare, för att förhindra invasionen av jorden. Inbrottstjuvarna inser att de måste jobba tillsammans med utomjordingarna för att stoppa invasionen, rädda deras vänskap och rädda världen.

Home Invasion är en sci-fi komediserie med Morena Baccarin (Deadpool, Gotham) som den ondskefulla hjärnan bakom planen att invadera jorden. I rollen som en av hennes utsända soldater ses komikern Johan Glans.

Home Invasion har premiär 13 juni på Viaplay.

Nour El Refai gör regidebut

Nour El Refai gör regidebut.

Nour El Refai gör regidebut.

Foto: Discovery+

Nour El Refai debuterar som regissör med en serie, som heter Skitsamma, som är en samtida skildring om ung kärlek, vänskap och livet. Casten utgörs av flertalet unga stjärnskott som Oscar Zia, Yandeh Sallah (Eagles) och Lancelot Ncube (Kalifat) i huvudrollerna.

Serien Skitsamma har premiär den 4 juni på Discovery+.

Nour El Refai i tårar – efter Henrik Schyfferts starka ord

Dystopia

Handlingen kretsar kring en grupp unga människor mitt i karriären som ska arrangera ett stort postapokalyptiskt rollspel live i Sverige, dit likasinnade från hela Europa är inbjudna.

Dystopia har premiär den 6 juni på Viaplay.

The Singapore Grip

The Singapore Grip är en brittisk kostymserie om livet i Singapore i början av 1940-talet. Berättelsen berättar om en kärleksaffär som äger rum runt den japanska invasionen av Singapore.

The Singapore grip har premiär den 7 juni på SVT Play.

The Gulf

Krimserie från Nya Zeeland i sex delar. Detektiven Jess Savage utreder brott i sin hemort Waiheke Island i Nya Zeeland. Jess har nyligen varit med om en bilolycka där hon förlorat både sin make och sitt minne och nu vill hon ställa förövaren bakom bilkraschen inför rätta. I jakten på sanningen om olyckan börjar det sakta men säkert gå utför i både arbetet och privatlivet, och Jess moraliska kompass börjar ge efter allt mer. Med Kate Elliott och Ido Drent i huvudrollerna.

The gulf har premiär den 7 juni på TV4 och C More.

Fotbolls-EM

Den uppskjutna UEFA-tävlingen sträcker sig från den 11 juni till den 11 juli i SVT och TV4.

Bloodlands, säsong 1

Brittisk kriminalserie från 2021 av stjärnproducenten Jed Mercurio (Bodyguard, Line of Duty). När polisen hittar en bil i en sjö utanför Belfast ser utredaren Tom Brannick (James Nesbitt) tydliga kopplingar till ett gammalt olöst fall av stor personlig betydelse. Tillsammans med kollegan Niamh återupptar Tom jakten på den ökände mördaren Goliat som har varit försvunnen i 20 år.

Bloodlands har premiär den 11 juni på TV4 och C More.

Sommarlov

Sommarlov är tillbaka med roliga upptåg och artister och pågår fram till mitten av augusti.

Sommarlov har premiär på SVT och SVT Barn den 14 juni.

Blindspotting

När Miles, Ashleys sambo och far till hennes son, plötsligt åker i fängelse måste Ashley navigera en kaotisk och ibland humoristisk existensiell kris när hon tvingas flytta in hos Miles mamma och syster.

En fortsättning av den kritikerrosade långfilmen med samma namn.

Blindspotting har premiär den 30 juni på C More.

We Hunt Together

Brittisk kriminalserie från skaparna bakom Cheat och MotherFatherSon, om det mordlystna paret Baba och Freddy som finner varandra när Baba räddar Freddy från ett överfall. Han är en tidigare barnsoldat med ett obarmhärtigt temperament. Hon bär på mörka tankar om män som tidigare har kränkt henne, och tillsammans bildar de en dödlig cocktail. Samtidigt är en dysfunktionell polisduo dem på spåren. Med Dipo Ola, Hermione Corfield och Eve Myles (Keeping Faith) I huvudrollerna.

We Hunt Together har premiär den 16 juni på TV4 och C More.

Younger

Sista säsongen av denna hyllade serie om singelmamman Liza som får en nystart i livet efter att hon ljugit om sin ålder. När den sjunde säsongen tar vid håller Liza som bäst på att överväga Charles frieri. Samtidigt anordnar Lauren en hejdundrande 30-årsfest som hjälper Liza att nå fram till ett beslut. Diana åker iväg på bröllopsresa med Enzo och Kelsey tackar nej till Quinns erbjudande, men får inte den reaktion hon hade tänkt sig. Dessutom upptäcker Josh att Clare har en ny man i sitt liv. Skapad av Darren Star (Sex and the City, Beverly Hills) med Sutton Foster, Hilary Duff och Debi Mazar i huvudrollerna.

Younger, säsong 7, har premiär den 18 juni på TV4 och C More.

Under ytan

Dansk-tysk dramaserie om två gifta par med två barn vardera har skapat en idyll på en ö i Flensborgsfjorden i Danmark. När ett av barnen hamnar i vattnet under en båttur och inte hittas börjar paradiset de byggt upp att falla sönder. En av huvudrollerna spelas av Thure Lindhardt, känd för den svenska tv-publiken som en av huvudrollsinnehavarna i den tredje och fjärde säsongen av Bron. Tyska skådespelaren Katarina Schütter känns igen från SVT-serien Krigets unga hjärtan.

Premiär dem 21 juni på SVT Play.

Mord i paradiset

Brittisk kriminalserie från 2020 med Ralf Little och Joséphine Jobert i huvudrollerna. Kriminalpolisen Neville Parker fortsätter att jaga brottslingar på paradisön Saint Marie i Karibien. Ingen dag är den andra lik för Parker och hans kollegor ställs konstant inför nya bisarra mord och utmaningar.

Mord i Paradiset, säsong 10 har premiär den 23 juni på TV4 och C More.

Morden i Helsingör

Andra säsongen av den danska succéserien baserad på Anna Grues bästsäljande böcker (Sommerdahl). Möt den framstående polisen Dan Sommerdahl (Peter Mygind) som löser mord i den vackra kuststaden Helsingör tillsammans med sin ständige vapendragare Flemming (André Babikian).

Morden i Helsingör, säsong 2, har premiär den 24 juni på TV4 och C More.

The Beast Must Die

Brittisk kriminalserie från 2021. När Frances Cairnes son dödas i en smitningsolycka och hon strax därefter får veta att utredningen lagts ned, bestämmer hon sig för att själv infiltrera den misstänkta gärningsmannens familj för att ta reda på sanningen. Med Cush Jumbo (The Good Wife) och Jared Harris (Sherlock Holmes) i några av huvudrollerna.

The Beast Must Die, säsong 1, har premiär den 28 juni på TV4 och C More.

Uppdrag granskning – sommar

Reportage och undersökande journalistik.

Uppdgrag granskning – sommar har premiär den 30 juni på SVT och SVT Play.

Se också: Tareq Taylor leder nytt matlagningsprogram

0:36

Efter reklamen: Tareq Taylor leder nytt matlagningsprogram

(0:36)

Sanna Nielsens glädjebesked efter långa frånvaron – följarna jublar

Nour El Refai och Henrik Schyffert flyttar ihop – efter åren som särbor