Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskopPåskpyssel

Olof Wretling dubbelt aktuell under mellandagarna – vinterprat och tv-serie

27 dec, 2021 
AvLukas Ernryd
Olof Wretling hörs både i radion och syns i tv under mellandagarna 2021.

Komikern Olof Wretling, 46, pratar både i radio och berättar om sina tillkortakommanden i SVT – allt under samma vecka. Olofs Vinter i P1 kan höras redan på måndagen den 27 december och två dagar senare syns han i rutan.


För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Skådespelaren, regissören, radiopersonligheten och komikern Olof Wretling har gjort stor succé med olika produktioner på teaterscenen och i etern under hela 2000-talet.

Alla verkar ha olika favoriter med honom. Men vem kan till exempel glömma hans oförglömliga roll som nycirkusartisten Katla i humorprogrammet Mammas nya kille? Sketchen om "sju sorters apa" är något av en modern klassiker och lockar fortfarande till skratt.

Se också: Anders Hansen om Vinter i P1

Anders Hansen om Vinter i P1Brand logo
Anders Hansen om Vinter i P1

Olof Wretlings vinterprat

Klockan 13 den 27 december medverkar han ännu i Vinter i P1. Programmet kan du höra här.

Annons

Att tala i formatet har han gjort hela åtta gånger tidigare. I år har han sagt att han ska prata om en förbjuden tanke, att maxa sin ålder och om att välja en väg han aldrig trodde jag skulle gå.

Olofs vinterprat från 2015, som hade rubriken Diagnoserna i mitt liv, blev sedan en scenföreställning som sändes i SVT. I showen tog han upp livet och alla de utmaningar som medföljer bara genom att leva. Med humor och allvar talade han om enklare problem som spring i benen, men även dyslexi och panikångest.

Med en stor dos humor berättade Olof att han begärde han ut sina sjukhusjournaler från vården när han fyllde 40 år. Han såg framför sig att det skulle komma några enstaka papper. Istället kom stora bruna vadderade kuvert i brevlådan. Och de slutade inte dimpa ner. Från en vårdcentral ringde personal och undrade om han verkligen ville ha samtliga journaler utskrivna.

Annons

Olof Wretling gör om greppet

Föreställningen blev en stor succé i tv och nu är det dags igen för att se en ny föreställning med Olof Wretling. Även denna baseras på ett tidigare vinterprat (2014). Det har titeln Misslyckandena i mitt liv och premiärvisas klockan 20 i SVT1 den 29 december år 2021 och på SVT Play.

Föreställningen är en produkt av Olof Wretlings funderande hemma i Karlstad. Han undrar om man alltid lär sig av sina misstag och hur viktigt är det egentligen att hålla masken?

Se också: Så stöttar du någon med psykisk ohälsa

Experten: Så stöttar du någon med psykisk ohälsaBrand logo
Experten: Så stöttar du någon med psykisk ohälsa
Annons