Omröstningen: Hon borde ta över – som ”Ica-Stina”

Suzanne Reuter är oddsfavorit på Betsson när det gissas kring vem som tar över efter Loa Falkman som butikschef i Icas tv-reklamer.

Foto: Eero Hannukainen/TT och Claudio Bresciani/TT

Spekulationerna går varma kring vem som tar över rollen som ”Ica-Stig". Om Allas läsare får välja vilken kvinna de helst vill se som butikschef röstar de allra flesta på spelbolagens oddsfavorit.

I Icas senaste reklamfilmen syns, av bilderna att döma, en man som butikschef, men inte förrän på söndag den 31 januari avslöjas vem det faktiskt är som tar sig an rollen.

Skådisarna som medverkat i Ica-reklamen
1:15

Efter reklamen: Skådisarna som medverkat i Ica-reklamen

(1:15)

Slå på ljud

Sedan filmen släpptes har Johan Rheborgs och Björn Kjellmans namn nämnts frekvent när det gissats i kommentarsfält på sociala medier.

Första bilderna på nya ”Ica-Stig” – hen tar över i butiken

På Twitter dementerar Johan Rheborg ryktena:

Björn Kjellmans presskontakt svarar ”Inga kommentarer” angående spekulationerna när Newsner försöker ta reda på hur det ligger till.

Hon borde ta över rollen

I kommentarsfälten har också många tyckt att det är dags för en kvinna att ta över rollen som ”Ica-Stig” – eller ”Ica-Stina”. En klar oddsfavorit är Suzanne Reuter – ett spel på att hon tar över som butikschef ger just nu bara 1,70 gånger pengarna tillbaka.

Och om Allas läsare får välja vilken kvinna de tycker ska ta över som butikschef i butiken i rutan röstar en klar majoritet på just henne. Av totalt 3 169 röster får hon hela 68 procent.

Även i Allas kommentarsfält på Facebook dyker hennes namn upp.

”Bäst vore Suzanne Reuter!” skriver någon.

En av dem som är besvikna på att det är en man i senaste reklamen skriver: ”Den 22-årige sonen blev grymt besviken att det inte denna gång blev en Stina som chef? Varför har ICA inte tänkt på jämställdheten?”

Men det funderas också på om inte Ica luras lite: ”Är det ingen som tänkt på att de kanske kört kamouflagegrejen? Jag tror det är Ulla Skoog eller Suzanne Reuter. Vem vet.”

Därför slutar Loa Falkman som ”Ica-Stig” – efter sex år i kavajen

Så slutade omröstningen

Med betydligt färre röster kom Sissela Kyle tvåa i Allas omröstning. De andra kvinnorna som var med i urvalet var Blossom Tainton Lindquist, Lotta Engberg och Kikki Danielsson.

Så här blev resultatet efter att 3 169 röster lagts:

  1. Suzanne Reuter, 68 procent
  2. Sissela Kyle, 19 procent
  3. Kikki Danielsson, 8 procent
  4. Lotta Engberg, 3 procent
  5. Blossom Tainton Lindquist, 2 procent

Även om det skulle bli en kvinna är det inte säkert är det blir under namnet ”Ica-Stina”. I Allas kommentarsfältet lyfts till exempel Icas gamla tecknade reklamkvinna MonIca upp, som lanserades på 70-talet.

Om några få dagar har vi svaret på vem som tar över efter Loa Falkmans 6 år i butikschefskavajen.