Paula, 13, chockar Talang-juryn: "Perfektion"

Bara 13 år gammal intar hon scenen, sätter sig framför pianot – och slår hela juryn med häpnad. Paula Jivén från Göteborg, gör succé i veckans avsnitt av Talang. "Du är min framtida idol", säger jurymedlemmen Bianca Ingrosso i programmet.

Paula Jivén, 13, från Göteborg är märkbart nervös inför framträdandet i veckans avsnitt av Talang. Att stå på scenen är hennes stora dröm.

– Jag har haft ganska dåligt självförtroende och det sprids ju av att folk säger ”Paula, hon ska vara med i Talang”. Men det är ganska stort för mig att jag klarar av den pressen rent socialt, säger hon i programmet.

Paula Jivén i Talang

Paula Jivén, 13, i Talang. Foto: TV4

Men Paula ställer sig inte bara på scenen för sin egen skull, utan också för att visa andra att det går att följa sina drömmar.

– Om jag kan följa min dröm, så kan du också följa din dröm. Alla tjejer har inte någon som säger det till dem, så då får väl jag vara den som säger det till dem.

Alexander Bard: ”Vilken musikalitet”

Efter att ha satt sig vid pianot och tagit några djupa andetag börjar Paula att sjunga sin tolkning av Michael Jacksons kultlåt Billie Jean.

Paula Jivén framför låten Billie Jean i Talang

Paula Jivén framför Billie Jean i Talang. Foto: TV4

Och hennes nedtonade version av den gamla popklassikern river ner applåder. Paula får stående ovationer av juryn och Alexander Bard, som Paula tidigare under dagen hört ska vara på extra surt humör, är först med att ta till orda.

– Vilken pärla du är, Paula. Vilken musikalitet! Vi vet alla hur det låter när Michael Jackson sjunger låten, och så trollar du med det i våra huvuden så det blir något helt annat av det. Och slutet – herregud! Det är så intelligent gjort, det är glasklart, säger han i programmet.

Talang-juryn ger Paula Jivén stående ovationer

David Batra, LaGaylia Frazier, Bianca Ingrosso och Alexander Bard ger Paula Jivén stående ovationer. Foto: TV4

David Batra hyllar låtvalet

Bianca Ingrosso, som suttit med tårar i ögonen under framträdandet, är inte sen att hålla med.

– Jag ser hur mycket det här betyder för dig. Alltså wow, det här var så originellt, det här var perfektion, det här var allt jag ville se. Wow.

Bianca Ingrosso är imponerad av Paula Jivén

Bianca Ingrosso är imponerad av det unga stjärnskottet. Foto: TV4

David Batra hyllar Paulas låtval.

– Bara modet att välja den här ikoniska artisten med den här ikoniska låten… Vi har haft mängder med Michael Jackson-imitatörer, men du kommer in här 13 år gammal och gör det på precis ditt sätt. Det är otroligt, säger han.

Trycker på guldknappen

Och medan Alexander Bard berättar om hur han helst av allt bara vill gå hem och lyssna på Paulas tolkning på Spotify, bestämmer sig Bianca Ingrosso för att trycka på den berömda guldknappen.

– Du är min framtida idol. Jag kommer att minnas det här för resten av mitt liv och det hoppas jag att du också kommer göra, säger hon innan det börjar regna guldkonfetti över en chockad Paula Jivén på scenen.

Bianca Ingrosso kramar om Paula Jivén på Talang-scenen

Bianca Ingrosso kramar om Paula Jivén efter att ha skickat henne direkt till final i Talang. Foto: TV4

Det betyder att Paula Jivén går direkt till finalen av Talang.

Talang sänds fredagar klockan 20.00 i TV4.