Pernilla Wahlgren efter svåra uppbrottet: ”Fick panikångest”

Pernilla Wahlgren och Pernilla Wahlgren tillsammans med ex-pojkvännen Joachim Lennholm.

Foto: Ali Lorestani/DN/TT och Karin Törnblom/TT

Pernilla Wahlgren har flera tuffa uppbrott i bagaget. Efter att hon hade separerat från pappan till sin yngsta son, bröt hon ihop fullständigt när hon insåg att drömmen om kärnfamiljen återigen krossats.
– Det var som att falla ner i ett mörkt hål, säger hon i SVT-programmet Stjärnorna på slottet.

Under flera år prydde Pernilla Wahlgrens privatliv tidningarnas löpsedlar. Uppbrottet från dansaren Emilio Ingrosso, som hon träffade redan som 17-åring och som är pappa till tre av hennes barn, var infekterat. När de två ex-makarna senare möttes i rättssalen var rubrikerna många och stora.

Pernilla Wahlgren i SVT-programmet Stjärnorna på slottet 2020.

Pernilla Wahlgren i Stjärnorna på slottet. Foto: Janne Danielsson/SVT

I SVT-programmet Stjärnorna på slottet, berättar hon om de uppslitande åren med Emilio. Hon berättar bland annat om hur hon, höggravid med sonen Benjamin, mer eller mindre blev tvingad att flytta ut ur den gemensamma lägenheten.

– I efterhand känner jag att jag accepterade så otroligt mycket som jag inte borde ha accepterat, för att jag ville vara en familj, säger hon i programmet.

Visste du detta om Pernilla Wahlgren?

Pernilla Wahlgren och Joachim Lennholm

Det blev en uppslitande skilsmässa mellan Pernilla och Emilio, som till sist ledde till en rättegång efter att hon anmält honom för olaga hot, misshandel och övergrepp i rättssak. Rättegången inleddes 2006 och blev enormt påfrestande för familjen.

Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso 1991.

Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso var gifta mellan 1993 och 2002. Foto: Karin Törnblom/TT

I programmet berättar Pernilla Wahlgren att vissa av hennes barn vände sig mot henne och tyckte att det var hon som var "boven" eftersom hon hade anmält deras pappa.

Vid sin sida under rättegången hade Pernilla Wahlgren då sin nya kärlek, pojkvännen och polisen Joachim Lennholm. De två träffades på en fest arrangerad av tidningen Café, som hade utsett Pernilla till "Sveriges sexigaste kvinna".

Pernilla Wahlgren dödshotades inför ”Melodifestivalen”

2007 föddes parets gemensamma son, Theo. I Stjärnorna på slottet berättar Pernilla att han blev den helande länken mellan familjemedlemmarna efter den uppslitande rättegången och alla rubriker den skapat.

– Och jag var jättelycklig och tänkte att nu har jag mitt barn och ska få vara familj. Äntligen en pappa som är närvarande. Och sen... Han kämpade, men innan Theo var ett år tog det slut.

Pernilla Wahlgren drabbades av panikångest

Uppbrottet tog hårt på Pernilla, som berättar att hon kände ett sådant nederlag när hon insåg att drömmen om kärnfamiljen krossats än en gång. När hon gick på stan och fick syn på en familj vände hon genast bort blicken, och det var på nätterna hon fick utlopp för sorgen.

Pernilla Wahlgren med Joachim Lennholm och nyfödde sonen Theo 2007.

Pernilla Wahlgren tillsammans med Joachim Lennholm och sonen Theo. Foto: Robban Andersson/TT

– Jag fick panikångestattacker. Och i efterhand har jag fått höra från både Benjamin och Bianca att de hörde mig på nätterna, och så får jag ångest över det. Det var som att falla ner i ett mörkt hål. För mig har det varit så otroligt viktigt att vara en bra mamma, och när man känner att man inte är det – det är ju den största sorgen.

Så blir den nya säsongen av ”Wahlgrens värld”

I programmet berättar Pernilla att hon har fått hjälp att hantera sina känslor av en psykolog, men att det största stödet har kommit från hennes vänner. Med tiden har hon också fått en fungerande relation till barnens pappor. I den andra säsongen av Wahlgrens värld fick tittarna se Pernilla, Emilio och hans nya fru Åsa samt barnen äta gemensam middag.

– Vi bråkar inte längre och vi är inte oense. Så det är faktiskt inga konstigheter alls. Det var väldigt trevligt, sa Pernilla då till Expressen.

Stjärnorna på slottet sänds lördagen den 25 januari 2020 klockan 20.00 i SVT1.