Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Så blir den nya säsongen av Wahlgrens värld

13 jan, 2020 
Minna Wallén-Widung
Nina Nyström
Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso
Familjen Wahlgren bjuder in till en ny säsong i tv-rutan. Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso är överens om att inspelningarna av Wahlgrens värld har stärkt deras relation.
– Vi har blivit varandras soldater, säger Bianca.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I sex säsonger har svenska folket fått en inblick i artisten Pernilla Wahlgrens, 52, och hennes familjs vardag i tv-serien Wahlgrens värld. Publiken har ömsom älskat och ömsom kritiserat familjens stundtals råa jargong och ärliga ord till varandra. Nu är de tillbaka med en sjunde säsong, och Pernilla lovar att tv-tittarna inte kommer att bli missnöjda.

Se också: Pernilla och Bianca om nya säsongen av Wahlgrens värld

Bianca och Pernilla om nya Wahlgrens värld "Mycket, skratt, familj och PMS"Brand logo
Bianca och Pernilla om nya Wahlgrens värld "Mycket, skratt, familj och PMS"

– Vi känner själva att det här är vår bästa säsong hittills. Vi har fått se flera avsnitt och har både skrattat och gråtit, säger hon.

Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso inför säsongspremiären av Wahlgrens värld.
Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso säger att den kommande säsongen av Wahlgrens värld är den bästa hittills. Foto: Björn Lindahl/Aftonbladet/TT

Dottern Bianca Wahlgren Ingrosso håller med.

– Jag trodde att jag skulle vara så trött på mig själv efter alla de här säsongerna och de andra programmen jag är med i, men får jag säga att jag har haft så jävla kul när jag tittat på den här säsongen. Jag tycker att det är så roligt och det är så oss. Jag tror folk har börjat förstå oss och vår humor nu också, säger hon.

Annons

Pernilla Wahlgren om näthatet

Programmet, där också Benjamin Ingrosso och den övriga familjen syns med jämna mellanrum, har rönt stora framgångar och bland annat vunnit pris på Kristallengalan. Sedan den första säsongen sändes hösten 2016, har mycket hänt i både Pernillas och Biancas karriärer. Pernilla har satt upp en egen show, Kort, glad och tacksam, och bara en vecka efter säsongspremiären i tv är det dags för uppföljningsshowen Pernilla Wahlgren har hybris på Lilla Cirkus i Stockholm.

Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso väljer kakel i säsong 6 av Wahlgrens värld.
Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso väljer kakel i den förra säsongen av Wahlgrens värld.

Bianca har gjort en raketkarriär på Youtube och andra sociala medier, hon har dansat i Let's dance, är en av jurymedlemmarna Talang på TV4 och har sommarpratat i P1. Att de har tv-serien att tacka för mycket av detta är uppenbart, men samtidigt har deras medverkan också fört med sig mycket näthat.

Annons

Mor och dotter är ändå överens om att man inte kan ta åt sig av alla åsikter folk har.

– Det finns absolut de som inte förstår vår jargong och de retar ihjäl sig på att jag är så flamsig för min ålder eller att Bianca är så dryg och elak. Det är lite så med reality att man visar upp både bra och dåliga sidor, och man kan inte begära att alla ska tycka om en, säger Pernilla.

Starkare relation tack vare Wahlgrens värld

Samtidigt finns det vissa kommentarer som känns mer än andra.

– Jag blir mest sårad när folk skriver typ "förstår du inte att din mamma aldrig har älskat dig". Den typen av kommentarer fick jag jättemycket förut, säger Bianca.

Pernilla hade gärna sett att folk kunde skilja på vad som lämpar sig att kommentera och vad som passar bäst att stanna i tittarnas egna tankar.

Pernilla Wahlgren ler mot kameran och berättar om nya säsongen av Wahlgrens värld.
Pernilla Wahlgren säger att hon och dottern har en starkare relation, delvis tack vare Wahlgrens värld. Foto: Björn Lindahl/Aftonbladet/TT

– Många vill vara hemmapsykologer, och det är det värsta jag vet. Det kommer särskilt när vi har bråkat i rutan. Samtidigt får man förstå att har man en realityserie där man är så öppen som vi är, då sitter folk hemma och analyserar. Och det får de gärna göra, men de behöver inte tala om för mig hur jag ska uppfostra min dotter eller vad vi gör för del, säger Pernilla.

Annons

Elaka kommentarer och näthat har hursomhelst inte avskräckt dem från att fortsätta synas och höras. Inspelningarna av Wahlgrens värld har snarare inneburit att Pernilla och Bianca i dag står varandra närmare än tidigare.

– Det har påverkat oss på ett jättebra sätt. Men det har inte bara med programmet att göra, utan också att vi har gått igenom den där jobbiga tonårsperioden med mor- och dotterkonflikter, och mötts på andra sidan. Bianca har flyttat hemifrån, hittat sig själv och fått ett annat lugn, säger Pernilla.

"Vi har blivit som varandras soldater"

Bianca fyller i att de två har fått en större respekt för varandra i och med att de nu också jobbar ihop. De poängterar att det inte finns någon konkurrens dem emellan utan att de alltid stöttar varandra när det är tufft och gläds åt varandras framgångar när det går bra.

Bianca Ingrosso inför premiären av Wahlgrens värld.
Bianca Ingrosso.

– I och med programmet och allt hat man får, har vi blivit lite som varandras soldater. Det har stärkt oss, säger Bianca.

Annons

Hon avslöjar också att de så kallade synkarna, alltså klippen i programmet där personerna i serien sitter och beskriver det som pågår med egna ord, har fungerat som en typ av terapi.

– Jag kan ju vara i händelsen eller bråket och inte alls fatta vad mamma menar. Sen förklarar hon i en synk och då fattar jag – "aha, det var så hon menade". Det är ju som att sitta med en psykolog.

Bianca Wahlgren Ingrosso om pojkvännen Philippe Cohen

Familjen Wahlgren har genom programmet gjort sig kända som frispråkiga personer utan filter, som inte räds att visa känslor i tv-rutan. Men så har Pernilla inte alltid varit, menar Bianca.

– Jag kunde knappt titta eller lyssna på en intervju med henne tidigare, för jag tänkte bara att det det där är inte min mamma. Hon hade till och med en intervjuröst som kom fram! Tack vare Wahlgrens värld har hon blivit mycket mer sig själv.

Så vad kommer vi då att få se under den kommande säsongen? Pernilla och Bianca säger att tittarna får följa med till såväl bröllop på Mallorca som till Biancas nyrenoverade lägenhet. Dessutom fortsätter följetongen om Bianca och pojkvännen Philippe Cohen, vars av och på-relation ofta skapar rubriker.

Annons

– Min och mammas relation har varit väldigt mycket upp och ner och fram och tillbaka – men det är vår historia. Och det är bara vi som kan skriva den och den har lett oss dit vi är i dag. Det är lite samma med mig och Philippe, säger Bianca.

Pernilla Wahlgren om sitt kärleksliv

Tidigare har hon varit ganska hemlig kring sin relation med pojkvännen, även om hennes följare har fått veta när paret gjort slut och när de blivit tillsammans igen. Även om hon är väldigt öppen med väldigt mycket i sitt liv, tycker hon det är viktigt att behålla vissa saker för sig själv. Mamma Pernilla håller med.

– En vanlig människa sitter ju inte i fikarummet med sina kollegor varje dag och berättar precis allt som sitt liv. Och bara för att man har en realityserie eller är en offentlig person – och det här har jag sagt till Bianca – kan folk inte kräva att man hela tiden ska berätta hur det är, säger hon.

Själv säger sig Pernilla, som har flera omtumlande separationer bakom sig, inte ha utrymme för någon ny relation i sitt liv.

– Jag har lagt det på is. Jag fokuserar på mitt arbete och min familj. Jag skulle inte ha tid att träffa någon, då skulle jag gå in i väggen tror jag. Att jag, de kvällar jag är ledig, skulle välja någon annan än mina barn – jag kan inte se det framför mig just nu. Men det kommer säkert att komma en dag.

När sänds Wahlgrens värld?

Wahlgrens värld sänds på torsdagar klockan 21.00 i Kanal 5, med premiär den 16 januari 2020.

Annons