Premiär för nya realityserien Äkta Billgrens på SVT

Elsa Billgren tillsammans med Helena Billgren och Ernst Billgren.

En bloggande vintageälskare och två kända konstnärsföräldrar. Kan det bli bättre? Ikväll har realityserien Äkta Billgrens om Elsa, Ernst och Helene Billgren, premiär på SVT.
– Det var en chans att få umgås mer med mamma och pappa och det har jag alltid velat, säger Elsa Billgren till Dagens Nyheter.

Det var influencern och vintage-profilen Elsa Billgren som fick frågan om att göra en realityserie tillsammans med sina föräldrar.

Relationerna mellan familjemedlemmarna har inte alltid varit enkel. Efter ett 30-årigt äktenskap skilde sig de kända konstnärerna Ernst och Helene Billgren. Ett uppbrott som tog hårt på dottern Elsa, som på sin blogg ibland beskriver sig som ett skilsmässobarn som helst bara göra så att alla är glada och kan prata med varandra.

När erbjudandet om serien kom kunde hon bara inte tacka nej.

– Det var en chans att få umgås mer med mamma och pappa och det har jag alltid velat, säger Elsa Billgren i en intervju med Dagens Nyheter.

Elsa Billgren som är bloggare och influencer sitter framför en dator.

Elsa Billgren är dotter till konstnärerna Helene och Ernst Billgren som är skilda sen många år. Realityserien om familjen finns att se på SVT. Foto: Mastiff

I bloggen Elsa Billgren fyller hon inläggen med familjemys från lägenheten på Södermalm i Stockholm, trendspaningar om inredning och mode och fynd från vintageshopping.

Elsa Billgren poddar också tillsammans med koksboksförfattaren Sofia Wood varje vecka och driver en ateljé i Stockholm där hon hyr ut brudklänningar från gångna decennier.

Serien Äkta Billgrens har premiär 9 januari i SVT

Elsa Billgren, tillsammans med maken Pontus de Wolfe och sonen Lynn de Wolfe på en trottoar i Stockholm hösten 2019.

Elsa Billgren med maken Pontus och sonen Lynn på lägenhetsvisningar i Stockholm. Foto: Mastiff

I den nya serien har ett TV-team följt med Elsa Billgren och hennes föräldrar på olika händelser i vardagen, både på jobbet och i privatlivet. Tittaren får bland annat se när Elsa och hennes man Pontus de Wolfe går på lägenhetsvisningar i Stockholm. Men också när hela familjen Billgren går på drejningskurs och gnabbas på familjemiddagar.

Allt du behöver veta om premiären av ”Antikrundan” 2020

Det blir också känslosamt. Elsa Billgren har inte alltid haft en enkel relation med pappan och konstnären Ernst Billgren. Men kontakten mellan far och dotter förbättrades efter Elsa Billgrens stora kris för några år sedan: en cancer som tack och lov behandlades och försvann. Något som familjen också berättar om i serien.

– Det var en före och efter-effekt för sammanhållningen i familjen. När det är livet som står på spel så är bara det viktigaste kvar. Vi har gått igenom mycket svårigheter i familjen, som alla gör, och jag tycker att vi har en ärligare, härligare sammanhållning i dag än på många år, säger Elsa Billgren till Göteborgsposten.

Ernst och Helene Billgren visar sin relation

I serien får man också följa konstnärssjälarna Ernst och Helene Billgren, skilda sen många år tillbaka.

Ernst Billgren och Helene Billgren är på konstmuseet Liljevalchs där Helene Billgren ska hålla utställningen "faran är över".

Helene och Ernst Billgren är båda kända konstnärer. I Äkta Billgrens får vi bland annat följa med till konstmuseet Liljevalchs där Helene ska ställa ut. Foto: Mastiff

Helene ställer ut på Liljevalchs i Stockholm medan Ernst besöker sin gamla konstskola Valand och avtäcker målningar i tjusiga miljöer.

Stämningen mellan de före detta makarna verkar inte vara något vi kommer behöva oroa oss för i TV-soffan.

– Jag och Ernst bråkar inte längre, säger Helene Billgren till Göteborgsposten.

En underhållande och känslomässig stund framför TV:n – det verkar vara vad som väntar för den som sätter på SVT1 ikväll.

Vilka är Billgrens?

Elsa Billgren, 33 år, influencer och bloggare:

Driver bloggen Elsa Billgren på ELLE, poddar om inredning tillsammans med kokboksförfattaren Sofia Wood och har hyrt ut vintage-brudklänningar i sin kända ateljé i över 15 år. Har sonen Lynn tillsammans med maken Pontus de Wolfe.

Ernst Billgren, 62 år, konstnär:

Jobbar med flera olika tekniker, bland annat måleri, skulptur och performance. Gick ut Valands konstskola år 1987. Är också känd för att ha skrivit böcker om och debatterat konstbegreppet. Har två barn, Elsa och Sigge, tillsammans med Helene Billgren, skilda sen 2012 efter 30 års äktenskap. Gift med Julia Billgren sen 2014.

Helene Billgren, 67 år, konstnär:

Jobbar bland annat med måleri och teaterscenografi. I henens konst står kvinnor ofta i fokus. Gick Valands konstskola samtidigt som bland andra Lars Lerin. Har tre barn, Andrea, Elsa och Sigge, varav de två yngsta med Ernst Billgren.

Serien Äkta Billgrens har premiär på SVT1 9/1 klockan 21.

Foto: Mastiff och Alma Vestlund

De är nominerade till Guldbaggegalan 2020

Mer nöjesinnehåll hos allas.se: